Malcolm Gladwell oferă o examinare solidă a interacțiunilor noastre cu necunoscuții – și a motivelor pentru care acestea eșuează frecvent. Cum a reușit Fidel Castro să ducă de nas CIA o generație întreagă? De ce a crezut Neville Chamberlain că poate să aibă încredere în Adolf Hitler? De ce se înmulțesc agresiunile sexuale în campusurile universitare? Ne învață serialele de televiziune ceva greșit despre modul în care interacționăm cu ceilalți? De vorbă cu necunoscuți este o clasică aventură spirituală gladwelliană, un periplu provocator și controversat prin istorie, psihologie și scandaluri preluate direct din programele de știri.
El reanalizează escrocheriile lui Bernie Madoff, procesul Amandei Knox, sinuciderea poetei Sylvia Plath, scandalul de pedofilie intentat lui Jerry Sandusky de la Penn State University și moartea Sandrei Bland, punând la îndoială modul nostru de înțelegere a acestor întâmplări, la care se adaugă și altele. Gladwell susține că este ceva foarte greșit în instrumentele și strategiile pe care le folosim ca să-i înțelegem pe oamenii pe care nu-i cunoaștem. Și, pentru că nu știm cum să stăm de vorbă cu necunoscuții, generăm conflicte și neînțelegeri în modalități care au un efect profund asupra vieților noastre și asupra lumii. În prima carte publicată după bestesellerul său #1, David și Goliat, Malcolm Gladwell a scris un ghid captivant pentru vremuri agitate.
"Gladwell ia interviuri unor oameni sclipitori, avansează idei pătrunzătoare, scrie ca un înger, se bucură de foarte mulți admiratori. Are un ochi fin și un spirit ghiduș, fiind unul dintre cei mai buni observatori dintr-o generație. Gladwell este un gânditor cu perspectivă largă, care ne ajută să înțelegem condiția umană."
Bob Brisco, WebMD Magazine
"Sfaturi remarcabile despre modul în care îi poți înțelege cu adevărat pe ceilalți. Demonstrațiile sclipitoare ale lui Gladwell arată că trebuie să încetăm să facem presupuneri, să înțelegem că nimeni nu este transparent și să ne dăm seama că orice comportament este legat de circumstanțe nevăzute."
People
"Antrenantă. Gladwell prezintă un munte de istorioare neobișnuite și de cercetări interesante despre gafele noastre în relațiile cu necunoscuții și despre motivele pentru care le comitem. Este fascinant să aruncăm o privire asupra acestor incidente și să privim prin lupa psihologică a lui Gladwell."
Leigh Anne Focareta, Pittsburgh Post-Gazette
"Malcolm Gladwell este unul dintre cei mai importanți gânditori ai zilelor noastre, iar scriitura sa inconfundabilă ne ajută să înțelegem mai bine condiția umană. Fiindcă îi apreciez stilul, mi-am făcut un obicei să-i citesc cărțile dintr-o răsuflare, fără pauze."
Avi Cicirean, Brand Minds
În decursul evoluţiei umane, presupunerea că necunoscuţii sunt sinceri a fost avantajoasă pentru oameni. Astăzi, în ciuda tehnologiilor care ne apropie, lumea e mai polarizată decât oricând. În noua sa carte, Gladwell ne prezintă observații pătrunzătoare despre modul în care îi abordăm pe necunoscuți și despre motivele pentru care emitem erori de judecată când interacționăm cu oamenii pe care nu îi cunoaștem, pledând pentru toleranță și răbdare.
UniCredit Bank
Apariția ediției în limba română a cărții De vorbă cu necunoscuți este susținută de UniCredit Bank.
Malcolm Gladwell este unul dintre speakerii conferinței Brand Minds 2020.
MALCOLM GLADWELL este autorul a cinci bestselleruri New York Times – The Tipping Point, Blink, Excepționalii, Ce a văzut câinele și David și Goliat.
Este cofondator al Pushkin Industries, o companie care produce materiale audio. Printre acestea se numără și podcasturile Revisionist History, a cărui țintă este să readucă în discuție lucruri deopotrivă ignorate și greșit înțelese, și Broken Record, în care el, Rick Rubin și Bruce Headlam publică interviuri cu muzicieni dintr-o mare diversitate de genuri.
Gladwell a fost inclus pe lista TIME a celor mai influenți 100 de oameni și este elogiat de revista Foreign Policy ca unul dintre Top Global Thinkers.
Video: Interviu cu autorul despre carte
Cartea a apărut în România la Editura Publica.
Info:
Titlul original: Talking to Strangers: What We Should Know about the People We Don't Know
Ediția I 2019, paperback
Traducător: Dan Crăciun
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
416 pagini
ISBN: 978-606-722-380-4