Pentru cei care nu s-au săturat de sărbătorit copiii (chiar și pe cei interiori) și au poftă de încă niște conectare și joacă, Centrul Comunitar Zi de Bine a pregătit luni, 6 iunie, ateliere gratuite pentru toate vârstele. Sunt multe modalități în care oamenii se pot conecta unii la alții, iar „Luni de Bine” propune patru feluri: prin mișcare, cuvânt, emoție și muzică.
„Luni de Bine” înseamnă patru ateliere centrate pe conexiunea minte-corp, părinte-copil, și individ-comunitate. Cheia centrului comunitar este cuvântul „inclusiv”: aici este binevenit oricine caută semințe de bine în comunitate, iar centrul și-a propus să contribuie la reînflorirea comunității din zona Uranus, unde este de altfel și situat – pe strada Uranus, la numărul 150.
Iată cele patru ateliere cu semințe de bine la început de săptămână:
De la 11:00 la 11:50: Atelier Mommy & Baby Gym cu Diana Năsulea, mișcare pentru mame și bebeluși între 3 luni și 1.5 ani
Programul "Mommy & baby gym" este facilitat de Diana Năsulea și se adresează mămicilor care doresc să rămână active și să facă parte dintr-o comunitate, împreună cu bebelușii lor. Sesiunea va dura 50 de minute, timp în care mămicile vor parcurge un workout bazat pe îmbunătățirea tonusului muscular, fitness și aerobic, iar la final se vor destinde cu un dans relaxant alaturi de cei mici. Desigur, dacă sunt dornici, sunt așteptați și tătici.
Diana este absolventă a Liceului de Coregrafie "Floria Capsali". A lucrat ca profesor de balet și dans modern la Clubul Copiilor "Martha Bibescu" din Comarnic, apoi schimbat radical cariera lucrând ca Director de Programe în cadrul Institute for Economic Studies-Europe. A continuat să se implice in organizarea de evenimente artistice, iar în prezent este doctorand, în cadrul ASE București, și mămica lui Victor, un bebeluș de 7 luni.
De la 14:00 la 15:30: Șezătoare Comunitară cu Dorothee Hasnaș, discuție constructiv-creatoare pentru îmblânzirea orașului și a cartierelor, pentru cetățeni de toate vârstele
Înainte de a fi locuitori ai unui oraș, aparținem cu toții de un cartier, o zonă, o stradă - proximitatea. Dorothee Hasnaș va modera o discuție constructiv-creatoare pentru a identifica nevoile noastre, ca locuitori, participanți, co-creatori în viața cartierelor noastre, și a găsi modalități pentru a reuși să le concretizăm, ca membri ai societății civile.
Dorothee este arhitect, curator și manager cultural. A absolvit facultatea de arhitectură la Karlsruhe și a lucrat apoi în Elveția, Haiti și India. S-a întors în România în 2012 și de atunci face expoziții și concepe strategii care scot în evidență patrimoniul ca resursă. Dacă vă place Street Delivery, probabil e și datorită ei. Împreună cu diverse echipe, se ocupă de 112patrimoniu.ro, uranusacum.ro și tocmai construiește forturi.ro.
Șezătoarea este deschisă oricui este interesat de o schimbare în bine în cartierul său. Părinții sau bunicii care vin cu copii pot să îi implice în discuție, sau, dacă au peste 4 ani, să îi lase la joacă în spațiul alăturat, cu Alina Tofan.
De la 16:00 la 17:30: Atelier Harta Emoțiilor cu Alina Tofan, dezvoltare emoțională pentru copii între 5-11 ani
În cadrul acestui atelier, cei mici vor învăța mai multe despre ei, despre diferențele între ei și ceilalți, despre emoții și despre cum pot transforma emoțiile în resurse, prin improvizație, joc de rol și muultă creativitate. Alina Tofan le va fi alături copiilor pentru a își pune pe coala de hârtie trăirile interioare și a le alchimiza în mai multă conștientizare despre importanța lor pentru autocunoaștere, luarea de decizii și, pe scurt, fericire.
Alina e o artistă în continuă formare și explorează diferite arii de activitate, de la actorie și teatru labirint la dans contemporan. Lucrează cu copii și adolescenți din grupuri marginale. A ținut o grămadă de ateliere de educație emoțională, are spectacole și ateliere pentru copii alături de Tzitzi Poc și susține ateliere creative în cadrul festivalului internațional de film #KINOdiseea. Activitatea ei este centrată în jurul PLASTIC Art Performance Collective a cărui co-fondatoare este, fiind o pionieră a conceptului de ecoperformance pe scena culturală românească.
De la 18:00 la 19:00: Drum for Fun cu Mihai Axinte, percuție interactivă cu tobe africane pentru părinții și copii de la 5 la 99 de ani
Pentru atelierul lui Mihai nu sunt foarte multe cuvinte... ci muzică. Aici copiii și părinții vor face muzică împreună cu variate instrumente de percuție – djembe (tobe africane), shakere, maracas, dar și un set de baterie. Nu e nevoie de experiență sau cunoștințe muzicale, atelierul fiind despre eliberarea de energie, bucuria de a crea ritmuri împreună și entuziasmul de a experimenta lucruri noi.
Mihai e actor și toboșar și face evenimente cu percuție de mai mulți ani decât i-ar plăcea să recunoască, atât cu copii, cât și cu adulți.
Participarea la ateliere este gratuită.