„Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”: Concertul-conferinţă „Vioara în contemporaneitate” cu Diana Moş

„Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”: Concertul-conferinţă „Vioara în contemporaneitate” cu Diana Moş

Marţi, 1 noiembrie, ora 19, la Palatul Suţu, va avea loc cel de-al şaptelea concert-conferinţă din cadrul seriei Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, co-finanţat de AFCN. Violonista Diana Moş, interpretă binecunoscută care are o afinitate specială cu domeniul muzicii contemporane, propune o introducere în repertoriul violonistic actual, cu exemple relevante în ceea ce priveşte posibilităţile expresive ale instrumentului. Sonorităţi inedite, tehnici specifice de emisie, gesturi neaşteptate, încărcate de sensuri expresive – argumentele unei seri care va surprinde cu siguranţă ascultătorii şi le va deschide orizonturile către o lume muzicală nouă, extravagantă.

În preambulul concertului, un muzeograf de la Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB) va prezenta un obiect de patrimoniu.

Toate concertele proiectului vor fi difuzate live, online şi vor putea fi urmărite ulterior pe paginile de youtube şi facebook ale asociaţiei şi ale Muzeului Municipiului Bucureşti.

Intrarea la concertele de la Palatul Suţu este liberă, în limita locurilor disponibile, şi se face pe bază de rezervare, scriind la: [email protected].

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos
Parteneri principali: Muzeul Municipiului Bucureşti, Fundaţia ACCUMM
Cu sprijinul: Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL.
Parteneri media: Observator Cultural, Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI România, Radio Trinitas, Agerpres, IQads, BookHub.ro, Liternet.ro, AgenţiadeCarte.ro.

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Violonista Diana Moș, absolventă a Universității Naționale de Muzică din București la clasa de vioară a maestrului Daniel Podlovschi, este profesor universitar la disciplina Muzică de cameră în cadrul aceleiași instituții. În perioada 2001-2013 a fost și membră a Orchestrei Filarmonicii George Enescu din București.

Ca solistă, abordează repertorii diverse, dintr-o arie stilistică variată, de la clasic la contemporan, cu o afinitate pentru muzica nouă, pe care o promovează ca membră a formației Profil. Activitatea sa concertistică, preponderent camerală, cuprinde prime audiții din repertoriul românesc și universal și se completează cu înregistrări radio și TV și realizarea mai multor CD-uri. A participat la numeroase festivaluri, în țară și în străinătate, precum Festivalul George Enescu, Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, Festivalul World Music Days – SIMC 1999, Toamna Varșoviană, Rumänische Kulturtage Berlin, Culturescapes Rumänien Elveția, Intersonanzen – Brandenburgisches Fest der neuen Musik Potsdam etc., promovând îndeosebi muzica românească.

Este autoarea cărții intitulate Introducere în hermeneutica discursului muzical, elaborată ca urmare a studiilor doctorale realizate sub îndrumarea profesorului Nicolae Brânduș și avându-l ca profesor consultant pe maestrul Dinu Ciocan.

În 2010 a câștigat Bursa George Enescu oferită de Institutul Cultural Român pentru un stagiu la Cité des Arts în Paris.

Din anul 2016 este rector ales al Univesității Naționale de Muzică din București.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related