Români de toate vârstele sunt astăzi în multe locuri de pe glob și legătura cu țara o păstrează adesea prin comunicarea on-line, prin rudele și prietenii rămași acasă. Cu toții au șansa acum să se și “vadă” la marea sărbătoare națională - Ziua Limbii Române, organizată pe 31 august, de Itsy Bitsy, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Repatriot.
Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Profesorul de Joacă Leon Magdan îi invită pe copii și pe părinți la jocuri și povești românești, muzică și dansuri românești, așa cum e obiceiul la sărbători. Petrecerea se va încinge on-line între orele 16:00 și 20:00 (ora României) și va fi transmisă în direct pe Facebook Itsy Bitsy, astfel încât să poată participa în direct copiii care sunt pe diverse fusuri orare.
Itsy și Bitsy au pregătit pentru copii provocări de toate felurile, de la ghicitori istețe, la cele mai amuzante și românești jocuri.
SuperZăpă va face o călătorie în lumea poveștilor românești de altădată, căci cine nu îi iubește pe Păcală, Harap Alb și alți eroi ai copilăriei?
Spark va organiza o vânătoare on-line de comori, prin diverse locuri din România, descoperind împreună cu cei mici munți și ape, păduri pline de mister, locuri românești pline de frumusețe, care își așteaptă vizitatorii în fiecare an.
Spinner vă va inspira cu cele mai gustoase mâncăruri specifice fiecărei zone a României, într-o călătorie culinar – culturală.
Profesorul de Joacă Leon Magdan va dezvălui copiilor lumea “Poveștilor Limbii Române” și le va da idei noi de joacă românească.
Pentru a avea parte de schimb de experiență între copiii români din țară și cei din afara granițelor, SuperEroii Itsy Bitsy i-au invitat pe copiii români care locuiesc acum în țări străine, să fie parte din organizarea sărbătorii Limbii Române. Ei au pregătit alături de organizatori cântecele și jocurile românești preferate și invită pe tot cei dragi la marea sărbătoare a Limbi române, în ultima zi din august.
Evenimentul are ca obiectiv principal păstrarea și afirmarea identității lingvistice a românilor de pretutindeni, transmiterea elementelor de limbă, cultură românească si civilizație, noilor generații de români de pretutindeni.