Podcastul Cronicari Digitali îndrăznește să plece în căutarea fericirii

Podcastul Cronicari Digitali îndrăznește să plece în căutarea fericirii

Cronicari Digitali, un podcast despre ce merită păstrat și dat mai departe, a început sezonul cu numărul 5 alături de Cristian Șimonca, aka Blogu' lu' Otravă, jurnalistul cultural Diana Popescu și  istoricul cultural Cosmin Dragomir.

În fiecare joi și vineri, pe cronicaridigitali.ro și pe principalele platforme de streaming va fi lansat un nou episod care concentrează, în discuții cu personalități din domenii variate, cultura românească modernă.

În noul sezon, podcastul Cronicari Digitali îndrăznește să plece în căutarea fericirii. O noțiune în plin shifting, trecută prin sită pandemică și dârmon războinic, pe care o căutăm în noi, în actul cultural și în farfurie.  Alături de invitații podcastului, îi aflăm prețul și re-evaluările și ne bucurăm de fiecare lucru care face măcar break even. 

Joia este rezervată întâlnirilor culturale moderate de Cristian Șimonca, aka Blogu' lu' Otravă și Diana Popescu, jurnalist cultural, iar vinerea este dedicată Amintirilor Gustoase trezite în discuțiile purtate de istoricul cultural Cosmin Dragomir.

Cât valorează pentru fiecare dintre noi fericirea și care e prețul pe care suntem dispuși să-l plătim, pentru a fi fericiți? 

Vedete, experți și personalități din cele mai diverse domenii ne oferă propria definiție a fericirii și ne dezvăluie parcursul spre “o stare care se cucerește”. Avem parte de un adevărat carusel: psihologie, sociologie, antropologie și, inevitabil, umor. Descoperim povești de viață, punem deoparte experiențe, cântărim emoții și stabilim "prețul corect".  

În discuțiile din fiecare joi, în podcast, creatorii culturii o "transferă", generos și relaxat, către ascultători. Personalități și specialiști vorbesc despre filme, piese de teatru, arte vizuale, cărți, festivaluri de muzică, fotografie, arhitectură și bun gust, proiecte culturale și (nu de puține ori) sociale. Pentru a trăi cu adevărat, cultura trebuie să circule

Marius Florea Vizante a fost rugat de jurnalista culturală Diana Popescu să dea o definiție a fericirii sale, după doi ani pandemici, cu multe provocări.

Nu cred că poți să fii fericit singur... e ca spectacolul, el nu are loc în tine, dar tu ești fericit pentru ceva, pentru cineva. Altminteri ai vedea mulțimi de oameni închizându-se undeva și așteptându-și fericirea. Nu cred că e așa, sau poate așa e doar la mine. Sunt dependent de ceilalți, de răspuns.”, a încercat  Marius Florea Vizante să-i răspundă.

Într-o discuție purtată cu bloggerul Cristian Șimonca, solistul Vunk mărturisește, în podcastul Cronicari Digitali, că ultima perioadă a fost una potrivită pentru a ne redescoperi fiecare dintre noi și a ne înțelege mai bine pasiunile, ceea ce ne face fericiți, dar și ce putem aduce bun fiecare dintre noi în această lume.

În industria muzicală, unii s-au mai și lăsat - unii buni, unii răi - dar mai mulți răi. Răi în sensul de neimplicați, netalentați, întâmplători, care erau acolo pentru că le plăcea ideea de a fi în zona asta muzicală”, consideră Cornel Ilie.

 

Invitații nu ocolesc nici subiectele delicate și aduc fericirea în contextul unei perioade pline de nesiguranță.

Lumea ideală?

Ar putea fi una fără război! Arta mea aparține democrațiilor, deci eu nu o să pot să fac arta în clipa de față în Rusia clar, nu o să pot să o fac nici în Emiratele Arabe Unite. Sunt anumite zone, autocrații, în care tipul de artă pe care eu îl fac, nu e posibil. Societatea mea ideală e democratică, pluripartidică, cu mai multe voci, chiar și cei care ne enervează acum – ăsta e semnul unei societăți sănătoase care nu are un singur cor. Asta e societatea mea ideală!”, spune Dan Perjovschi în podcastul care aduce noi episode în fiecare joi și vineri pe toate platformele de streaming audio.

Cronicari Digitali este considerat de mai multe publicații de specialitate drept unul dintre cele mai bune podcasturi culturale din România, aflat pe primele locuri în platformele de streaming la categoriile Places&Travel și Culture&Society.  

Sezonul 5 din podcastul Cronicari Digitali a debutat direct pe primul loc în România în Apple Podcasts în categoria Places&Travel. După primele două episoade, podcastul a intrat inclusiv în topurile din  Republica Moldova. 

Vineri, Amintiri Gustoase, devenită rubrică independentă de podcastul principal Cronicari Digitali, propune o călătorie în timp și spațiu, în căutarea gustului perfect.

Nutriționistul și expertul în fitness Cristian Mărgărit a vorbit în Amintiri Gustoase despre cum alergăm după iluzii în farfurie, fenomen alimentat de o întreagă industrie construită în jurul dorinței tuturor de a arăta mai bine.

Slăbim ca să mâncăm sau mâncăm ca să slăbim?” – se întreabă Cosmin Dragomir, gazda seriei de interviuri Amintiri Gustoase, din podcastul Cronicari Digitali.

E obsesia asta de când s-a transformat slăbirea dintr-un proces într-un produs, încerci să o definești și să găsești soluții cât mai rapide, cât mai simple. Acum au apărut soluții la modul: mănânci cât vrei, stai degeaba și slăbești. Evident că nu se întâmpla asta!”, atrage atenția Cristian Mărgărit, în primul podcast culinar românesc.

 

Discuțiile din fiecare vineri ajung și la cum educația simplă de acasă ne poate modela obiceiurile culinare sănătoase. 

Cred că asta este problema părinților, în primul rând, că nu știu să reacționeze cu copiii (...) Am apucat să văd copii de toate felurile, am rămas șocat să văd o întreagă școală cu probleme mari de greutate, am apucăt să văd și copii care erau palizi, străvezii de vedeai prin ei, copii care refuzau broccoli și tot felul de alte tipologii care nu mâncau carne. (...)Cred că cea mai mare greșeală este că îi excludem pe copii din bucătărie, trebuie să-i lăsăm să se împrietenească cu mâncarea.”, a subliniat Chef Cezar Munteanu, în podcastul Cronicari Digitali.

Printre invitații din sezonul 5 al podcastului Cronicari Digitali se vor regăsi Aurora Liiceanu, Alexandru Tomescu, Ioan T Morar, Raluca Aprodu, Omid Ghanadi, Adrian Nartea, Radu Umbreș și Ada Condeescu.  

Podcastul „Cronicari Digitali”, un produs Zaga Brand și al Asociației Human Made Art (HUMART), este susținut de companiile Raiffeisen Bank și Electrolux România. Partenerii proiectului sunt convinși că, prin educație, cultură și acces facil la tehnologie putem deveni cea mai bună versiune a noastră. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Zaga Brand

Fondata in 2005, agentia de comunicare creativa Zaga Brand si-a propus si a reusit sa creeze un mediu de lucru productiv in care imposibilul este doar o provocare. Intr-o atmosfera “crazy about our work”,... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related