Iulia Maria Ene: Ador naturalețea. Nu avem nevoie de foarte mult makeup pentru a ne considera frumoase

Iulia Maria Ene: Ador naturalețea. Nu avem nevoie de foarte mult makeup pentru a ne considera frumoase

Iulia Maria are 23 de ani, e din București și spune despre ea că e un makeup artist mai deosebit, în sensul că îi place să combine frumosul cu glam și totodată cu efecte speciale. Crede că în makeup e bine să fii curajos, să nu-ți fie frică să încerci lucruri noi, pentru că ce poate fi mai frumos decât un lucru care e privit cu neîncredere la început să explodeze ca un trend ulterior? Îi plac machiajele pentru filme horror, dar din păcate la noi nu se fac prea multe.

Folosesc obiecte litigioase, poate chiar industriale pentru realizarea machiajelor mele, precum: cuie, sârmă, pietre, cabluri etc. Prin urmare, pot spune că încerc să mă detașez de trenduri colective, creându-mi propriul stil.

Cu toate astea, trendul no makeup este cel pe care Iulia îl folosește cel mai des, atât pentru job cât și pentru ea. Cel mai mult lucrează pentru reclame, unde trebuie să-i facă pe oameni să arate cât mai nemachiați. Printre proiectele cele mai interesante la care a lucrat e realizarea unui cap de cadavru pentru un scurt metraj, unde bugetul nu era foarte îngăduitor. Ca să înțelegi pe deplin filmul ei neconvențional, o poți urmări pe Iulia pe Instagram.

 

Primele experiențe de make up

M-am apucat de makeup la 14 ani, începând prin a machia colegele mamei cu degetele deoarece pe vremea aceea pensulele de blending nu existau în orașul meu natal. Reușeam, pentru un copil, să realizez niște machiaje destul de complexe în ciuda produselor pe care le aveam, motiv care m-a determinat să îmi doresc această carieră.

 

Cum ai defini un make up artist in 2022

Aș spune că în 2022 un makeup artist trebuie să fie curajos, indiferent de stilul pe care îl abordează (glam, sfx, etc.). Astfel încurajez pe oricine sa încerce până și cea mai controversată idee. Improvizația poate naște artă de cele mai multe ori. Așadar, ce este mai frumos decât o idee dusă la extrem, care mai apoi este apreciată de oameni?! Fii inspirat și nu te teme să combini stilurile. În trecut totuși mi se pare că lucrurile erau diferite. Mă raportez la experiența personală când spun că mă temeam să fac ceva nou, nu știam dacă o să fiu apreciată pentru asta. Fiecare gen avea particularitățile sale și nu se prea se îmbinau. Ulterior mi se pare că s-a mai pierdut acesată dorință de a respecta strict normele machiajului, suntem mai jucăuși.

 

Ce se poarta in make up zilele astea

Vis a vis de trenduri noi, consider că orice concept poate avea un potențial imens. Cât despre mine, am încercat să nu țin cont de “ce se poartă anul acesta” și să-mi ascult mai mult imaginația. Folosesc obiecte litigioase, poate chiar industriale pentru realizarea machiajelor mele, precum: cuie, sârmă, pietre, cabluri etc. Prin urmare, pot spune că încerc să mă detașez de trenduri colective, creându-mi propriul stil.

 

Clienții

Din punct de vedere clienți și activitate, cel mai mult activez în zona de reclame, unde paradoxal acolo trebuie în deosebi să faci oamenii să arate de parcă nu au machiaj. Ceea ce este fun, deoarece pentru asta folosesc o gamă întreagă de produse și de învățături pentru a realiza cea mai bună variantă a machiajului respectiv. În paralel îmi plac foarte tare producțiile horror sau thriller, însă sunt destul de rare pe la noi. Una dintre cele mai challenging experiențe a fost participarea mea la un scurtmetraj studențesc, unde am făcut un cap de cadavru de la zero cu un buget mic și cu un deadline pe măsură. Am ieșit din zona de confort încercând ceva primejdios și nesigur și m-am ales cu o experiență de neuitat și cu un set de skilluri noi.

 

Unde se poate invata cel mai bine meseria de make up artist

Consider că la noi cel mai bine înveți meseria de makeup artist de unul singur acasă cu laptopul în brațe. Așa îți dai seama cel mai bine ce tipar ți se potrivește. Totodată, cred că dacă dorești sa profesezi în domeniu trebuie să termini un curs deoarece avem nevoie de dezvoltarea aptitudinilor dobândite de unul singur. De asemenea normele de igienă (care sunt obligatorii din punctul meu de vedere) se învață cel mai bine în cadrul acestuia.

 

Trendul no make up

Trendul no makeup este cel pe care îl folosesc cel mai des atât pentru job cât și pentru mine.

Folosindu-l atât de mult, am învățat sa l apreciez cel mai tare și sa ma joc cu el in toate modurile posibile. Adaug pistrui, o particularitate naturală tuturor modelelor mele cât timp îmi permite conceptul. Ador naturalețea întrucât nu avem nevoie de foarte mult makeup pentru a ne considera frumoase.

 

Un personaj pentru care ti-ar placea sa faci make up 

Sunt multe personaje pe care le stimez și pe care aș vrea să le machiez, însă în momentul de față este Florentina Tănase. O actriță de la noi din țară pe care am cunoscut-o prin intermediul unui job. Cu alte cuvinte, este o doamnă admirabilă cu un talent extraordinar, și o frumusețe ieșită din comun. Îmi doresc expresivitatea dumneaei combinată cu stilul meu de machiaj.

 

Stilul personal

Sunt un makeup artist care nu se machiază mai niciodată. Folosesc mascara pentru alungirea genelor, puțin gel pentru definirea sprâncenelor și poate creez câțiva pistrui, însă nimic mai mult. Acest machiaj este general valabil tuturor ocaziilor.

 

Cum arata pentru tine o zi de munca

O zi de muncă pentru mine începe destul de dimineață dar cu voie bună. Pe scurt, ajung înaintea actorilor și încep să-mi pregătesc produsele. După ce machiez, fac câteva poze de racord dacă trebuie si mă asigur mereu că toată lumea este on print încercând să nu las vreun detaliu să-mi scape. Retușez pe parcursul zilei de filmare detalii, iar la final demachiez dacă este necesar. Este un mediu de lucru foarte plăcut deoarece toți membrii echipei își doresc ca totul sa iasă bine și să ne distrăm.

 

Relatia cu brandurile / artistii

Am o relație foarte bună cu artiștii din București, cel puțin cei cu care am lucrat. Îmi plac colaborările, în special cele aparte unde pot să las liberă imaginația în funcție de cerințe. De regulă sunt contactată tocmai pentru stilul de makeup pe care îl abordez, iar conceptul se discută împreună cu echipa, luăm în calcul toți factorii și ajungem la un numitor comun în privința machiajului. O problemă poate apărea doar dacă rezultatul nu este unul dorit de către aceștia, însă chiar și atunci prin comunicare se poate schimba situația. Mereu am încercat să găsesc o rezolvare promptă și sa accept o părere negativă.

 

De unde iti iei inspiratia 

Mă inspir din picturi, din reviste, rețele de socializare, personaje, filme, cărți, orice îți poți imagina, chiar și fața modelului. În funcție de trăsături, îmi vin foarte multe idei noi. De cele mai multe ori plec de la o idee și ajung să fac cu totul și cu totul altceva.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related