[Restart 2022] Oana Titică: Cred că viața în 2022 va fi cum e cățeaua mea după ce se bagă în bălți - greu de gestionat, foarte messy, dar foarte fericită

[Restart 2022] Oana Titică: Cred că viața în 2022 va fi cum e cățeaua mea după ce se bagă în bălți - greu de gestionat, foarte messy, dar foarte fericită

Am clipit de câteva ori. A trecut 2021, au trecut să sărbătorile, s-a dus perioada în care, brusc, cu toții am devenit mai buni și mai darnici. Acum putem să ne întoarcem la viețile noastre de zi cu zi. Să încercăm să fim buni și generoși tot restul anului, să facem frumos chiar și atunci când avem perioade provocatoare, greu de gestionat. Mai continuăm o scurtă vreme seria noastră cu străluciri și tristeți, așa cum este și viața, începută la finalul anului trecut. Din care am aflat, cu surprindere, că rezoluțiile nu mai sunt ”la modă”.

Oana Titică face azi un salt scurt înapoi în 2021 și ne povestește cum a fost pentru ea anul în care spera ca lumea să devină mai deșteaptă. Printre trendurile ce au enervat-o au fost corectitudinea politică și folosirea nejustificată a cuvântului ”sustenabil”.

”Surpriza a fost că lumea a devenit și mai letargică decât fusese înainte, iar politicienii (nu mă refer doar la România) au devenit și mai abuzivi, chestie care, da, mă revoltă foarte mult, motiv pentru care m-am marinat în șampanie nu doar de ocazii festive”.

  

Dorințele cu care ai intrat în 2022

Aceleași de anul trecut, mai precis ca lumea să înceapă să gândească mai mult cu mintea proprie.

 

Cum crezi că va fi viața

Cred că viața în 2022 va fi cum e cățeaua mea după ce se bagă în bălți - greu de gestionat, foarte messy, dar foarte fericită.

 

Cum ai început 2021

Gândurile mele sunt de obicei din aceeași gamă, indiferent de ocazia festivă, dar de Revelionul anterior mi-am dorit (ca și de Revelionul ăsta, de altfel), ca lumea să devină brusc mai deșteaptă. :) Pe 1 ianuarie, atât în 2021 și 2022, mă marinam cu succes în șampanie în timp ce dansam.

 

Rezoluțiile pentru anul trecut

Nu prea fac rezoluții, dar mi-am dorit ca 2021 să fie un an mai bun decât 2020.

 

Ce sperai de la 2021

Speram ca lumea să devină mai smart și politicienii să ne lase în pace să ne trăim viețile liniștiți. Surpriza a fost că lumea a devenit și mai letargică decât fusese înainte, iar politicienii (nu mă refer doar la România) au devenit și mai abuzivi, chestie care, da, mă revoltă foarte mult, motiv pentru care m-am marinat în șampanie nu doar de ocazii festive. :)

 

Cu motoarele turate la maxim sau la relanti

La maximul maximului. Am muncit probabil mai mult decât în toți anii pe care mi-i amintesc, munca a fost una dintre reacțiile mele instinctive când am văzut că totul în jur se duce pe ulei (prieteni rămași fără job, economia în plop etc). Am lucrat la relansarea revistei BBC Good Food în România, care a avut rezultate absolut minunate, dar și la continuarea proiectelor cu farfurii Chicineta.

 

Dintre realizările de anul trecut

Probabil relansarea revistei Good Food la noi, fiindcă nimeni (nici chiar eu când am primit propunerea) nu se aștepta să se întoarcă pe piață o revistă tipărită și să și aibă un asemenea succes. Succes adus de oamenii care iubeau revista înainte și care, la propriu, au plâns la chioșcuri când au cumpărat prima ediție din 2021, dar și de noua generație de food instagrammers care s-au îndrăgostit imediat de ea.

 

Trendurile care te-au enervat cel mai mult

Corectitudinea politică și promovarea fără discernământ a cuvântului 'sustenabil'. Corectitudinea politică fiindcă nu are nici o legătură cu viața reală și se bazează pe ideea falsă că suntem toți egali și la fel din punctul de vedere al competențelor, which is wrong. Suntem egali în drepturi, evident (sau ar trebui să fim unde nu suntem), însă nu suntem toți la fel de deștepți sau talentați sau frumoși. Să ne gândim, totuși, la Mădălina Ghenea.

Iar 'sustenabilitatea', care la bază e o idee constructivă, folosită inclusiv de regimul comunist românesc (e.g. ''maculatură') din păcate a fost pervertită de social media și conceptul a devenit iritant fiindcă e folosit în mod ipocrit de persoane de pe internet care încearcă să ne convingă să ne simțim prost dacă folosim paie de plastic, apoi pleacă în cinșpe city break-uri cu avionul.

 

Obiceiuri și rutine noi

Am învățat să mă machiez frumos :) și sper să devin din ce în ce mai bună la asta.

 

La ce ai renunțat în 2021

La speranța că câinele meu va dobândi bun simț și nu se va mai tăvăli în toate bălțile.

 

Cea mai urâtă zi

Nu-mi amintesc una anume. Poate zilele în care eram făcută 'antivaxxeriță' și 'șoșoistă', deși sunt foarte pro vaccin și de asemenea doamna Șoșoacă nu e genul meu, atunci când spuneam public sau nu că libertățile ne sunt din ce în ce mai îngrădite.

 

Cea mai fericită perioadă

Sunt destul de fericită constant, în special când am prăjituri la îndemână.

 

Cea mai frumoasă știre de care ai dat

'Femeie dată dispărută, găsită beată după sobă.' E știrea perfectă.

 

Cartea despre care s-a vorbit cel mai mult în jurul tău

Nu-mi amintesc, dar pot să zic ce carte citesc acum și îmi place foarte mult - The Fran Lebovitz Reader.

 

2021 în social media

Cu o scădere spectaculoasă de IQ din toate părțile.

 

Ce te-a oboist în spațiul public

Corectitudinea politică. #ftw

 

Cele mai importante lecții

Că Red Velvet-ul preferat e de la cofetăria Nedelya.

 

Cuvântul anului trecut pentru tine

'Prăjiturică'.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related