Mihai Craiu, Paul Angelescu, Smaranda Witec și Vlad Tăușance, membri ai juriului Gala Societății Civile 2021, vor fi invitații emisiunii Evening Glory cu Răzvan Exarhu, la Rock FM, în data de 30 septembrie, de la ora 19:00.
În ediția specială Evening Glory, moderată de Răzvan Exarhu, vor fi anunțați câștigătorii premiilor I ai competiției anuale Gala Societății Civile (GSC), ediția a XIX-a. Emisiunea va aduce în dezbatere subiecte de interes din proiectele înscrise în competiție, din mai multe domenii precum: sănătate, servicii sociale, comportament civic și participare publică, mediu, educație și digitalizare, alături de patru membri ai juriului:
Cu o experiență de peste 30 de ani, doctorul Mihai Craiu este pediatru, specializat in boli respiratorii la copil, președinte al secției de Pneumologie Pediatrică în cadrul Societății Române de Pneumologie. Este membru al Senatului Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, iar proiectul său educațional, „Spitalul Virtual pentru Copii”, a strâns peste 220.000 de urmăritori, obținând mai multe premii internaționale. În cadrul Galei Societății Civile, ediția a XIX-a, doctorul Mihai Craiu a jurizat cele 24 de proiecte înscrise la secțiunea “Sănătate”.
Cu o experiență de peste 10 ani în televiziune, Paul Angelescu este unul dintre realizatorii emisiunii „România, te iubesc!”. A făcut parte din echipa Știrilor PRO TV, nominalizată la Premiile International Emmy pentru pachetul „România sub zăpadă”. Este co-autorul volumelor „România, te iubesc!” și „Ne facem bine”, iar de-a lungul timpului a realizat reportaje speciale din Nepal, Atena și Istanbul. Paul a jurizat cele 14 proiecte din secțiunea ”Servicii de asistență socială” la ediția a XIX-a a Galei Societății Civile.
Smaranda Witec este prodecan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti, lector doctor în sociologie și președinte al Structurii Teritoriale București a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România. Specializată în servicii sociale, protecţia copilului, asistenţa refugiaţilor, delincvenţă şi formarea profesioniştilor în asistenţă socială şi din domeniile conexe, Smaranda Witec a făcut parte din juriul ediției actuale a Galei Societății Civile, evaluând proiectele înscrise în secțiunea “Servicii de asistență socială”.
Vlad Tăușance este manager de dezvoltare în cadrul Fundației Friends For Friends. În ultimii 10 ani a dezvoltat proiecte de comunicare și marketing pentru sectorul non-profit și zona antreprenorială. A coordonat în calitate de director artistic dosarul orașului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Pentru a XIX-a ediție a Galei Societății Civile, Vlad a jurizat secțiunea “Premiul Special pentru INOVAȚIE”.
Ashoka România se alătură Galei Societății Civile. În urma unui parteneriat încheiat între Ashoka - cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale - și Gala Societății Civile, va fi oferit în acest an Premiul pentru Impact Social unei organizații participante din cadrul competiției GSC, ediția a XIX-a.
Prin biroul din România, Ashoka își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale. De aceea Premiul pentru Impact Social va merge către organizația cea mai apropiată de aceste valori, luând în considerare relevanța, obiectivele atinse, durabilitatea și nivelul de schimbare socială al proiectelor organizațiilor participante, dar și din punct de vedere al celui mai accelerat mod de a produce schimbări sistemice sustenabile.
Emisiunea este o co-producție Rock FM și Gala Societății Civile și poate fi ascultată pe 30 septembrie, de la ora 19:00, pe frecvențele Rock FM, pe www.rockfm.ro sau prin aplicația Rock FM Romania. De asemenea, Evening Glory va fi transmisă live pe canalele de Facebook: Rock FM l Morning Glory cu Răzvan Exarhu l Gala Societatii Civile l Event.
Câștigătorii premiilor II și III din cadrul Galei Societății Civile 2021 vor fi anunțați în timp real, în timpul emisiunii, pe pagina de Facebook Gala Societății Civile și în evenimentul dedicat de pe Facebook.
În perioada 8 aprilie - 27 mai, în competiția Galei Societății Civile 2021, ediția a XIX-a, au fost înscrise 205 inițiative: 162 de proiecte, 12 programe și 31 campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate, în perioada 22 iunie - 3 august 2021, de către 52 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat.
Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.
Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.
Parteneri principali: Rompetrol, UniCredit Bank
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Sponsor fondator: Fundația Vodafone România
Partener media principal: Rock FM
Parteneri media: IQads.ro, News.ro, Zile și Nopți, Biz, România Pozitivă, Știri ONG
Parteneri tradiționali: Netvibes România, PB&J
Partener monitorizare: MediaTrust România.