Developing Art și Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) invită publicul la lansarea primului episod din seria de tutoriale de anatomie funcţională Body Anatomy și un jam session cu muzica live realizată de Alexandros Raptis, Denis Bolborea şi Lala Mișosniky. Evenimentul are loc miercuri, 27.10.2021, de la 19:00, la CNDB. Numărul maxim de participanţi la eveniment este de 30 persoane. Pentru accesul la eveniment este nevoie de certificat verde COVID.
Seria „Sufrageria de mişcare - Body Anatomy | Body Breakfast | Body Community” este o nouă emisiune online care „te pune în mișcare”, primul tutorial de anatomie funcțională în limba română, despre anatomie și cum să o folosim în mișcare. Se difuzează pe canalul de YouTube al Developing Art .
„Aducem la tine în sufragerie ABC-ul unui corp sănătos: Anatomia corpului (Body Anatomy), Beneficiile mișcării de dimineață (Body Breakfast) și Comunitatea oamenilor care dansează (Body Community). Dacă dansezi ca și cum nimeni nu te vede, la tine acasă sau pe stradă, dacă ți-e urât să te miști, dar ai vrea și nu știi de unde să pornești, Sufrageria de mişcare este o modalitate prin care putem experimenta mișcarea împreună”, spune Irina Marinescu, coregrafă, dansatoare și inițiatoarea proiectului UnShame Dance.
Denis-Ștefan Bolborea are 31 de ani și este performer, coregraf şi sound designer. Îl preocupă relația dintre voce și corp, se dezvoltă în paralel ca solist vocal și beatboxer, și se implică în diverse proiecte în care se plasează la intersecția dintre aceste roluri.
Născut în 1989 în Grecia, Alex Raptis lucrează în domeniul artelor spectacolului. Principalele sale arii de interes sunt regia de teatru, light design-ul și compoziția muzicală. Licența în Artele Spectacolului a obținut-o la UNATC “I.L.Caragiale” în 2012, iar apoi a urmat Masteratul de Sound & Light Design din cadrul aceleiași universități.
Lala Mişosniky este este artist sonic şi performer. Îi place la nebunie să experimenteze şi să creeze lumi fantastice din field recordings şi este fascinată de universul plantelor.
UnShame Dance
Un proiect al Asociaţiei Developing Art
Parteneri: Centrul Național al Dansului, Linotip, Centru Independent Coregrafic
Parteneri Media: Radio România Cultural, BookHub, IQads, Zeppelin, Ziarul Metropolis
UnShame Dance este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conţinutul acestui proiect nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.
Proiectul Body Anatomy face parte din Programul CORP finanţat de Ministerul Culturii prin programul ACCES.
Parteneri: Centrul Național al Dansului București, Linotip - Centrul Independent Coregrafic