Romanii considera ambalarea laptelui in cutie de carton ca fiind cea mai potrivita modalitate de ambalare, din toate punctele de vedere. Aceasta este concluzia la care a ajuns Mercury Research in urma unei cercetari de piata ce s-a desfasurat in perioada ianuarie - februarie 2006. Peste 90% dintre respondenti apreciaza "cutiile de carton", deoarece pastreaza gustul placut al laptelui, iar igiena este maxima.
"A pleda pentru consumul de lapte inseamna a pleda pentru sanatate. Laptele este un aliment complet, cu proprietati nutritive si curative recunoscute. Laptele de vaca este recomandat copilului dupa un an, adultului, ca aliment complet si nu in ultimul rand varstnicului, ca aliment dar si ca "tratament" al osteoporozei. Orice copil trebuie sa consume minim 300 ml de lapte de doua ori pe zi, iar pentru adulti un litru de lapte pe zi aduce doza zilnica de calciu necesara unei vieti sanatoase. In ceea ce priveste laptele UHT, acesta are avantajul de a fi pur microbiologic, si in consecinta sigur si foarte sanatos." a declarat Dl. Dr. Aurelian Ranetti, Medic primar endocrinolog, specialist in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, la Spitalul Militar Central din Bucuresti.