Te-ai întrebat vreodată de ce e capabilă mintea umană? Într-o lume în care suntem suprastimulați de sugestii vizuale, Teatrul Improbabil, primul teatru sonor independent din România, îți sugerează să te retragi un pic spre tine. Să-ți iei căștile, să-ți găsești cel mai confortabil loc din cameră și să asculți spectacole sonore imersive, create de noua generație de regizori, sound designeri și muzicieni români.
Pe data de 18 august 2022, la ora 20.00, Teatrul Improbabil lansează „Alexandra, iz everything alright?” de Gabriela Harabagiu, exclusiv pe platforma Streamerse! Acesta este al treilea spectacol de teatru sonor din cadrul stagiunii „Ceilalți viruși” și este gratuit timp de 24h de la lansare, apoi disponibil la prețul de 19 lei. Pentru accesare, trebuie să-ți înregistrezi un cont gratuit pe platformă.
Spectacolul spune povestea Alexandrei, în vârstă de 34 de ani, care trăiește cu mama ei, la debutul bolii Alzheimer. Pe parcurs, cele două constată că relația mamă-fiică se inversează. Un spectacol sonor despre dependență, neputință și nevoia reciprocă de iubire, care lipsește.
„Alexandra, iz everything alright?” este produs de Teatrul Improbabil în parteneriat Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), o asociație interdisciplinară care studiază cauzele și efectele traumelor psihice umane, în vederea popularizării lor, pentru a preveni și vindeca efectele lor negative.
„Alexandra, iz everything alright?” de Gabriela Harabagiu
Credit foto: Matei Bumbuț
Regia: Maria Doncu
Credit foto: Matei Bumbuț
Sound design: Oliver Ibănescu
Credit foto: Matei Bumbuț
Cu: Carmen Tănase, Ștefania Cîrcu, Alexandru Potocean
Credit foto: Matei Bumbuț
Credit foto: Matei Bumbuț
Ulterior lansării spectacolului, pe pagina de YouTube a Teatrului Improbabil, vei putea asculta și un podcast gratuit pe tema relațiilor deficitare din cadrul familiei.
Realizată în parteneriat cu ONG-uri de profil, stagiunea „Ceilalți viruși” își propune să demaște teme sociale ascunse în timpul pandemiei, precum: mastectomia, relațiile toxice, relațiile de co-dependență, limite în cadrul relației de prietenie, depresie și alte situații dificil de abordat.
Teatrul Improbabil. Ascultă, acum ești la teatru.
"Teatrul Improbabil - Ceilalți Viruși"
Proiect co-finanțat de AFCN. Acesta nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectulu sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: Streamerse, UNATC, Asociația IMUNIS
Parteneri media: LiterNet, Zile și Nopți, Scena 9, IQads, Noi3.life, Reflektor