REFLECT.REACT. PLAY

REFLECT.REACT. PLAY

REFLECT.REACT. PLAY este un proiect de teatru educațional inițiat de Asociația Art Media Events Studio, prin care se propune susținerea creației artistice contemporane în domeniul teatrului, explorarea unor noi forme de exprimare teatrală, cu potențial generator de inițiative civice în rândul publicului tânăr, accesarea unor perspective și idei creative asupra orașului și comunității.

Pornind de la tematici legate de mediu, climă, încălzirea globală și poziționarea tinerilor în acest context socio-politic, proiectul include o serie de ateliere-laborator de teatru ce au ca scop dezvoltarea și prezentarea unei noi creații teatrale, prin intermediul căreia participanții, elevi ai Colegiului ”Mihail Cantacuzino” Sinaia, și echipa artistică a proiectului, Flavia Giurgiu, Mihai Trăsnea și Marian Dumitru explorează domeniul artelor performative în strânsă relație cu filmul și arta video.

În data de 20 septembrie 2021, a avut loc prima întâlnire dintre Flavia Giurgiu și elevii Colegiului ”Mihail Cantacuzino” Sinaia, cu rolul de a familiariza participanții unii cu ceilalți și cu modul de lucru abordat și de a purta un dialog deschis despre problemele de mediu locale și poziția elevilor față de acestea.

În data de 22 septembrie 2021, dialogul a continuat alături de Mihai Trăsnea, abordând aceleași problematici, analizând și interpretând discursuri ale unor personalități precum Greta Thunberg sau Barack Obama, prin intermediul artelor performative.

În urma acestor întâlniri, cinci elevi au fost aleși pentru participarea în cadrul unor ateliere-laborator de teatru susținute de echipa artistică a proiectului, având ca rezultat crearea unor momente artistice care să pună în evidență valoarea creativă a fiecăruia.

Proiectul REFLECT. REACT. PLAY s-a desfășurat în Sinaia, București și mediul online, având 3 etape de implementare: analiza unor discursuri ale unor personalități publice precum Greta Thunberg, Barack Obama, Martin Luther King, Charlie Chaplin (The Great Dictator), având ca temă principală relația tinerilor (15-18 ani) cu problematici ce vizează mediul social urban, afectat de criza climatică, discrepanțele sociale în relație cu natura și mediu.

A doua etapă a fost constituită din crearea unor discursuri de către elevii Colegiului "Mihail Cantacuzino" Sinaia, selectați în urma întâlnirilor cu echipa artistică. Aceste discursuri, dezvoltate într-un format laborator 1-1 (artist-elev), pornesc de la probleme identificate la nivel individual și colectiv (bullying, discriminare socială, etnică și de gen) și aduc în atenție modul în care aceste probleme au fost potențate de factorul pandemic și amploarea pe care o pot căpăta în contextul crizei climatice.

A treia etapă constă în reprezentarea acestor discursuri în format video, care vor conține diferite imagini din planul urban local și domestic/personal, și introducerea acestora în mediul digital, web și social media.

5 elevi (Anna Barcza, Nemethi Enya, Mario Dumitrașcu, Filip Tănase, David Soreanu) îndrumați de echipa artistică a proiectului (Flavia Giurgiu, Dumitru Marian, Mihai-Răzvan Trăsnea) propun un discurs, o discuție despre problemele cu care se confruntă.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, în cadrul Programului ACCES 2021.
Producție: Art Media Events Studio
Co-producție: WASP Studios
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related