O noua ediţie specială Creative Night Talks – Tradiţie în contemporan

O noua ediţie specială Creative Night Talks – Tradiţie în contemporan

Pe 27 ianuarie 2022, de la ora 21.00, Revista Atelierul sărbătoreşte cultura naţională, printr-o ediţie specială Creative Night Talks cu tematica Tradiţie în contemporan.  Este o abordare multidisciplinară a integrării tradiţiei româneşti în contemporaneitate, astfel în prima parte a conferinţei sunt discuţii cu persoane active în mediul academic şi de cercetare, pentru ca ulterior să prezentăm targetat proiecte  care au realizat coerent această complementaritate tradiţie – mediul cultural contemporan.  Aidoma celorlalte ediţii speciale Creative Night Talks, seara se va finaliza cu un concert live, de studio.

Ediţia Creative Night Talks - Tradiţie în contemporan începe pe pagina FB Revista Atelierul şi în crossposting cu partenerii,  cu o discuţie între moderatoarea Mihaela Ion și profesorul univ. dr. Silviu Miloiu, prorector la Universitatea Valahia Târgovişte, discuţie despre “Cultura și cercetarea istoriei naționale în spațiul cultural European”.  Acesta conduce, în calitate de președinte Asociația Română de Studii Baltice și Nordice și este redactor-șef al Revistei Române pentru Studii Baltice și Nordice. Este autor și coautor al mai multor monografii dedicate istoriei Europei Nordice și Baltice și unora dintre țările din regiune: Finlanda, Lituania, Letonia. A elaborat, de asemenea, monografii și volume de documente care explorează istoria relațiilor României cu statele baltice și nordice. Este laureat al Premiului  „George Iacobescu” pentru contribuții remarcabile în domeniul istoriei relațiilor României cu Marea Britanie și integrării europene, decernat de Ministerul Britanic pentru Europa și de School of Slavonic & East European Studies, și i-au fost decernate decorații și premii de excelență din partea Finlandei, Letoniei și Lituaniei. A predat și a efectuat cercetări în Finlanda, Germania, Letonia și Marea Britanie. Este specializat, în istoria politicii externe româneşti în secolul al XX-lea.

Dr. Iulia Anania, bioloagă şi conservatoare la unul dintre cele mai importante muzee de profil din România, propune o perspectivă insolită asupra modului în care să ne raportăm la patrimoniul material, în prelegerea “Despre aparte-nență”. Iulia Anania a absolvit Facultatea de biologie din cadrul Universității București, urmată de un doctorat în domeniul conservării patrimoniului. Lucrează de 14 ani în Laboratorul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, ocupându-se cu precădere de obiectivele istorice din lemn aflate în expoziția permanentă.

 Alexu Toader, partener şi hangiu la "Viscri 32 - White Barn & Blue House", partener menthol.ro, co-fondator Asociaţia Imbold, continuă discuţia cu tematica “Patrimoniul cultural transilvănean ca sursă de inspirație în design de brand, design de interior şi gastronomie”.  Alexu Toader e născut în Bucureşti şi a copilărit cea mai mare parte a timpul printre blocuri. Nu și-a imaginat ca se va muta la sat până când a luat spontan decizia de a se reloca cu soţia în Viscri, un sat retras din judetul Brașov.  La sfatul comunității, cei doi au deschis Viscri 32 - White Barn & Blue House, un restaurant Slow Food care cuprinde și o pensiune romantică, ambele funcţionând ca proiecte sociale. A fondat, alături de fratele lui, studioul de design “Hello Menthol”, bistro-ul “Acuarela”, grădina de vară “Plastilina”, Asociaţia Culturala Imbold și spațiul de evenimente “Atelierul de Producţie”. A co-organizat festivalul de folclor remixat “Imbold Nativ”, mini-festivalul de jazz Gradinesco, mai multe proiecte de artă contemporană la Galeria Imbold și a pus bazele platformei “Bucate de prin sate”.

ATOMA (Andreea Toma), artist vizual ne oferă o perspectivă pertinentă “Despre statusul proiectelor de artă urbană”. Este artistă vizuală, muralistă, graphic designer care lucrează din București. Absolventă a departamentului de Pictură, îşi perfecţionează studiile masterale în cadrul Departamentului de Artă Murală de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Este participantă activă la mai multe evenimente și festivaluri de street art. În lucrările ei își propune să surprindă realități sociale, stări umane în fața unor situații generate de impactul tehnologiei asupra noastră, pe care le redă cu claritate și nuanțe, frust, dar și cu fină ironie. Picturile în ulei, picturile murale, instalațiile, lucrările mixed-media acoperă tematici diverse, de la imagini cu caracter protestatar la ageism.

Înainte de concertul live, Birkoff prezintă în câteva minute proiectul său muzical, şi de ce a ales să adopte un stil muzical cu vechi si noi instrumente.  Pentru Birkoff, pasiunea pentru natură pătrunde în universul muzicii sale. Folosind instrumentele arhaice alături de cele moderne, făureşte o muzică aparte, despre care se poate spune că vine dintr-o altă lume.

Conferinţele Creative Night Talks vin cu o documentare evidentă şi o completare a datelor ce ţin de statusului industriilor creative şi culturale româneşti & cu o profesionalizare a modului de colaborare şi prezentare a proiectelor culturale. Continuitatea proiectului este asigurată în primul rând prin subiectele abordate şi maniera nonformală & digitală pentru implementare, toate ediţiile anterioare fiind disponibile online.

Conferințele Creative Night Talks, iniţiate în 2020, sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, cofondatoare a Revistei Atelierul, doctor în istoria artei, și curator independent.

#CreativeNightTalks

Organizator: Asociaţia Atelierul de Creaţie (Revista Atelierul)
Parteneri media: Agerpres, Radio România Cultural, Revista ARTA, IQads, PRWave, Spotmedia, The Institute, Bookblog, feeder.ro, Munteanu, MagMob 
Parteneri instituţionali: Asociaţia Atelierul Wood Be Nice, Depoul de Artă Urbană, Casa Artelor – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş
Partener internaţional: Messe Frankfurt
Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related