Open Practice Society caută nouă tineri artiști

Open Practice Society caută nouă tineri artiști

Apel deschis: LIBER SĂ PROVOCI!

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință, în parteneriat cu Atelierele Malmaison, Anca Poterașu Gallery lansează apelul Open Practice Society, pentru atragerea unor artiști tineri, cu vârstele între 16 și 20 de ani. Open Practice Society este un proiect de mentorat artistic, adresat tinerilor din București, care va avea loc la Ateliere Malmaison, unde tinerii selectați în urma apelului vor pregăti o expoziție de grup cu sprijinul unei echipe artistice experimentate: Cristina Stoenescu, curatoare, Anca Poterașu, galeristă, Floriama Cândea, Larisa Crunțeanu și Sabina Suru, artiste vizuale.

Echipa Open Practice Society prezintă apelul și intră în dialog cu cei interesați în cadrul unei conferințe, duminică, 19 septembrie, ora 17:00 la Atelierele Malmaison.

Înscrierile se pot face în perioada 19-30 septembrie 2021 prin formularul disponibil online.

Tinerii artiști sunt rugați să ofere o viziune proprie asupra artei, o creație originală în stadiu de proiect (o schiță, un video, un colaj, orice creație proprie care să ilustreze idea „Liber să provoci!”), o motivație și informații de contact.

Cei nouă artiști selectați vor lucra alături de echipa creativă a proiectului, vor primi susținere și vor fi ajutați să cristalizezi conceptul lucrării, pe care apoi să să o aducă la viață și să o expună în cadrul expoziției de grup la Atelierele Malmaison, în octombrie 2021.

Cristina Stoenescu și-a început studiile la Facultatea de Științe Politice cu un articol de cercetare despre Uniunea Artiștilor Plastici. A continuat cu două programe consecutive de master în București și în Maastricht, cu specializarea în studii curatoriale. În prezent activează în București, curator resident la Galeria Anca Poterașu.

Anca Poterașu este fondatoarea galeriei omonime, o galerie de artă contemporană înființată în 2011, care pune accent pe susținerea artiștilor români contemporani. Galeria prezintă atât artiști consacrați, cât și tineri, activi în diferite medii - pictură, desen, obiecte de artă, instalare, fotografie și lucrări de imagine în mișcare.

Credit foto: loannis Stamatogiannis

Floriama Cândea este o artistă vizuală din București care face tot posibilul să se angajeze o relație productivă cu obiectele și cu percepția noastră asupra obiectelor prin mijloace media și metode de tot felul. Are un set de instrumente diverse și (chiar) oportuniste. Creează instalații, obiecte, amestecă vopsea și imprimare, imagini prin tehnici fotografice alternative. În general, folosește estetica imaginii științifice (scheme de clasificare vizuală, macro fotografie (modificată)) și alte instrumente de cercetare științifică care pot fi convertite ca practici artistice.

Credit foto: loannis Stamatogiannis

Larisa Crunțeanu este o artistă interdisciplinară care lucrează între cercetare și speculație. A studiat fotografie și imagine în mișcare și este doctorandă la Universitatea Națională de Arte din București. Practica ei ca interpret, artist video și colecționar de sunet se mută de la realitate la ficțiune într-o conversație interminabilă cu privitorul. Lucrările Larisei Crunțeanu creează contexte în care faptele și amintirile sunt reactivate, încurajând un efort comun și apariția unor noi practici. Multe dintre proiectele sale reflectă asupra noțiunii de colaborare și a ideilor existente în spatele obiectelor și poveștilor.

Credit foto: loannis Stamatogiannis

Sabina Suru este artistă multimedia și manager cultural, co-fondatoare a Asociației Qolony – Colonia pentru Artă și Știință. Practica ei se concentrează asupra reactivării unor tehnologii obsolete, în principal holografia și fotografia argentică și alternativă. Încorporează elemente și concepte din știință (optică, fizică) și abordează problematici legate de mutația identității, obiectivizare, memorie exografică și timp, prin colaborări cu practicieni din diverse domenii, precum cercetare științifică, dans contemporan și muzică.

Credit foto: loannis Stamatogiannis

Open Practice Society este un proiect de mentorat artistic, adresat tinerilor din București, organizat de Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință, în parteneriat cu Anca Poterașu Gallery. Proiectul are loc la Ateliere Malmaison, cel mai nou hot-spot cultural din București.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „București-Oraș deschis” 2021. 

Parteneri: Atelierele Malmaison, Anca Poterașu Gallery
Parteneri media: Radio România Cultural, The Institute, Decât o Revistă, Bookhub.ro, Modernism Punct Ro,  noi3.life, Propagarta, AGERPRES, Revista Elle, IQads, Fundația Cărturești, Revista Zeppelin, Ziarul Metropolis, ISCOADA, Savantgarde, Știință și Tehnică

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related