În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de ani de activitate inovatoare și de pionierat în domeniul berii. Progresul continuu face parte din ADN-ul brandului, a cărui călătorie inițiată de fondatorul Carlsberg, J.C. Jacobsen în anul 1847, a avut drept scop primordial perfecționarea artei berăritului și revoluționarea industriei mondiale a berii.
Dovadă imbatabilă a nivelului informațional la care are acces brandul și a importanței pe care o acordă inovației și cercetării este premiul Nobel pentru chimie primit anul acesta de cercetătorul danez Morten Peter Meldal, care a lucrat pentru Carlsberg timp de 23 de ani, în perioada 1988-2011. Distincția i-a fost adjudecată, alături de alți doi colegi, pentru contribuția lor la dezvoltarea chimiei clic și a chimiei bioortogonale. Morten Meldal a descoperit reacția azida-alchina, cunoscută drept prototipul chimiei clic, din întâmplare, în Laboratorul Carlsberg din Valby, în Danemarca, în 2001.
De altfel, în laboratoarele Carlsberg, înființate în anul 1875, se desfășoară permanent cercetări de amploare care le poziționează ca lider mondial în cercetarea științifică orientată spre fabricarea berii. Prin studii, inovații și curajul de a explora teritorii noi au luat naștere tehnici care au revoluționat, de-a lungul anilor, industria mondială a berii. De la purificarea drojdiei, descoperită de prof. dr. Emil Chr. Hansen în anul 1883, care a dus la apariția primei beri lager din lume și a dat startul unei noi ere în acest domeniu sau inventarea scalei pH, până la producerea de noi materii prime de înaltă calitate, surprinzătoare prin calitate și sustenabilitate, toate acestea au drept rezultat o bere de cea mai bună calitate, cu o aromă irezistibilă și proprietăți unice.
„O distincție de un asemenea nivel nici nu putea veni într-un moment mai oportun. Premiul Nobel vine să confirme calitatea muncii depusă de cercetătorii noștri în toate domeniile în care operează. Suntem mândri că în legendarele laboratoare Carlsberg lucrează savanți de un asemenea calibru, astfel că acum, când se împlinesc 175 de ani de când a luat naștere probabil cea mai bună bere din lume, avem și mai multe motive să sărbătorim. Avem planuri din ce în ce mai ambițioase, pentru că, iată, inovația și calitatea sunt parte din ADN-ul nostru si vor fi în topul listei de priorități pentru următoarele decenii”, spune Mihaela Hristea, Vicepreședinte Marketing Tuborg România.
Moștenirea Carlsberg constă în 175 de ani de cercetare continuă și se reflectă în produse și tehnici inovatoare, precum combinarea unică a mai multor tipuri de hamei sau recenta metodă Dry Hopping, care presupune adăugarea hameiurilor în berea proaspătă prin infuzare la rece, după procesul de fermentare, pentru a obține aroma perfectă, prin care este realizată berea Carlsberg LUMA, lansată în această vară în România.
Tuborg România este unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţa locală și singurul berar din București dezvoltat printr-o investiție greenfield. Tuborg România are un portofoliu format din mărci premium și superpremium, internaționale și românești, care include și o selecție variată de beri speciale. În prezent, portofoliul include: Tuborg, Carlsberg, SKOL Original, Holsten, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Bucur, Somersby, precum şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.