Află cine sunt cei 10 artiști emergenți selectați pentru a participa în proiectul ACCELERATOR. Program de mentorat și producție pentru artiști emergenți

Află cine sunt cei 10 artiști emergenți selectați pentru a participa în proiectul ACCELERATOR. Program de mentorat și producție pentru artiști emergenți
  • Cei 10 artiști emergenți au fost selectați de către un juriu internațional în urma evaluării celor 62 de aplicații eligibile primite.
  • Mentorat, expoziție de grup și proiecte de artă în spațiu public sunt etapele principale din cadrul programului, care are o durată totală de 18 luni.
  • Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și implementat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP).

Asociația Culturală Eastwards Prospectus anunță numele celor 10 artiști emergenți care au fost selectați să participe în programul ACCELERATOR. Program de mentorat și producție pentru artiști emergenți.

Ei sunt: Andrei Arion, Flaviu Cacoveanu, Roberta Curcă, Lucia Ghegu, Mihaela Hudrea, Alina Ion, Maria Mandea, Delia Prodan, Stanca Soare și Ana Maria Szöllösi.

„M-am bucurat foarte mult să fac parte din juriul ACCELERATOR și să observ talentul și, totodată, portofoliul ambițios al artiștilor care au decis să aplice. Programul este excepțional și de-a abia aștept să urmăresc evoluția artiștilor care au fost selectați - pe durata celor 18 luni de program.”, precizează Olga Lilja Ólafsdóttir, manager cultural și fondator galeria Y, Kópavogur, Islanda - membru al juriului ACCELERATOR

Cei 10 artiști emergenți au fost selectați de către un juriu internațional dintr-un portofoliu de 62 de aplicații eligibile primite în timpul derulării Apelului Deschis, care s-a desfășurat în luna martie a acestui an.

„Ne-a surprins în mod plăcut și am apreciat calitatea ridicată și viziunea artistică regăsită în cele 62 de aplicații eligibile, primite de la artiștii emergenți dornici să facă parte din programul nostru. Este încă o confirmare a faptului că scena de artă din România are o nevoie stringentă de sprijin integrat, pe mai multe paliere: cunoștințe relevante ancorate în prezent, resurse și context de expunere. Acestea sunt elementele pe care ACCELERATOR le oferă artiștilor selectați. Eu personal și întreaga echipă de proiect ne asumăm cu deschidere și entuziasm responsabilitatea succesului programului, astfel încât artiștii să simtă că primesc un beneficiu palpabil și valoros pentru dezvoltarea carierelor lor.”  explică Andrei Breahnă, președintele Asociației Culturale Eastwards Prospectus și manager de proiect

În cadrul stagiului de mentorat, cei 10 artiști emergenți vor participa la următoarele laboratoare: Piața de artă contemporană și posibilități de finanțare (susținut de Andrei Breahnă, manager cultural); Sistemul artei contemporane (Þorlákur Einarsson, director galeria i8 - partenerul proiectului); Curatoriere. Relația dintre artist și curator (Tevž Logar, curator); PR, comunicare în artă și redactare în contextul practicii artistice (Ioana Chira, comunicator), Publicații de artist (Sigurður Atli Sigurðsson, artist); Artă în spațiul public (Ólöf Nordal, artistă). 

Următoarele etape ale ACCELERATOR sunt:

  • Desfășurarea activităților din cadrul stagiului de mentorat: laboratoare, întâlniri fizice și online, lucru individual, sesiuni de mentorat one-on-one: 9 mai - 31 iulie 2022
  • Producție lucrări de artă pentru expoziția de grup: august - decembrie 2022
  • Vernisajul expoziției de grup: ianuarie 2023
  • Cercetarea comunităților și producție de lucrări pentru proiecte de artă spațiul public: ianuarie - aprilie 2023

ACCELERATOR este cel mai complex program de mentorat extins destinat artiștilor emergenți români. Prin cele trei etape – mentorat, expoziție de grup și proiecte de artă în spațiul public – artiștii emergenți sunt angrenați într-o experiență cu potențial de transformare semnificativă a carierelor lor.

ACCELERATOR este un program finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și implementat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP). Partenerii proiectului sunt galeria islandeză i8, cunoscută pentru colaborarea pe termen lung cu artiști renumiți pe scena mondială, și galeria Gaep, cu sediul în București.

Asociația Culturală Eastwards Prospectus promovează arta contemporană la nivel național și internațional prin expoziții și proiecte culturale sau educative desfășurate împreună cu parteneri cheie din sfera culturală. În cei 7 ani de la înființare, ACEP a atras fonduri pentru producția de lucrări de artă; a organizat peste 30 de expoziții offline și online; a coordonat o intervenție urbană a artistei Tania Mouraud, desfășurată simultan în 9 orașe; a susținut participarea artiștilor în cadrul unor târguri internaționale de artă și a dezvoltat proiecte pentru copii și angajații din companii, interesați de arta contemporană. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related