Vom afla cum au apărut stelele Michelin, ce reprezintă ele și cum se acordă.
Avertisment: este nerecomandat să citești acest articol pe stomacul gol!
Stelele Michelin reprezintă exact opusul unei cine „în iad”. Ele sunt garanția că restaurantul în care ai ajuns este un adevărat rai pentru papilele gustative.
Restaurantele care se pot mândri cu stele Michelin reprezintă o garanție a calității și promit o experiență culinară deosebită. De asemenea, chef-ii care gătesc în astfel de localuri sunt considerați zei ai artei culinare și setează trendurile în domeniu la nivel global.
Pentru a înțelege mai bine importanța acestor stele este nevoie să mergem la începuturi, să aflăm istoria stelelor Michelin, apoi să înțelegem cum se acordă, care sunt restaurantele de top din lume dar și “reversul medaliei”, unde vorbim despre “blestemul” stelelor Michelin!
Ghidul Michelin, 1900
Ascultă podcastul “Ce sunt stelele Michelin?” sau citește articolul complet pe ZILE ȘI NOPȚI.
În podcasturile Zile și Nopți vorbim despre locuri magice, povești de succes, filme, muzică, artă, mâncare, băutură, restaurante sau puburi. Ascultă podcast-urile pe Soundclound, Spotify, Google Podcast, Apple Podcast, Zile și Nopți sau Youtube.
Zile și Nopți este o platformă de experiențe Pop Culture, cu apariții în print și online.
În print, revista Zile și Nopți apare lunar în București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și bilunar la Sibiu și Oradea.