Revista pop culture Zile și Nopți, ediția de aprilie, a ieșit de la tipar. Revista se distribuie gratuit în locații premium atent selecționate și este tipărită în 140 de pagini, cu subiecte în exclusivitate din muzică, artă, film, food & drink, lifestyle, fashion, design și arhitectură. Revista se distribuie împreună cu un Supliment de Vacanțe care este susținut de YOXO.
Citește online noul număr ZILE ȘI NOPȚI București și Suplimentul de Vacanțe.
Iată și câteva recomandări din cuprinsul ediției de aprilie.
La capitolul POP-UP STORiEs, Claudia Aldea, redactor Zile și Nopți, v-a pregătit un documentar despre Cultura Cli-fi. Pentru că ficțiunea are rolul de a pune în fața noastră o oglindă a realității, Cultura Cli-fi (termen introdus de scriitorul Dan Bloom, în 2012, ca mod de educare prin storytelling) a luat naștere pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește schimbările climatice, care, atunci când sunt trăite prin personajele care resimt tragic tot ce se întâmplă, capătă un caracter mult mai personal și urgent.
Tot în deschiderea revistei, Ioan Big, publisher Zile și Nopți, vorbește despre problemele de mediu prin prisma celebrităților care datorită capitalului de notorietate sunt candidaţi ideali pentru a deveni eco-warriors, dat fiind talentul lor de a atinge emoţional şi visceral oamenii la o scară ce transcende frontierele convenţional trasate între comunităţi.
La capitolul MUZICĂ, Alina Bălan, redactor Zile și Nopți, a realizat un inteviu cu Mădălinei Pavăl:
„Originile ne fac să credem mai mult în valorile noastre”
Alex Mușat, redactor Zile și Nopți, ne amintește de aniversarea Phoenix.
La 50 de ani de la lansare, Cei Ce Ne-au Dat Nume rămâne punct de referință al rockului românesc, o poveste despre identitate și curajul de a ține piept vremurilor asupritoare, prin folclor și rock’n’roll.
La capitolul ARTĂ, Teodora Bratu, redactor Zile și Nopți, ne introduce în universul lui GAUDÍ, printre spirale, culori și clădiri colosale.
Ioan Big a stat de vorbă cu coregrafa Simona Deaconescu despre Ramanenjana, docu-ficțiune performativă bazată pe evenimentele care au ajuns să definească „epidemia de dans” din 1863, din Madagascar, contribuind la răsturnarea regimului politic.
Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți, ni-l prezintă pe Harcea Pacea, artist urban din Iași:
„Arta are un scop dincolo de cel de a ne distra, sau, mai bine zis, distrage”
Capitolul ARTĂ din Zile și Nopți este susținut de Raiffeisen Bank prin art.raiffeisen.ro (https://art.raiffeisen.ro/)
La capitolul FILM vă prezentăm trei interviuri în exclusivitate.
- Andrei Huțuleac, tânărul actor și cineast care debutează ca regizor în lungmetrajul #dogpoopgirl:
„Mă sperie cât de repede se încarcă oamenii de energia pe care o propagă o știre”.
- Andreea Grămoşteanu, nominalizată anul acesta la Premiul Gopo în categoria ‘Cea mai bună actriţă într-un rol principal’, pentru Complet necunoscuţi, versiunea românească a popularei dramedii italiene Perfetti sconosciuti, pe care o puteţi vedea pe Netflix.
- Robert Miano, prolificul actor şi producător newyorkez, pe care inclusiv cinefilii lipsiţi de apetit pentru genul Horror şi-l amintesc din filme precum Donnie Brasco, Fast & Furious sau The Funeral al lui Abel Ferrara.
La capitolul EAT & DRINK, Mădălina Santa, chef și owner al restaurantului Szikra, ne salvează de valul de scumpiri:
„Când alimentele devin scumpe, avem alternative gratis”.
Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți, ne prezintă 6 locuri din țară unde poți lua un brunch memorabil. Unul dintre aceste locuri este Ograda din Brașov care are în meniu multe lucruri bune, gătite cu ingrediente în mare parte de proveniență locală. Locul arată bine, fără să fie pretențios, iar un brunch aici te poate convinge să pleci acasă și cu câteva produse locale cumpărate din vitrine.
Ana Consulea, chef cofetar & owner Zexe Braserie şi Zelato, ne continuă povestea cu doamnele care au influențat cultura gastronomică și au pus bazele bucătăriei și cofetăriei moderne în țara noastră. Una dintre pionierele gastronomiei românești este Maria Maurer, prima femeie care a publicat o carte de bucate în Țările Române, în 1849.
„Carte de bucate. Coprinde 190 răţete de bucate, prăjituri, creme, spume, jalatine, îngheţate şi cum se păstrează lucruri pentru iarnă. Toate alese şi încercate de o prietină a tutulor femeilor celor casnice”
Și pentru că în luna aprilie sărbătorim Paștele, Iuliana Ciocîrlan, contributor Zile și Nopți, ne vorbește despre Mielul, drobul și pasca de prin alte locuri din lume.
„Am putea mânca pască sau friptură de miel în orice alt moment al anului, însă parcă în nici o altă perioadă nu sunt la fel de gustoase ca în cea a sărbătorilor pascale.”
Maria Martac, biolog, tehnician nutriționist și health coach, ne oferă câteva sfaturi nutriționale pentru masa de Paște.
„Masa de Paște vine după o perioadă în care este posibil să fi postit, de aceea organismul nostru ar trebui să primească mâncare în cantități rezonabile.”
Ștefan Chirițescu, publicitar și marketer, ne îndeamnă să bem vinul de plăcere.
„Vinul cel mai bun e cel care îți place ție. Că e dulce, că e sec, că are gheață în el (sacrilegiu), că îl bei din cană și nu din paharul ăla șmecher, contează mai puțin. Contează însă să te bucuri de el și de oamenii cu care îl consumi. Contează să te lași purtat de aromele lui minunate, fără să-l judeci.”
Horia Ghibuțiu, jurnalist și contributor Zile și Nopți, ciocnește de Paște cu… doze de RTD!
„Ready To Drink, curent izvorât din pandemie, ca un contraatac al industriei de alcool, se menține în trendul băuturilor 2022. Recomandare: Mionetto Il Hugo, cocktailul la sticluță având la bază vin alb și flori de soc”.
La Povești de Succes vorbim cele mai premiate produse din păstrăv de pe piața din România: Valeputna. Gruia Dragomir a stat de vorbă cu unul dintre fondatorii afacerii, Florin Irimescu, care este şi Chef Escoffier, fiind educat în tainele bucătăriei franceze clasice.
„Valeputna a apărut ca soluție la dorința arzătoare de a face cunoscut lumii întregi meșteșugul păstrăvului afumat în cetină de brad, inventat în Valea Putnei, Bucovina.”
La capitolul LIFESTYLE, Alexandra Bujeniță a stat de vorbă cu Doina Bacalu. Doina a studiat medicina, dar a simțit dintotdeauna că desenul, pictura și dansul sunt chemările ei. Îi place să recicleze materiale pentru bijuteriile ei: crengi uscate, CD-uri uzate, un sâmbure, un cap de păpușă (și multe altele) și este îndrăgostită de tehnica „Chasing and Repoussé”.
Într-un Fashion Editorial marca Alin Gălățescu, continuă dialogurile între Arte cu episodul nou al seriei „Pictura vs. Fashion”, cu revelarea prin modă a relaţiei Artist – Model/Inspiraţie - Muză şi punerea în operă a creaţiilor rezultate într-o expoziţie.
La Design & Arhitectură, arhitect Ioana Aldea ne prezintă ATRA Doftana, ascunsă și deschisă deopotrivă.
„Amplasat pe malul lacului Paltinu, de pe Valea Doftanei, în județul Prahova, hotelul este integrat perfect în cadrul natural. Îngropat în malul de pământ al lacului și acoperit în mare parte cu o terasă înierbată, volumul se deschide către priveliștea lacului cu un perete vitrat, care permite legătura vizuală între interior și exterior.”
La capitolul CLIN D’OEIL, Ioan Big a stat de vorbă cu talentatul actor și muzician Cezar Antal despre rolul său din cel mai nou film al lui Andrei Huțuleac, #dogpoopgirl.
Iată și lista locurilor din București unde găsești gratuit revista Pop Culture Zile și Nopți, ediția de București.
Artele spectacolului.
- Teatrul Naţional „I. L. Caragiale"
- Opera Națională București
- Apollo 111
- Point
- Teatrelli
- Teatrul Act
- Teatrul Bulandra
- Teatrul Apropo
- Teatrul de Artă
- Teatrul de Comedie
- Teatrul Elisabeta
- Teatrul Excelsior
- Teatrul Godot
- Teatrul în Culise
- Teatru Infinit
- Teatrul Ion Creangă
- Teatrul Mic
- Teatrul Muzical Ambasadorii
- Teatrul Nottara
- Teatrul Odeon
- Teatrul Stela Popescu
- Unteatru
- FF Theatre
Muzee
- MARe - Muzeul de Artă Recentă
- MNAC - Muzeul Naţional de Artă Contemporană
- MnaR - Muzeul Național de Artă al României
- Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"
Galerii de artă:
- 2/3 galeria
- Catinca Tabacaru Gallery
- Elite Art Gallery
- Galeria Senso
Spații culturale:
- ARCUB
- Assamblage - Institutul de Artă și Design
- Fundația Calea Victoriei
- Qreator by IQOS
- Teatrul Arte dell'Anima
Restaurante recomandate:
- A1
- Anika
- Băcănia Veche
- Bistro Acuarela
- Bistro by Green Hours
- Bogdania Bragagerie
- localfood
- Drako Kuhnia Balkanica
- Ever After
- Energiea
- Flip Flop Bistroteca
- GRABit Pastrami Bar
- Grano
- Hare
- HOP Garden
- Il Peccato
- La Finca Alioli
- Lente Lupu
- Lente Arcului
- Kanpai
- Modelier
- MOKI - Modern Kitchen
- MOM
- NOR, Sky Casual Restaurant.
- Pickles
- Piccolo Mondo
- Salsa Caliente
- Sardin
- Simbio
- Shift
- Suento by Gram Bistro
- Eat
- Taverna Waterloo
- The Saint 139
- Kitchen
- Voilà
Muzică, băutură, mâncare & more:
- fabrica
- Grădina Olari
- Have a Cigar
- J'ai Bistrot
- Journey Pub
- Sera Eden
- The Temple Social Pub
- Viilor Pub
- Zăganu Craft Beer Bar & Bistro
Live music:
- B52
- Berăria H
- Control
- Green Hours, jazz & theatre-café
- Hard Rock Cafe
- Quantic
Cultură și băutură:
- Mojo
- Random Space
- Snakes & Wizards
Cafea bună, ceai și ceva dulce:
- Cafélier
- Ceainăria Green Tea
- Coftale Coffee Shop
- Creamier
- Mugshot
- Mingle
- Seneca AntiCafe
- Sweetology
- Tucano Coffee
- Velocità
- Zexe Braserie
Alte locuri de distribuție din București:
- Sun Plaza
- Veranda Mall
- Cineplexx Băneasa
- Cineplexx Titan
- Happy Cinema
- Cinema Elvira Popescu
- Cinema Europa
- Cinema Muzeul Tăranului Român
Zile și Nopți este o platformă de experiențe Pop Culture, cu apariții în print și online. Revista Zile și Nopți se distribuie gratuit în locații atent selecționate din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu și Oradea.