Descoperă lumea fascinantă a improvizației, între 16 și 19 septembrie, la Festivalul Național de Improvizație, ediția a IX-a

Descoperă lumea fascinantă a improvizației, între 16 și 19 septembrie, la Festivalul Național de Improvizație, ediția a IX-a

Spectacole curajoase, ateliere interesante, perspective noi şi incursiuni neaşteptate în genuri mult apreciate din lumea fascinantă a improvizației se dezvăluie publicului din București între 16 - 19 septembrie la Festivalul Național de Improvizație, ediția a IX-a. Cele nouă spectacole care se vor juca la Teatrul Național din București, Sala Amfiteatru (în aer liber), vor putea fi urmărite și online, în toată țara.

Biletele și abonamentele sunt disponibile pe platforma Eventbook.

Publicul care vrea să încerce improvizația sau să urmărească un spectacol Impro Jam care se leagă ad-hoc, sub coordonarea unor traineri renumiți din Europa, e invitat pe 16 septembrie, de la ora 19:00, la RECUL. Intrarea la acest spectacol este liberă, în baza unei rezervări online.

În premieră în România, festivalul propune o serie de ateliere susținute de traineri de renume internațional care vor aborda teme diverse, de la filosofie în improvizație, tehnici de utilizare a muzicii, improvizație clovn, măști, dans, compoziție și spațiu, colaborare dintre improvizatori și public, explorarea personajului și a limbajului.

Atelierul Improv to Sketch care are loc la Improteca pe 16 și 17 septembrie, de la 14:00 la 17:00, include o prezentare a genului sketch comedy și instrumente pentru a realiza material de sketch din improvizație. Este susținut de Andel Sudik (SUA) - regizoare, improvizatoare, actriță și scriitoare, absolventă iO (The Improv Olympic), care a lucrat la Second City, Boom Chicago, a scris pentru Comedy Central News Olanda și a susținut ateliere de improvizație peste tot în lume.

Godai - The Five Elements - este atelierul de improvizație pe care actorul, improvizatorul și clovnul argentinian Ignacio Buby Grinstein (co-fondator al duo-ul cunoscut sub numele de  ImPresent din Tel Aviv) îl propune celor care caută o formă liberă de exprimare și vor să învețe mai multe despre improvizația fizică și să acceseze teorii occidentale, combinate cu filosofia Godai și mindfulness. Atelierul se desfășoară la RECUL în două sesiuni de câte trei ore, pe 16 și 17 septembrie, de la 14:00 la 17:00.

Liron Levin (Israel), cealaltă jumătate a duo-ului de impro-clovni „ImPresent”,  improvizatoare, clovn, interpretă, actriță și profesoară de improvizație din Tel-Aviv, va susține în cadrul Festivalului Național de Improvizație atelierul Composition and space. Programat pe 17 septembrie de la ora 14:00 la RECUL, atelierul explorează compoziția, ritmul și conexiunile, folosind metode din improvizație, clowning și artele performative, pentru a găsi noi surse de inspirație pentru orice tip de improvizație. Sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 14:00, Liron Levin le propune celor interesați să încerce improvizația atelierul Physicality to character, care are loc tot la RECUL și folosește metode din clowning pentru improvizație.

One risk more este atelierul dedicat improvizatorilor cu experiență care vor învăța să folosească feedback-ul ca unealtă principala în munca lor, ghidați de improvizatorul, actorul și cântărețul italian Andrea Lagrange Laviola, membru al companiei italiene de improvizație i Bugiardini. Atelierul se desfășoară la RECUL, în două sesiuni de câte trei ore, pe 18 septembrie, de la 10:00 la 13:00 și de la 14:00 la 17:00.

Artistul irlandez Luke Benson - absolvent iO West și The Pack Theatre, Los Angeles, fondator al trupei de improvizație Tightrope și membru al colectivului MOB Rep, Dublin -  propune tuturor celor interesați, indiferent de nivelul de experiență, atelierul Rustbuster. Pe 18 și 19 septembrie, între orele 10:00 -13:00, la Artist Cafe, au loc cele două sesiuni despre utilizarea instinctului și a deducției ca instrumente de conectare cu personajele și de a descoperi scena.

Accesul la spectacolele prezentate la Teatrul Național „I.L.Caragiale, Sala Amfiteatru, în perioada 17-19 septembrie, se poate face doar pe bază de bilete, achiziționate online.

Prețul unui bilet la spectacolele de la TNB este de 40 de lei, iar biletul pentru vizionarea online costă 20 de lei.

Abonamente disponibile:

Festivalul Național de Improvizație se desfășoară în conformitate cu măsurile în vigoare pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii. La intrarea în locațiile festivalului, participanții vor prezenta unul din următoarele documente: certificat de vaccinare, rezultatul testului PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de eveniment, rezultatul negativ al unui test rapid efectuat cu cel mult 24 de ore sau test anticorpi - dovada trecerii prin boală. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Festivalul Național de Improvizație, înființat în 2013 de Monica Anastase, este un proiect realizat de Asociația Tam-Tam și își propune să promoveze teatrul de improvizație către audiențe noi, mizând pe spectacole interactive și vizează, de asemenea, încurajarea coeziunii şi dezvoltării comunității improvizatorilor profesioniști prin intermediul atelierelor și spectacolelor susținute de artiști români și internaționali.

Proiectul „Festivalul Național de Improvizație ediția a IX-a” este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Festival susținut de: ALS BETON și Banca Transilvania
Parteneri: Recul, Improteca, Artist Cafe, Kfea
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: Zile și Nopți, CoverStories, Urban.ro, IQads, SMARK, Spotmedia, Metropotam, Cooperativa Urbană, Munteanu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related