[Obsesii part-time] Gheorghe Floricel: Mergeam singur pe Lacul Circului sau pe IOR si pescuiam cu undite facute de mine, aveam nelipsitul  ghemotoc de miez de paine framantat in buzunar

[Obsesii part-time] Gheorghe Floricel: Mergeam singur pe Lacul Circului sau pe IOR si pescuiam cu undite facute de mine, aveam nelipsitul  ghemotoc de miez de paine framantat in buzunar

În 2001, fără să aibă prea mult habar despre ce presupune, Gheorghe Floricel lua contact cu primul lui job într-o agenție media. După ce a înțeles cum funcționează lucrurile în departamentul OOH, nu a mai vrut să se retragă. Acum lucrează în echipa Zenith unde este OOH Lead. Timpul liber îl dedică familiei și pasiunii sale, pescuitul. A început să experimenteze cu această activitate de când era mic, atunci când își însoțea tatăl în expediții la iazurile și lacurile de lângă București.

In vacante, mergeam singur pe Lacul Circului sau pe IOR si pescuiam cu undite facute de mine, avem nelipsitul  ghemotoc de miez de paine framantat in buzunar. Nu aveam acces la lansetele tatalui meu desi stiam sa arunc sau sa reglez franele mulinetelor. Am invatat sa fac nodurile pescaresti si mici trucuri pentru construirea unor monturi, e drept, rudimentare.

S-a dedicat în totalitate acestei pasiuni și a fost autodidact. Gheorghe spune că cel mai bine înveți prin exercițiu, atunci când pescuiești. A fost surprins să descopere prin pescuit o comunitate de oameni dedicați naturii și învață de la ei să nu ia lucrurile atât de în serios. Cel mai îndrăzneț plan din 2021 e participarea la Predator Tour Sweden 2021, unul dintre cele mai mari concursuri de răpitori din lume.

 

Începutul în comunicare

A fost de mult, in 2001, o cunostinta mi-a spus despre un job intr-o agentie de media, habar nu aveam ce face o astfel de agentie.... Contextul era, ca agentia castigase un client mare si facea recrutari in departamentul de OOH. Faptul ca terminasem facultatea de Geografie a fost doar o coincidenta fericita, acel tip de conjuctura in care totul se leaga. De atunci fac outdoor iar in echipa Zenith sunt din 2007...

 

It all started when..

Pasiunea mea are radacini adanci. Tatal meu era pasionat de muzica si pescuit si am crescut cu ele. Pescuitul era activitate recreativa de la sfarsitul saptamanii. Mergeam impreuna cu tatal meu la pescuit cu trenul sau cu rata pe lacurile si iazurile de langa Bucuresti. Aveam amandoi rucsaci in spate si uneltele de pescuit intr-o husa cusuta manual de mama.

 

Pasiunea pentru pescuit

In vacante, mergeam singur pe Lacul Circului sau pe IOR si pescuiam cu undite facute de mine, avem nelipsitul  ghemotoc de miez de paine framantat in buzunar. Nu aveam acces la lansetele tatalui meu desi stiam sa arunc sau sa reglez franele mulinetelor. Am invatat sa fac nodurile pescaresti si mici trucuri pentru construirea unor monturi, e drept, rudimentare. Avem 10-12 ani si mergeam singur cu tramvaiul de la Baba Novac, unde locuiam, pana pe Stefan cel Mare doar sa pescuiesc. Fiind inainte de revolutie, accesul la echipamentele de pescuit era restrans, magazinele Auto Moto Velo Sport sau Piata Obor, era greu sa procuri lucruri de calitate. Dupa revolutie lucrurile s-au schimbat, am inceput sa avem acces la echipamente de calitate si am rafinat tehnicile de pescuit invatand de la alti pescari mai experimentati.

Game changer in pescuituitul autohton a fost in 2002 odata cu lansarea revistelor de specialitate, Aventuri la pescuit cred ca a fost etalon pentru ca venea cu informatii despre cele mai noi tehnici si echipamnte, in sfarsit aveam informatiile necesare sa ducem sportul asta la alt nivel. Cred ca cel mai important lucru pe care l-au adus a fost conceptul de “Catch and Release”, pasul care transforma practic pescuitul in sport.

 

Pescuitul peștilor răpitori

In anul 2002 am facut prima excursie de pescuit in Delta Dunarii, atunci am descoperit pescuitul pestilor rapitori. Era un univers complet nou, diferit de “stationar”, mult mai dinamic. M-am indragostit nebuneste de acest nou tip de pescuit, mergeam cu barca pe lacurile si ghiolurile deltei, vedeam pelicani si egrete si ma simteam liber. Eliberam pestii prinsi, eram fericit ca pot prin acest mic gest sa nu distrug natura aia perfecta.

Ma minunez de fiecare data de pitorescul satelor pescaresti, Chilia Veche sau Mila 23, casele acoperite cu stuf si ferestrele albastre – legenda spune ca tantarii nu se apropie de acele ferestre.

Am studiat noua pasiune, am citit articole si m-am abonat la cele mai noi feed-uri de stiri din domeniu. Decopream mereu cate ceva interesant de citit iar asta functiona ca si combustibil pana la urmaoarea iesire in delta.

 

Experiența te învață cel mai bine

Invat tot timpul de la pescari mai experimentati insa am inteles ca cel mai bun mod de a invata este timpul petrecut efectiv la pescuit.

Daca esti la inceput si ti-ai descoperit aceasta pasiune, recomand sa urmaresti creatorii de content de profil romani, Andrei Sava sau Andy Arif au articole, site-uri si vlog-uri in care explica pas cu pas echipamente sau tehnicile. Atentie insa ca este un sport scump daca este facut corect.

Nivelul de pregatire al pescarilor romani a crescut mult in ultimii ani, avem  informatii relevante la indemana. Avem echipe nationale cu prezente constante pe podium la Cupa mondiala de pescuit la stiuca din barca.

 

Comunitatea pescarilor

Comunitatea pescarilor de rapitori am descoperit-o mergand la diferite concursuri de profil organizate mai mult sau mai putin oficial. O imbinare a tuturor stereotipurilor de oameni, toti avand o pasiune comuna. Nu am fost niciodata cel mai bun, si probabil ca nici nu o sa fiu, dar imi place sa pescuiesc si invat tot timpul. Sunt castigator doar fiind acolo in mijlocul naturii. Ma distreaza cum pot oamenii astia sa rada de defectele lor fara nici cea mai mica patima, sau sa faca bascalie despre cate o nereusita (gherla) a colegilor “Particulari”. “Particular” este apelativul peiorativ dat celor care sunt la inceput sau au o zi proasta.

 

Planuri pentru 2021

In 2021 ne vom incerca priceperea la unul dintre cele mai mari concursuri de rapitori din lume, Predator Tour Sweden 2021. Concursul va avea loc pe Vanern, cel mai mare lac de apa dulce din Suedia. La competitie vor participa cei mai buni pescari din lume, 120 de echipe formate din profesionisti. Nivelul va fi foarte ridicat iar multe echipe au resurse nelimitate fiind echipe de “uzina” precum Rapala, Westin sau Abu Garcia.

 

Timp&efort

Cum si timpul meu este o resursa limitata, incerc sa ma impart intre job, viata de familie si pescuit. Desi pasiunea pentru pescuit nu va disparea niciodata, intodeauna familia si jobul vor fi prioritati, cel putin pana cand voi contopi jobul cu pescuitul.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Zenith

Zenith este The ROI Agency. Printr-o combinatie unica de date, tehnologie si specialisti in domeniu, facem fata chiar si celor mai complexe provocari si contribuim activ la cresterea business-urilor clientilor... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related