James Bach, software tester, autor, trainer și consultant, creatorul metodologiei Rapid Software Testing, John Skeet, Staff Developer Relations Engineer la Google, expert Java și C#, Kirk Pepperdine - Principal Engineer (Java) la Microsoft, expert pe subiecte de java performance tuning sau benchmarking, Michael Cote - autor, speaker și podcaster, preocupat de actualele tendintele și evenimentele din lumea IT, transformarea digitală, devops, optimizarea și creșterea organizațiilor, Thomas Vitale - Software architect, autor, speaker specializat în soluții moderne de dezvoltare de aplicații enterprise cloud-native, sigure și robuste, Luiz Quintela, Business Agility consultant și OKR coach, autor, speaker, cunoscut pentru activitatea sa pe teme ca OKR, agile scrum, product management și Peter Leeson, Expert consultant cu experiență în change management și quality management pentru organizații, sunt speakerii internaționali prezenți la cea de a cincea ediție a PeakIT.
Acestora li se adaugă și unii dintre mai importanți experți IT din România care au reușit să aibă un mare impact în zona de Cybersecurity, Java, Arhitectură, Startups: Andrei Dănila (CEO Code932), Liviu Arsene (Director Threats Research & Reporting CrowsStrike), Alex Balan (CISO SuperBet), Laurențiu Spilcă (Java Trainer si Autor), Cornel Fătulescu (Chief Platform Officer), doi Microsoft MVP (Most Valuable Professional) Radu Vunvulea și Bogdan Bujdea, dar și mulți alții.
Evenimentul va avea loc și anul acesta în online, în perioada 3-5 noiembrie, pentru a putea permite comunității IT din toată țară accesul la prezentările și atelierele speakerilor și, ca în fiecare an, participarea este gratuită. Înscrierile se mai pot efectua până joi la ora 12 când începe evenimentul. Participanții la ateliere vor avea șansa să câștige cărți ale autorilor, bilete la masterclass-urile speakerilor și multe altele similare. Conferința, ajunsă la cea de-a cincea ediție, are în vedere un număr de peste 500 de participanți, luând în calcul interesul crescut pentru atelierele organizate și prezentările unor speakeri cu renume în domeniu.
Ca și în anii precedenți, speakerii vor susține prezentări despre subiecte actuale și de larg interes, cum ar fi test design-ul, DevOps, Deep learning, probleme de cybersecurity precum și aspecte specifice legate de diferite limbaje de programare. Pe lângă temele de interes general, prezente și la celelalte ediții ale conferinței, anul acesta vor avea loc și premiere – ateliere și prezentări ce aduc ultimele noutăți din domenii la fel de interesante: Startup și Community Development.
Tema sub care se desfășoară conferința din acest an este “Reziliența”, iar cei peste 20 de speakers și 12 traineri vor prezenta subiecte IT din perspectiva flexibilității, adaptabilității, scalabilității.
MC-ul evenimentului este jurnalista Iulia Nagy, iar printre moderatori track-urilor se numără Dan Dragomir (Computerblog) și Andrei Crețu (co-fondator Pluria, 7Card).
Ediția din acest an este susținută de Cegeka, Siemens, Raiffeisen Bank, Trimble, Coera, Atos, Endava, Oracle Cerner, ZegaSoftware și Nagarro și Cyscale în calitate de sponsori ai evenimentului. Code932, DotNetDays, Coresi și Codette sunt parteneri ai evenimentului.
AgileHub este un ONG din Brașov, co-fondat de Camelia Codarcea în anul 2013, cu scopul principal de a oferi, în mod gratuit, pregătire atât în domeniul IT cât și în modul în care activitatea și proiectele sunt desfășurate în marile organizații. Echipa de voluntari cuprinde peste 30 de specialiști IT. În cei nouă ani de activitate, AgileHub a oferit peste 200 de cursuri care au acoperit peste 150 de teme tehnice, susținute de 60 de traineri. In ultimii doi ani au organizat 6 cursuri gratuite cu durata medie (intre 8-18 saptamani), unul din acestea fiind dedicat copiilor. Peste 1.200 de persoane au participat la cursurile oferite de asociație.