Valentina Badeanu: Am inchis ochii si din alaturarea celor doua concepte, Love & Swipe, au venit o serie de imagini precum un mozaic

Valentina Badeanu: Am inchis ochii si din alaturarea celor doua concepte, Love & Swipe, au venit o serie de imagini precum un mozaic

Styling pentru editoriale, designer de incaltaminte si accesorii, director de design pentru brand-uri menswear, designer grafic, ba chiar și consilier școlar. Valentina Badeanu a testat și a explorat multe zone de expresie și diferite profesii, iar acum a mai încercat ceva nou: a participat la Eco Graffers Wanted by glo™. Lucrarea ei, New Era Love Story, vorbeste despre povestile de iubire din 2021 care se desfasoara dupa cu totul alte norme.

Totul a inceput cu dorinta de a transpune cele doua concepte ale temei concursului precum cel de “love’ si “swipe” intr-un mod cat mai original dar si ilustrativ pentru a putea fi inteles la “prima vedere”. Asadar, am inchis ochii si din alaturarea celor doua concepte, au venit o serie de imagini precum un mozaic, explica Valentina.

Perioade de inscrieri se apropie de final, așa că cititi brieful, căutati inspiratia, dati Swipe sau Love si aratati tuturor viziunea voastra despre dragoste. Noi vorbim cu Valentina despre parcursul ei in arta, procesul de creatie, tabieturi de lucru si street art. 

 

Bio pe scurt

Ma numesc Valentina Badeanu, locuiesc în orașul Sibiu, locul în care m-am născut și în care mi-am realizat studiile în domeniul design-ului și psihologiei, precum și cele de management pe care le-am completat ulterior.

Am un background complex, cu o multitudine de cursuri ce tin de design si grafica, cu studii de specialitate in domeniu si cu profesii adiacente precum stylist, designer vestimentar, designer grafic, manager si director de design.

In acelasi timp, mi-am desfasurat activitatea de-a lungul a 10 ani in domeniile fel de diverse precum: styling pt editoriale, designer de incaltaminte si accesorii, director de design pentru brand-uri menswear, designer grafic pentru proiecte internationale de branding si packaging. A, si printre toate acestea am avut un job imediat dupa finalizarea studiilor in psihologie de profesor consilier scolar, iar dupa terminarea celor de management de manager la un brand pe zona de design interior.

Pot spune cu mandrie ca fiecare dintre aceste etape si domenii si-au lasat o amprenta puternica in ceea ce sunt astazi si ceea ce am devenit ca si artist.

 

Etape de formare 

Nu pot spune ca fost un anumit moment in care am fost atrasa de arta sau de pictura deoarece consider ca fac asta “dintotdeauna”, fiind in natura mea, iar cu trecerea anilor joaca s-a transformat in profesie. De mica ma atrageau activitatiile care presupun creativitate precum pictura, desenul, modelajul, croitoria, machiajul.

Astfel, eram un copil care isi creea proprile jocuri si scenarii, care experimenta diferite tehnici de pictura. Partea amuzanta este ca cel mai adesea credeam ca eu inventasem ceea ce descopeream, precum ar fi tehnica pictatului cu degetele sau cea a stropirii hartiei cu pensula ceea ce ma fascina si mai mult.

 

Am studiat arta de mica facand mereu activitati ce tin intr-un fel sau altul de arta incepand cu o serie de cursuri la palatul copiilor, cursuri de design, modelaj in lut, cursuri de modelling si continuand in mediu academic cu facultatea de design vestimentar, dupa care am fost autodidacta in ceea ce priveste arta grafica si traspunerea in mediul digital.

 

Ce te inspiră

Ma las inspirata in principal de natura, pentru mine de acolo pleaca conceptul major al creatiei care ma defineste. De asemenea, literatura, arhitectura si teatrul ma inspira foarte mult, insa pentru ca in perioada aceasta lucrurile s-au schimbat destul de mult, pot spune ca natura a ramas varianta cea mai la indemana pentru o noua doza de pura inspiratie.

In prezent lucrez la o colectie de grafica pe care o am de ceva timp in derulare, respectiv o colectie de monograme baroc care va debuta cu o expozitie in tara pentru inceput si transpunerea monogramelor pe diverese articole ulterior. Va urma ulterior si o colectie de bijuterii din aur personalizate, derivata din aceasta colectie.

In acelasi timp, am in plina desfasurare si o colectie de picturi realizate in acrilic si foita de aur, precum si transpunerea acesteia in print-uri digitale. Acestea vor fi disponibile pe propriul meu site valentinabadeanu.com. Un proiect mai nou consta in digitalizare si lansarea anumitor design-uri in trendul actual, cel al artei crypto in care sunt foarte deschisa sa ma dezvolt.

 

Fiecare creatie e unica, iar asta face ca si ceea ce se intampla “behind the scenes” sa fie la fel. In functie de tema proiectului, daca este vorba despre proiectul unui client sau o lucrare personala, izvorata din dorinta de a traspune o viziune pe panza sau ecran, etapele si timpul alocat intregului proces pot diferi foarte mult. Partea de documentare este extrem de importanta pentru ca viziunea pe care o am transpusa cu succes, sa reflecte cat mai fidel ceea ce imi doresc, sa poata fi deslusit si de catre cei care privesc arta, deoarece in fond, frumusetea actului creator este de a le darui celorlalti din frumosul nostru interior.

 

Consider ca tocmai procesul de captare a emotiei simtite in momentul viziunii unei creatii este cel care defineste intreaga opera artistica, munca de dupa prin care se realizeaza efectiv creatia este doar o desfasurarea naturala a unui proces. Personal, pot spune ca mi se intampla adesea ca atunci cand nu gasesc modalitatiile potrivite de a ilustra o emotie, idee, sa experimentez pe moment o alta abordare, sa ma las condusa de o posibila tehnica alternativa sa spunem, care se arata a fi exact piesa lipsa, cea care o intregeste de fapt lucrarea.

 

Tabieturi de lucru

In ceea ce priveste partea de design grafic activitatea mi-o desfasor in cadrul studioului de acasa, iar pentru realizarea picturilor am un mic atelier unde ma pot desfasura mai mult. Obisnuiesc sa lucrez pe parcursul intregii zile, sunt foarte matinala si imi place sa imi organizez intreaga activitate cat mai in detaliu, prefer sa am in lucru mai multe proiecte si in functie de stare, inspiratie sau de termenul de finalizare sa am posibilitatea sa le realizez. Procedez in acest mod deoarece, in procesul de creatie nu poti realiza lucrare dupa lucare intr-un mod impus, una dupa cealalta intrucat tocmai emotia si viziunea creatoare nu vin mereu instantaneu, ci este un proces iar primul stadiu, cel de germinare al ideii in care vine inspiratia nu trebuie fortat.

In ceea ce priveste tabieturile, pot spune ca un rol esential pentru mine este crearea unui mediu si o atmosfera care sa ma inspire, iar florile proapete, muzica si un ceai aromat sunt cele care nu lipsesc niciodata.

 

Eco Graffers Wanted by glo™

Am aflat de competitie dintr-o postare din social-media si pentru ca mi s-a parut extrem de cool ideea am zis pe loc ca inca un vis mi s-a indeplinit! Sunt o mare devoratoare de arta sub orice fel, iar in ceea ce priveste arta graffiti mi-am dorit mereu sa am ocazia de a transpune una dintre creatiile mele pentru a infrumuseta un perete si a trasmite o poveste prin acea creatie.

 

Procesul de creație

Natura, elementele si simbolurile folosite in social media si aplicatiile de dating, precum si elemente cu un puternic emotional de body language precum mainile, fata si spatele unei siluete feminine.

Totul a inceput cu dorinta de a traspune cele doua concepte ale temei concursului precum cel de “love’ si “swipe” intr-un mod cat mai original dar si ilustrativ pentru a putea fi inteles la “prima vedere”. Asadar, am inchis ochii si din alaturarea celor doua concepte, au venit o serie de imagini precum un mozaic. Se poate observa in lucrare si acest lucru, intrucat anumite parti ale acesteia sunt reprezentate prin juxtapunere, tehnica mozaicului, tehnica colajului, reflectand viziunea dinamica pe care am avut-o in acel moment.

Elementele naturale precum floarea, pasarea colibri, aripile de fluturi si frunzele sunt simbouluri din natura care ma inspira adesea si ma definesc ca si artist. In acest caz, folosirea lor a adus echilibrul estetic intr-o creatie cu simboluri ce tin preponderent de mediul digital sau arhitectural.

 

Provocări

Sa vad lucrarea si sa-i inteleg mesajul prin alti ochi, cei ai privitorului care o zareste pentru prima data pe un perete in centrul Bucurestiului. Eram prea nerabdatoare sa inscriu lucrarea in concurs si nu am mai avut timp sa cer acest lucru vreunui prieten.

 

Cu ce ai vrea să rămână oamenii care văd lucrarea ta

Cel mai minunat ar fi ca privitorii sa ramana cu dorinta de a fi autentici, de a cauta esenta din interiorul lor si de a-l transpune intr-o forma frumoasa in tot ceea ce sunt si fac.

 

Arta stradală

Pur si simple o ador! Nu este moment sa nu imi arunc privirea pentru a nenumarata data peste lucrarile de pe cladirile din Sibiu, orasul in care locuiesc, chiar daca imi sunt foarte cunoscute, consider ca mereu mai pot descoperi ceva in ele si tocmai acest aspect este cel mai frumos la o arta de acest fel. In plus, atunci cand vine vorba despre lucrari de street art intalnite in calatoriile mele nu pot rezista tentatiei de a ma opri in fata lor pentru mai mult timp, de a le fotografia si de a le trimite apropiatiilor sau a le a da share pe retelele de socializare pentru a bucura si alti iubitori de arta.

Consider ca a evoluat fantastic de mult, ca nu este absolut nicio diferenta intre cele din Romania si cele din jurul lumii, ci din contra, pot spune ca avem anumite creatii streetart care pot fi considerate adevarate opere de arta atat ca si concept, cat si ca si executie.

Tocmai din acest motiv, pot spune ca sunt foarte mandra ca exista deschidere in acest sens iar artistii nu au intarziat sa isi dea frau liber creativitatii lor.

 

Eco Graffers Wanted by glo™

Premii

Cea mai frumoasă recompensă este posibilitatea ca lucrarea ta să ajungă pe un perete imens din București.
Cei de la Sweet Damage Crew vor ajuta câștigătorul să își transforme creația digitală într-un mural real, sursă de inspirație pentru locuitorii orașului. 

Premiile competitiei Eco Graffers Wanted by glo sunt în valoare de peste 4.500 euro

  • Cei 15 finaliști vor câștiga un voucher eMAG în valoare de 500 lei.
    Stabiliti de notarea juriului.
  • Marele premiu este în valoare de 3000 Euro.
    Lucrarea câștigatoare este cea cu cel mai mare punctaj dintre lucrările finaliste (70% notele juriului & 30 % votul comunității )
    În plus, pe lângă faptul că vei fi o sursă de inspirație, creația ta digitală va fi transformată într-un artwork fizic, un mural, parte din galeria de artă urbană owned by glo™, în parteneriat cu Sweet Damage Crew.
  • Premiul de popularitate (500 eur) pentru cea mai votată lucrare din comunitatea IG glo_Romania.

Timing

Perioada de desfășurare a competiției este 8 septembrie – 11 octombrie 2021 cu următoarele etape:

  • PERIOADĂ ÎNSCRIERI: pana pe 30 septembrie 2021
  • STABILIREA FINALIȘTILOR PRIN VOTUL JURIULUI: în 3 octombrie 2021.
    (Acest vot stabilește topul înscrierilor și primele 15 cele mai apreciate lucrări merg în finală.)
  • ANUNȚAREA FINALIȘTILOR: 4 octombrie 2021
  • VOTUL PUBLICULUI pe IG glo_Romania: 4 – 7 octombrie 2021
  • STABILIREA CÂȘTIGĂTORILOR: 8 – 10 octombrie 2021
    (ponderea notelor juriului  este de 70% si votul comunității IG glo_Romania 30%)
  • ANUNȚUL CÂȘTIGĂTORILOR: 11 octombrie 2021

Inspirația

Asta e tot. Rămâne să inspiri adânc, să privești atent Bucureștiul și să propui viziunea ta despre Love at first swipe. 

Competiția Eco Graffers Wanted by glo™ se adresează exclusiv persoanelor adulte.
18+ | glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Campanii

Sectiune



Branded


Related