Tehnologia si arta sunt felul nostru de a raspunde realitatii in care traim. In intersectia aceasta apar tensiuni, nevoi, limite, dar e si mediul cel mai bun pentru creatie. Este si tema cele mai noi competitii de street art lansate de George: participantii trebuie sa se inspire din relatia oamenilor cu tehnologia pentru a crea murale pentru patru orase din Romania. Alexandru Ilie, Brand Manager Junior George & membru al juriului Human Technology Street Art Challenge by George, spune ca simbioza dintre arta, tehnologie si realitate exista, trebuie gasit doar unghiul cel mai potrivit pentru a o scoate in evidenta.
In fuga noastra de realitate, tehnologia si creativitatea se potenteaza reciproc, adaugand dimensiuni noi unor lucruri deja stiute, spune Alexandru
Dimensiuni noi pentru zidurile oraselor cautam si in concursul nostru de arta stradala. Brieful este aici, sfaturi si inspiratie de la juriu aveti mai jos, nu mai ramane decat sa creati si sa va inscrieti.
Competitia Human Technology Street Art Challenge by George
Daca am face un mostrar de culori al orasului, am avea mai multe nuante de gri decat in unele referinte populare, dar noi ne dorim sa cream ceva mai aproape de realitate, in care privirea si imaginatia iti sunt atrase de culori vii. Fiecare artist are sansa de a contribui la dezvoltarea culturii urbane in unul dintre cele 4 orase. Adaugam pete de culoare si iti scotem ochii (not literally) din rutina zilnica.
Intersectia dintre tehnologie, arta, realitate
Cred ca deja exista o simbioza intre cele 3, trebuie gasit doar unghiul potrivit. Indiferent de forma sub care se manifesta, oamenii au nevoie de exprimari artistice, mai ales intr-un mediu urban, in care ne simtim uneori constransi. In fuga noastra de realitate, tehnologia si creativitatea se potenteaza reciproc, adaugand dimensiuni noi unor lucruri deja stiute.
Ca sa nu o dam in prea multa poezie, tensiunile apar de cele mai multe ori din modul de utilizare, asa ca depinde de noi sa punem relatia dintre om si tehnologie intr-o lumina cat mai buna.
Sfaturi pentru participanti
Read the brief, do you :).
Logo-ul “George” trebuie sa faca parte din poveste, sa se integreze in structura lucrarii, dar sa-si pastreze vizibilitatea in mod integral.
Relatia cu tehnologia
Am avut primul calculator pe la inceputul anilor 2000, aveam 4-5 ani. Imi amintesc jocul Zuma si monitorul cu tub care se electriza si tinea foile “lipite” pe ecran :)). Primul telefon a fost un Nokia 1110, evident, fara husa. Am vazut un iPhone prima data in scoala generala, atunci cand o colega a venit cu un 3G. Vietnam flashback, dar eram toti fascinati.
Ca orice copil normal, am folosit PC-ul pentru jocuri, chiar daca acum nu prea mai am timp pentru asta. Oricum, e amuzant cand ma gandesc ca va urma si line-ul “Am avut prima casca de VR pe la inceputul anilor 2020, aveam 4-5 ani”. Deja ma simt batran.
Limite
Cred ca e nevoie sa-ti impui limite atunci cand vine vorba de timpul petrecut in fata ecranului, dar e mai complicat de pus in practica. Tehnologia ne ajuta la dozarea eficienta a timpului, cred ca aici este cel mai mare castig. Sigur, exista unele momente cand vrem sa aruncam laptop-ul pe geam, dar aprindem un betisor parfumat, zburdam holistic prin lanurile de matcha si revenim la sentimente mai bune.
Cum te-a schimbat tehnologia
Pot spune ca m-a ajutat sa fiu mai creativ prin accesul rapid la resurse si referinte din domenii diferite. Partea proasta este telefonul, care mi-a programat deja creierul sa asocieze bazait-uri si lumini albastre cu notificari. Acum doi ani eram la munte cu un grup de prieteni si cineva a spus “Suna un telefon”. Era de fapt o vaca, asa obosita cum era ea, dar era o vaca.
Ai putea trai fara tehnologie?
Este un exercitiu de imaginatie pentru care as nevoie de mai mult timp, dar cred ca viata nu ar fi atat de interesanta. Cine ar vrea sa stea la o masa fara telefon atunci cand epuizati subiectele de discutie si va uitati in gol? Exact. Ni-meni.
[Citeste brieful si inscrie-te aici la Human Technology Street Art Challenge by George]