Nu există limite, ci doar prejudecăți sau posibilități. Depinde cum te uiți la intersecțiile noi dintre artă, tehnologie, realitate și viață, care apar să ne surprindă și să ne ducă înainte. Progresul e dat de îmbrățișarea simbiozelor, dar și de înțelegerea lor profundă. Online-ul și Offline-ul sunt interconectate, ce există într-o parte își generează imediat omologul în cealaltă, crede Wanda Hutira, Artist Indisciplinar, membră a juriului Human Technology Street Art Challenge by George și câștigătoare a unei alte competiții de artă stradală by George, "A New Now" Street Art Challenge by George. Cu experiența unui concurs câștigat și parte din juriul competiției, Wanda e cea mai potrivită pentru a da câteva sfaturi participanților.
Să nu dea o singură idee. E loc de mai multe și poate nu prima e cea mai bună.
Mie îmi place Sci-Fiul, e o sursă bună de inspirație când e vorba de tehnologie, spune Wanda
Căutați idei, deci, cât mai multe și mai diverse, în universuri cât mai îndepărtate, dar citiți brieful înainte. Și apoi înscrieți-vă în competiție. Iar pentru inspirație, aflați mai jos povestea Wandei cu street-artul și tehnologia.
Relația dintre tehnologie, artă, realitate
Simbioza există, problema e că ne e nouă greu să gestionăm limitele sau mai bine zis confluența, spațiul în care ele coexistă și se completează.
Experiența de la A New Now
Am avut emoții! Foarte mari emoții. Mereu am emoții. Ca la un fel de pitch pe care îl iei foarte personal.
Realizarea muralului a fost un proces mai alambicat. Fiind la sfârșit de toamnă, nu doar că oscilau precipitațiile dar și temperatura era ocazional sub cea recomandată de producătorii de vopsea. (Și de reumatologi)
Asta a dus la multe întreruperi și zile scurte de lucru. Dar a meritat în întregime. Nu regret nici o clipă.
Sfaturi pentru concurenții de la Human Technology Street Art Challenge by George
Să nu dea o singură idee. E loc de mai multe și poate nu prima e cea mai bună.
În realitate aici e vorba de un OOH, deci integrarea brandului mi se pare esențială. Nu e nevoie să fie în prim plan. Partea bună e că echipa de brand e suficient de relaxată încât să nu le ia ochii un branding pregnant și se concetrează mult pe mesaj. Dacă e redată personalitatea brandului, cred că logoul poate să apare din orice element.
Mie îmi place Sci-Fiul, e o sursă bună de inspirație când e vorba de tehnologie.
Până la urmă Wiki spune:
Tehnologia (engleză technology, franceză technologie) este ansamblul metodelor, proceselor, operațiilor făcute sau aplicate asupra materiilor prime, materialelor și datelor pentru realizarea unui anumit produs industrial sau comercial.
Ingineria aplică imaginația, judecata și disciplina intelectuală cunoștințelor umane existente pentru a crea sau folosi tehnologia în mod util și eficient.
Importanța tehnologiei pentru dezvoltarea economică este larg recunoscută, având în vedere impactul pe care îl poate avea tehnologia asupra succesului, supraviețuirii sau insuccesului activității economice a companiilor, în special într-un mediu de concurență intensivă și globală.
Începutul relației tale cu tehnologia
Primul desktop l-au luat părinții mei în 1990 sau 1991 era un 2.86. Eu abia ce începeam școala. Am trecut de atunci prin toate variantele de Paint, Prince of Persia, Tetris, Corel, Photoshop, Doom, Cunterstrike, Illustrator (cu DOTA încă am probleme) și apoi toate appurile care au mai apărut iar acum am primit împrumut un Oculus. Cam în ordinea asta.
Limitele se stabilesc de la sine
Cred că onlineul și offlineul sunt interconectate cu un fel de quantum entaglement. Ce există într-o parte, își generează imediat omologul în cealaltă.
Limitele se stabilesc de de la sine, nu am avut niciodată un program. Când fac OD de tehnologie, o evit instinctiv. Dar apoi îmi dacă o vreme stau mult cu lucruri care se fac în offline mă întorc curioasă să văd ce se mai întâmplă. Cel mai mult însă îmi place să iau elemente dintr-o lume și să le aduc în cealaltă.
Cum te-a schimbat tehnologia
Informația, mi se pare un avantaj enorm față de orice alt moment al dezvoltării umanității accesul atât de facil la informație.
De schimbat nu cred că m-a schimbat foarte mult. Am crescut împreună cumva deci nu prea am la ce să mă raportez. Nu știu cum m-aș fi dezvoltat în secolul XVI. Diferit, probabil (dacă nu m-ar fi ars pe rug la 13 ani).
Uneori mă gândesc cum are reacționa un savant din sec XVI dacă ne-ar auzi că avem acest mic paralelipiped cu care avem acces la toată informația generată vreodată în lume și noi ne uităm la meme. Apoi mă gândesc dacă oare memele sunt așa o esențializare a tuturor insighturile aduse vreodată în lume? Eu încă nici nu m-am descis dacă îmi place această formă de artă sau nu.
Ai putea trăi fără tehnologie?
Nu! Aș vrea să bravez și să zic că da. Uneori merg în concediu în locuri unde nici nu prea am semnal. Îmi place însă că pot să controlez existența tehonologiei din jurul meu și că pentru aproape orice există o soluție tehnică dacă respecți parametrii corecți. Și fizica, chimia, biologia și așa.
[Citeste brieful si inscrie-te aici la Human Technology Street Art Challenge by George]