Mai ții minte teatrul radiofonic din copilărie? Vremurile s-au schimbat, și ne-am schimbat și noi obiceiurile. Acum ascultăm oriunde și oricând avem timp: pe drum, în parc, acasă. Teatrul Improbabil te invită la teatru radiofonic reinventat în teatru sonor. Să asculți spectacole create special pentru a fi ascultate, de către noua generație de regizori, sound designeri și muzicieni români. Tot ce ai nevoie este un telefon și o pereche de căști.
Pe data de 8 octombrie 2022, la ora 20.00, Teatrul Improbabil te invită, în premieră, la „Depresia, prietena mea” de Sabina Balan, exclusiv pe platforma Streamerse! Este al șaselea spectacol din stagiunea „Ceilalți viruși” și este gratuit timp de 24h de la lansare, apoi disponibil la prețul de 19 lei.
Spectacolul abordează tema depresiei într-un mod relaxat și original, imaginând creierul ca o instituție plină de încrengături, de sisteme, orgolii și aspirații.
În sediul central al creierului, un tânăr artist e comisionat să lucreze la o campanie de informare împreună cu Inspectorul Depresie, un tip dificil, cu o reputație proastă. Cei doi trebuie să învețe să lucreze împreună.
„Depresia, prietena mea” este produs de Teatrul Improbabil în parteneriat cu depreHUB, primul hub antidepresie din România - un proiect al Asociației Happy Minds.
„Depresia, prietena mea” de Sabina Balan
Regia: Mara Oprea
Sound Design: Adrian Piciorea
Distribuție: Istvan Teglas, Rodica Lazăr, Iosif Paștina, Oana Predescu, Dan Pughineanu, Ioana Niculae, Cezara Petredeanu
Ulterior lansării spectacolului, pe pagina de YouTube a Teatrului Improbabil, vei putea asculta și un podcast gratuit în care demontăm mituri despre depresie.
Realizată în parteneriat cu ONG-uri de profil, stagiunea „Ceilalți viruși” își propune să demaște teme sociale ascunse în timpul pandemiei, precum: mastectomia, relațiile toxice, relațiile de co-dependență, limite în cadrul relației de prietenie, depresie și alte situații dificil de abordat.
Teatrul Improbabil. Ascultă, acum ești la teatru.
"Teatrul Improbabil - Ceilalți Viruși"
Proiect co-finanțat de AFCN. Acesta nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectulu sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: Streamerse, UNATC, Asociația IMUNIS, ISTT, FFFF - In a Relationship, Reactor de creație și experiment, despreHUB, ALIAT
Parteneri media: LiterNet, Zile și Nopți, Scena 9, IQads, Noi3.life, Reflektor