Ember - un spectacol de Judith State, în premieră la WASP Working Art Space and Production

Ember - un spectacol de Judith State, în premieră la WASP Working Art Space and Production

Eveniment parte din proiectul Life Long Burning (LLB) – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe. 

Asociația 4Culture anunță premiera spectacolului EMBER, de Judith State, în zilele de 21 și 22 octombrie, ora 19:00, la WASP - Working Art Space and Production, Str. Ion Minulescu nr. 67-93, București.

Durata spectacolului: 1h. 

Dupa spectacol, publicul este invitat la o discuție cu echipa artistică.

Bilete sunt disponibile în rețeaua eventbook.ro

Alături de actorul István Téglás și muzicianul Radu Dumitriu, cunoscută dansatoare și coregrafă Judith State, a dezvoltat spectacolul EMBER cu sprijinul rețelei europene Life Long Burning, fiind nominalizată de Asociația 4Culture (co-organizator în cadrul rețelei), ca artist Creative Crossroads în perioada 2020-2022.

”Ceva din copilărie și joacă, ceva din seriozitatea și anxietatea maturității, puțin din cum iubești la diferite vârste și din cât am vrea uneori să putem opri timpul. Amintiri. Imagini pe care mintea noastră decide aleatoriu să le păstreze și să le proiecteze la nesfârșit. 

O capsulă mică pentru o inteligență a viitorului.

Ember înseamnă om.” 

Următoarele reprezentații ale spectacolului EMBER vor avea loc în zilele de 4 și 5 noiembrie, la WASP - Working Art Space & Production.

Proiectul Life Long Burning (LLB) este coordonat și implementat de o rețea formată din 11 parteneri europeni, asociații, companii și case de producție, iar prin demersurile realizate susține dezvoltarea scenei de dans contemporan și a performance-ului în Europa. În România, Asociația 4Culture, co-organizator LLB încă din anul 2008, realizează anual evenimente și activități de promovare și susținere a artiștilor și coregrafilor români. De asemenea, din dorința de schimb cultural artistic ca și partener, asociația găzduiește și promovează spectacole dezvoltate în cadrul activităților internaționale organizate de ceilalți membrii ai proiectului.

Anul acesta prin intermediul rezidențelor Dance Hub 2022 organizate de Asociația 4Culture și co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, duo-urile de artiști: Cosmina Moroșan, Anticorp Solar și Cristina Bodnărescu, Anamaria Guguian, selectate în urma unui apel deschis, vor prezenta publicului două performance-uri realizate în cadrul rezidenței din România, și va găzdui și spectacolul grupului de artiști din Croația Marijana Cvetković, Bojan Djordjev, Mirjana Dragosavljević, Siniša Ilić și Igor Koruga, performance dezvoltat în cadrul ”Creative Crossroads”, nominalizați de partenerul de proiect Kik Melone.

În data de 20 octombrie, ora 19:00, duo-ul Cosmina Moroșan și Anticorp Solar prezentă publicului performance-ul ”Simte mistria. Ominescență și individuare”, prin care propun “un tip de practici gândite dinspre viața care creează evenimente: intensități bifurcând gândirea / afectul / materialitatea. Cartografierea performativă presupune o discuție despre individuare și amplasare.”

Iar, în data de 28 octombrie începând cu ora 19:00 va avea loc un dublu eveniment de promovare a spectacolelor parte din proiectul Life Long Burning (LLB): performance-ul interactiv realizat de Cristina Bodnărescu și Anamaria Guguian: ”Digital Heaven” și spectacolul artiștilor din Croația: Marijana Cvetković, Bojan Djordjev, Mirjana Dragosavljević, Siniša Ilić și Igor Koruga: ”Dance Till the New Dawn”. 

Spectacolul interactiv semnat de Cristina Bodnărescu și Anamaria Guguian, cu muzică realizată de Ethics of Joy (Cristina Bodnărescu, George Urse) ”explorează dialogul dintre dansatoare și dublul ei digital la intersecția celor două lumi. Adoptând o estetică a camuflării corporale, în „Digital Heaven” contradicțiile interne ale identității nu sunt rezolvate, ci sunt manifestate.”

Performance-ul realizat de Marijana Cvetković, Bojan Djordjev, Mirjana Dragosavljević, Siniša Ilić și Igor Koruga: ”Dance Till the New Dawn” chestioneză accesul la artă în contextul actual și caută să răspundă întrebărilor: ”cine are dreptul la artă? cui îi aparține? Cine are nevoie de ea?”

Participarea la prezentările finale din cadrul rezidențelor Dance Hub este gratuită.

Producător: Asociația 4 Culture
Co-producător: WASP Studios

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă, în cadrul Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe

Cu sprijinul: UFERSTUDIOS (Berlin), VEEM HOUSE FOR PERFORMANCE (Amsterdam) - în cadrul Creative Crossroads, activitate Life Long Burning.
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related