Miercuri, pe 8 septembrie, de la ora 18:00, la E T A J artist-run space (str. George Enescu nr. 43) va avea loc vernisajul expoziției Telenovele din Paradis a artistului plastic Beaver, membru în gruparea artistică satiric, jovială și indiferentă Pastila Roz, alături de Marian Codrea și Alexandru-Claudiu Maxim. Expoziția va putea fi vizitată până pe pe 23 septembrie, cu o programare în prealabil printr-un mesaj pe Facebook sau Instagram E T A J artist-run space.
Seria “Telenovele din Paradis” reprezintă o meditație a artistului asupra modului în care răul se infiltrează și începe distrugerea paradisului. În această decadență progresivă, lumea, inițial perfectă, se destramă prin cunoașterea ei, motivul recurent în fiecare lucrare a seriei fiind lumina pură care devine spectru, căpătând astfel materialitate și înțelegere relativă. În urma acestei destrămări în vizibil rămân ființe diforme, chinuite, damnate la dorințe și nevoi interminabile.
Beaver este artist plastic contemporan. A studiat grafica dar e mult mai interesat și preocupat de pictură. În general pictează în ulei dar se joacă și cu alte materiale. Tematic și stilistic este foarte divers, fie lucrează cu meticulozitate și realist, fie puternic abstract. Spectrul sau ideatic pornește de la visceralități baroce, trece prin porniri vulgare și ajunge în absurd existențial plin de umor.
Iar pe 10 și 11 septembrie, la Art Machine, proiect inițiat de Pastila Roz, este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale realizate de artistul vizual (și, în funcție de proiect, muralist) Popescu. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în cadrul București ComicsFest care se va desfășura la Comics Club (Nerva Traian nr. 4), între orele 10:00 – 20:00.
Popescu este artist vizual, lucrează și locuiește în București. A absolvit secția grafică la Liceul de artă ”Nicolae Tonitza”, dar și la Academia de Arte ”Nicolae Grigorescu” din București și este, de asemenea, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Folosește în lucrările sale tehnici de abordare clasică (peniță / pensulă / acuarelă / cărbune-desen), dar și digital, de multe ori, mixând ambele tehnici. Creează ilustrații, benzi desenate, grafică, storyboard-uri, picturi și, în funcție de proiect, și graffiti. Încă din liceu, pasionat de benzi desenate și artă grafică, a participat la saloanele de benzi desenate organizate în țară. Tot din liceu a publicat la diferite reviste de profil ilustrații și comics - Universul copiilor, Mini-Azi, Jurnalul S.F., Pop-rock & show, Abracadabra, Super-Kid s.a.
Proiectul Art Machine încurajează consumul sănătos de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, într-un format și la un preț accesibil, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Din iulie 2020, a pus la dispoziția publicului serii de lucrări originale de la 32 de artiști.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Internațional, IQads, Spotmedia, Observator Cultural, Curatorial, Zeppelin, Propagarta, Modernism, PRwave, Bookblog, Cult-ura, Munteanu.