Ne bate inima mai tare la un bipăit de telefon, călătorim din poză în poză, citim cărți care nu mai miros a tipografie, facem bani în uzine dichisite și ne lăsăm inspirați de un click. Tehnologia își pune amprenta asupra noastră în fiecare zi, crede Laura Driha, participanta la Human Technology Street Art Challenge by George. Și e bine să ne asumăm asta. Lucrarea ei înscrisă în concurs se numește Colourful Connections și vorbește despre felul în care ni se schimbă viața datorită tehnologiei.
Cred că realitatea urbană poate fi înfrumusețată consistent de arta transpusă-n această galerie uriașă numită viață prin intermediul tehnologiei. Avem pânza, avem culorile, avem instrumentele. Căutăm artiști, spune Laura Driha.
Sperăm că povestea ei vă dă un impuls să vă apucați de treabă și să participați la competiție. Patru pereți din patru orașe din România își așteaptă operele de artă. Brieful e aici. Și dacă primul pas e mai greu de făcut, citiți înainte cum a fost experiența procesului de creație pentru Laura.
Inginer-observator
Sunt inginer proiectant in Construcții în timpul zilei și un fin observator al frumuseților lumii în rest, cred că totul poate fi abordat creativ dacă-ți schimbi unghiul din care privești și, desigur, instrumentele. Sunt pasionată de fotografie, îmi plac viziunile optimiste, cuvintele și oamenii care știu să râdă fără să fie nevoie să explici gluma.
Una din creațiile mele a fost pe doza de colecție Coca-Cola și cred că acolo a fost începutul curajului meu de a încerca să explorez mai mult latura mea creativă.
Competiția Human Technology Street Art Challenge by George
Sunt cu ochii pe IQads de mulți ani, iar competițiile creative sunt o plăcere vinovată pe care nu mi-o refuz din simplul motiv că diversitatea manifestărilor artistice e ca un balon cu aer cald în care putem zbura liniștiți cu toții. Inghesuiți, dar zburăm.
Procesul de creație
Am analizat puțin care sunt aspectele principale în care îmi influențează tehnologia viața de zi cu zi și le-am pus, într-o ordine aleatorie, sub filtrul culorii pe care aceasta le-o modifică.
Experiența procesului de creație a fost dificilă. Atât de multe de spus într-un spațiu atât de mic. Să fie și interesant, să spună o poveste dar să lase și loc privitorului pentru propria interpretare.
Brieful - scurt și cuprinzător. Destul de explicit și de generos, mai ales că te puteai inspira direct din întrebările din enunț.
Tehnologie, artă & realitatea urbană
Cred că realitatea urbană poate fi înfrumusețată consistent de arta transpusă-n această galerie uriașă numită viață prin intermediul tehnologiei. Avem pânza, avem culorile, avem instrumentele. Căutăm artiști.
Relația cu tehnologia
Pot și fără tehnologie, dar nu vreau fără ea. Îi cunosc avantajele și dezavantajele și cred că folosită conștient și asumat, poate face mai mult bine decât rău.
Primul calculator era modelul ala care avea ecran de protecție pentru ochi... in exterior. Ca o pereche de ochelari pentru sudură. Il adusese tata de la muncă ca să învățăm să-l folosim iar primul laptop mi l-am cumpărat în facultate, în rate. Primul telefon mobil cu care am interacționat a fost un Alcatel, tot al tatălui meu. Țin minte că dădusem numărul lui tuturor colegilor până am avut unul al meu.
Cum folosești tehnologia
Zi de zi, în aproape toate aspectele. Păstrez o limită autoimpusă a decenței și deși am telefonul în permanență la mine, aleg să nu-l folosesc non-stop. La fel și cu restul gadget-urilor de care mă bucur în fiecare zi.
Pentru mine este o poartă constant deschisă către lume, o sursă de inspirație și de acces la informații de care, in condiții similare dar in absența tehnologiei, m-aș fi bucurat mai greu.
Fără tehnologie & fără artă
Da, probabil c-aș putea trăi fără tehnologie dacă n-aș avea de ales. Dar fără artă? Nu. E peste tot. Și ochiul meu e deschis s-o observe și să se bucure de ea în fiecare detaliu.
[Citeste brieful si inscrie-te aici la Human Technology Street Art Challenge by George]