Noi de la Asociația Oamenii Sunt Încă Frumoși (OSIF) nu am rămas indiferenți la ce se întâmplă zilele acestea și am reacționat în cel mai scurt timp sărind în ajutorul mamelor și copiilor, refugiați din Ucraina. Până acum ne-am mobilizat și am trimis la punctele vamale din Est și Nord mai multe mașini cu produse alimentare, haine, jucării, hrană pentru animale, perne, pături etc. Toate acestea au fost posibile cu ajutorul voluntarilor și partenerilor noștri. În același timp am gestionat cererea și oferta pentru nevoile de cazare, atât pe termen scurt, cât și nedeterminat, și am asigurat transportul atunci când era necesar.
Inspirați de experiența femeilor și mamelor care și-au abandonat toată viața și au nevoie de lucruri necesare esențiale, am realizat împreună cu Touch Agency 1.000 de Kituri Esențiale Feminine pentru femei și copii.
Fiecare dintre acestea conțin câte un produs din următoarele: pastă și periuță de dinți, set absorbante, șampon, gel de duș, gel intim, deodorant, șervețele umede, lame de ras, brichetă utilitară, set unghieră și pilă de unghii, elastice de păr, set creioane colorate, carte de colorat, bomboane de ciocolată, biscuiți cu unt, prăjitură cu cacao, scutece pentru copii. Pentru toate aceste produse în valoare de aproximativ 25.000 €, am beneficiat de sprijinul partenerilor de la BIC România, RUVIX, Alma Total Soluntion, TNDC Advertising, Asociația Casiopeea, Geeks for Democracy și desigur, Touch Agency.
“We cry together with my sister! Thank you all for your hospitality and help. We are very happy!!! We never expected such kindness from strangers! Thank you very much from the bottom of my heart.” / „Plâng împreună cu sora mea! Mulțumim pentru ospitalitatea și ajutorul vostru. Suntem foarte fericite!!! Niciodată nu ne-am așteptat la așa bunătate din partea străinilor! Mulțumesc foarte mult, din toată inima mea.”, a declarat Maria refugiat din Odessa.
“Rămânem ferm angajați să restabilim integritatea umană de bază pentru toate femeile și copiii, începând cu accesul la produse pentru nevoile de bază și continuând cu susținerea dreptului la educație, libertate și fericire.“ a declarat Ioana Verioti, Președinte - Asociația Oamenii Sunt Încă Frumoși.
#KituriEsentialeFeminine este singurul proiect de acest gen din România și este menit să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor, mamelor și copiilor refugiați pentru care fiecare produs esențial, de la periuță de dinți la produsele igienice, o să fie un ajutor extraordinar. Dorința noastră a celor de la OSIF este să extindem proiectul și să continuăm realizarea acestor tipuri de kituri pentru a le distribui în centre care ajută femei abuzate și defavorizate. În prezent se lucrează atât la distribuția celor 1.000 de kituri pentru femei și copii, cât și la identificarea centrelor și asociațiilor care vor beneficia cel mai mult de pe urma acestor produse în viitor.
Până în acest moment 200 de Kituri Esențiale au fost distribuite la Gara de Nord București și 200 direct la refugiații găzduiți de partenerii OSIF, urmând ca încă 600 de kituri să fie distribuite în 3 centre de ajutor pentru refugiați din țară: Fundația Umanitară Nord 2001 Suceava, Sus Inima Sibiu, Așezământul Filantropic Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare Techirghiol.
O pasiune nelimitată pentru a ajuta, combinată cu abilități bazate pe rezultate sunt ceea ce a adus echipa OSIF împreună. Cu accent pe rezolvarea problemelor, fiecare membru al echipei noastre își folosește abilitățile individuale pentru a se asigura că fiecare proiect și campanie au succes. Aceste acreditări ne-au ajutat să creăm o rețea de încredere de profesioniști capabili și dinamici.
Misiunea noastră este să ajutăm femeile și copiii aflați în dificultate prin intervenție, educație și promovare. Ne angajăm să promovăm egalitatea de șanse, corectitudinea și justiția socială pentru toate femeile care au nevoie. Credem cu tărie că schimbarea socială poate avea efect atunci când aceste puncte sunt abordate. OSIF pledează pentru justiție socială, schimbări de politici publice și acces egal la servicii, respectând în același timp valorile culturale și dreptul la autodeterminare.