Delia Cîrstea a urmărit cu atenție provocările de artă stradală George & IQads, dar nu s-a simțit pregătită să și participe. Până acum. Tema de la Human Technology Street Art Challenge by George a inspirat-o, așa că de data aceasta a participat cu lucrarea Imagination. Delia e studentă la Universitatea Națională de Arte, iar preocupările ei recente sunt în zona digitală, în special pe ilustrație. Tehnologia, sub diversele ei forme, are rolul de a schimba modul prin care oamenii interacționează cu mediul în care trăiesc, crede Delia.
Mi-am imaginat cum ar fi să privesc lumea înconjurată de tehnologie dintr-o altă perspectivă. De cele mai multe ori, nu realizăm cât de indispensabilă a ajuns să fie aceasta, iar din acest motiv, vă invit să faceți cunoștință cu propria mea lume
Azi e ultima zi în care vă mai puteți înscrie la de înscrieri la Human Technology Street Art Challenge by George. Grăbiți inspirația, chemați muza și participați cu propria viziune la vibe-ul urban.
Bio pe scurt
Mă numesc Delia Cîrstea, am 20 de ani și sunt studentă în anul II la Universitatea Națională de Arte din București, în cadrul secției de Artă Murală. Pasiunea mea pentru de artă s-a manifestat încă din liceu, pe când aceasta era numai un hobby, ulterior, luând contact cu mediul universitar, am început să experimentez diverse tehnici care m-au făcut să tratez totul cu mai multă seriozitate. În prezent, mă concentrez pe zona digitală, în special pe ilustrație. Pot spune că dispun de o imaginație destul de bogată și reușesc să îmi găsesc cu ușurință inspirația în cele mai banale lucruri. De obicei, subiectele pe care le abordez în lucrările mele sunt destul de diverse.
Înscrierea la Human Technology Street Art Challenge by George
De Street Art Challenge by George știu încă din ediția anterioară, însă nu m-am simțit destul de pregătită pentru a participa. Astfel, văzând că a apărut o nouă ediție, iar tema este destul de interesantă, am decis că este momentul oportun pentru a mă înscrie în competiție.
Trăind înconjurați de tehnologie și fiind conștientă de faptul că în marea majoritate a activităților pe care le întreprindem suntem dependenți într-o oarecare măsură de aceasta, pot spune că inspirația a venit destul de rapid. Procesul de creație a fost o adevărate provocare în sine, întrucât, ce poate fi mai palpitant decât a trece lumea în care trăim deja prin filtrul propriei imaginații. Brief-ul pot spune că s-a pliat perfect pe ceea ce căutam să realizez.
Tehnologie, arta & realitatea urbana
Tehnologia, arta și realitatea urbană le văd ca pe trei dimensiuni ce coexistă împreună, formând un tot unitar armonios. Faptul că ne străduim din ce în ce mai mult să le descoperim pe fiecare în parte și să le acceptăm ca fiind indispensabile, reprezintă un pas înainte în evoluția fiecăruia dintre noi.
Pot spune că am o relație destul de strânsă cu tehnologia, întrucât domeniul pe care mă concentrez în momentul de față necesită utilizarea acesteia. Îmi amintesc de primul computer pe care l-am avut. Avea un monitor imens, iar singurul motiv pentru care îl foloseam la vârsta aceea erau jocurile. Totuși nu mă fascina, întrucât eram destul de selectivă în ceea ce privea grafica jocurilor, iar din acest motiv, opțiunile erau limitate, iar timpul meu dedicat computer-ului era relativ scurt.
În momentul de față încerc să profit de tot ceea ce îmi poate oferi tehnologia, pentru a evolua. Deși recunosc că tentația de a lucra ore în șir în fața laptop-ului este mare, uneori sunt necesare pauze pentru a mă reconecta la ceea ce se întâmplă în jurul meu și de a-mi regăsi inspirația.
Nu pot susține faptul că tehnologia m-a schimbat în vreun fel, pot doar să afirm că fără ajutorul acesteia nu aș fi reușit să evoluez atât de mult într-un timp atât de scurt.
Ideea de a trăi fără tehnologie nu prea mai poate fi luată în calcul în zilele noastre, deoarece suntem înconjurați involuntar de aceasta. Același lucru îl pot spune și despre artă. Fiind una dintre metodele cele mai la îndemână prin care îmi pot lăsa imaginația liberă, acest lucru mi se pare imposibil.