„De ce nu sunt atât de bogat precum ar trebui?" - iată o întrebare pe care și-o pun foarte mulți oameni care muncesc pe brânci, au o pregătire corespunzătoare, o experiență profesională relevantă și venituri peste medie sau ridicate. De ce oare atât de puțini sunt și înstăriți? Fiindcă nu au nici cea mai mică idee despre cum te poți îmbogăți și despre cum funcționează cu adevărat o gospodărie înstărită. Industria advertisingului și cea a filmului s-au străduit să ne facă să credem că averea și consumul excesiv merg mâna în mâna. Cu toate acestea, majoritatea celor bogați trăiesc sub posibilitățile lor reale. Din nefericire, cei mai mulți cred că îi pot imita, consumând cât mai mult și dezechilibrandu-și, în consecință, bugetele.
Foarte rar este vorba despre noroc, despre o moștenire picată din cer, despre diplome la universități de prestigiu sau chiar despre inteligență. Acumularea averii are mai degrabă legătură cu rezultatele unui stil de viață caracterizat de muncă, perseverență, planificare și, cel mai important, autodisciplină. Oamenii înstăriți au de obicei un stil de viață dedicat acumulării banilor. Iată cele șapte caracteristici pe care le au în comun cei care au reușit să se îmbogățească:
1. Cheltuiesc mult mai puțin decât și-ar putea permite în realitate.
2. Își planifică în mod eficient timpul, energia și banii, astfel încât să acumuleze și mai multă avere.
3. Sunt de părere că independența financiară este mult mai importantă decât afișarea ostentativă a statutului economic.
4. Nu au primit ajutor financiar din partea părinților.
5. La maturitate, copiii lor se descurcă singuri din punct de vedere financiar.
6. Se pricep foarte bine să identifice oportunități de piață.
7. Își aleg profesia potrivită.
Milionarul de lângă noi - o lucrare în care sunt prezentați factorii cheie care explică cum se îmbogățesc anumiți indivizi într-o singură generație și care dezvăluie de ce atât de mulți oameni, chiar și dintre cei cu venituri mari, nu au reușit să strângă nici măcar o suma de bani modestă - totul fiind bazat pe studii statistice și cercetări de amploare.
Bill Danko a obținut statutul de profesor emerit în 2007 la School of Business, State University din New York. În timpul mandatului său a studiat comportamentul consumatorilor, și în special subiectul creării de averi. Este co-autorul revistei The Millionaire Next Door, o carte bazată pe cercetări despre bogăția din America, carte care a fost declarată bestseller de The New York Times. Articolele sale academice au apărut în Journal of Consumer Research, Journal of Business Research, Journal of Advertising Research și în alte reviste importante. El și-a prezentat rezultatele cercetărilor în aproape toate statele, dar și în Australia, Canada, Germania, Polonia, Elveția și Taiwan.
Thomas J. Stanley este un cercetător respectat, consultant și autor al mai multor cărți care au câștigat numeroase premii în America.
Dr. Stanley a scris The Millionaire Next Door și The Millionaire Mind. Aceste cărți au stat mai mult de 170 de săptămâni împreună pe lista celor mai bine vândute titluri din New York Times. Millionaire Women Next Door a fost selectată ca finalist for the business book of the year de către Independent Publishers Association. În total, peste trei milioane de copii ale cărților Dr. Stanley au fost vândute în întreaga lume și au fost citate în mass-media:The Wall Street Journal, The New York Times, Forbes, Fortune, Time, Money Magazine, U.S. News și World Report și USA Today.
Video: Autorul despre carte
Cartea a apărut în România la Editura Amaltea.
Info:
Titlul original: The Next Millionaire Next Door: Enduring Strategies for Building Wealth
Ediția I 2021, paperback
Dimensiuni: 13.5 x 20.5 cm
296 pagini
ISBN: 978-973-162-120-3