Damian Drăghici și-a început de curând podcastul, deși ideea o avea cu un an înainte. Infectarea sa cu virusul Covid în decembrie a împins spre luna februarie startul discuțiilor libere, animate de trupa care bagă live din platou, în funcție de invitat.
"Există un proces întreg pentru fiecare episod, documentarea, pregătirea trupei pentru fiecare artist în parte cu melodiile speciale pentru el, set-up-ul in studio, luminile, sunetul, camerele, după care montajul, și tot ce se întâmplă în spate pe parte de social media și postări pe youtube. Deci trebuie să-ți găsești un flow ca lucrurile să intre într-o oarecare normalitate, bineînțeles cu neprevăzutele de rigoare."
Damian crede că tocmai formatul podcastului și propriile experiențe îi fac pe invitați să se deschidă și mai mult în fața microfonului, față de alte medii. Nu a fost nevoit să cenzureze nimic până acum, iar dacă ar face-o s-ar tăia pe el pe alocuri. A preferat să-l facă despre viață în general și nu axat pe muzică, iar printre modele se numără Joe Rogan sau Tim Ferriss.
Pe plan muzical Damian Drăghici are deja confirmări de spectacole pentru anul în curs și spune că în lunile următoare vom auzi mai multe despre mișcarea inițiată de el, Gipsy Tones.
Primul gând
Sunt consumator de podcast de foarte mulți ani, și de fapt intenția mea era să încep podcastul de acum un an, dar a venit pandemia și am fost nevoit să mut totul pentru mai târziu. În noiembrie era deja gata totul, dar am avut COVID în decembrie și am fost nevoiți să mutăm pentru februarie. Nu a fost foarte greu, necesarul technic este destul de ușor de găsit pe toate site-urile de specialitate și restul ține de creativitatea fiecăruia, dar nu este deloc greu.
Ideea din spate
Ideea din spatele podcastului meu este o combinație din mai multe podcasturi, pe care le urmăresc afară, de exemplu, Tim Ferriss, Joe Rogan, Tom Bilyeu si alții. Un spațiu unde pot să invit oameni cunoscuți, prieteni și nu numai și cu care pot să întrețin o discuție foarte friendly despre diferite subiecte, de la sănătate, la obiceiuri, mod de viață, traume, copilărie, motivație, ce citesc, ce trenduri urmăresc, ce obiceiuri sănătoase au și ce înseamnă pentru ei viața.
Cum de nu ai axat podcastul mai mult pe muzică?
Sunt un om căruia îi place să învețe mult, să citească; sunt o fire foarte curioasă, nu aș putea să fac un podcast despre muzică, pentru că în viața mea de zi cu zi în afară de muzică, mai sunt și multe alte elemente și atunci, tocmai de asta m-am gândit să fac un podcast despre viață în general.
Deschidere de podcast
În general la podcasturi, invitații sunt deschiși, cred că formatul le creează o stare de comfort. În cazul podcastului meu, eu mă deschid în fața invitaților și dau exemple concrete despre viața, traumele, experiențele bune sau mai puțin bune din viața mea, adicțiile mele din trecut, obiceiurile mele sănătoase, ce citesc și atunci, cumva, și invitatul se simte în apele lui și este ok sa fie mult mai deschiși.
Discuții libere și muzică live
Podcastul meu nu are un format special, este pur și simplu o discuție liberă, cu râs, cu plâns, cu de toate, dar și cu muzică live, lucru care nu se întâmplă la alte podcasturi, plus că există și elementul întrebărilor uneori ieșite din tipare.Da, îmi place pentru că pot vorbi cu invitații despre subiecte super tari și subiecte care chiar mă pasionează.
Ai fost nevoit sa cenzurezi ceva până acum?
Nu, nu am fost nevoit să cenzurez și nici nu am să fac asta, dacă ar trebuit să cenzurez, nu ar fi din cauza invitatului, ci mai mult din cauza mea, în caz că mai folosesc vreo frază nașpa sau vreun limbaj nefavorabil.
Cel mai cel invitat de până acum?
Cred că fiecare invitat e special în felul lui, deci nu aș putea să spun că cineva e mai special decât ceilalți, toți sunt super.
E cineva care a refuzat invitația?
Nu, toată lumea e super deschisă la invitație.
Trupa din platou
Depinde de invitat, de obicei aduc trupa mea Damian and Brothers, dar și Taraful Damian Drăghici și uneori alți muzicieni care cântă cu mine, depinde de ce mood vreau să creez. Alegem piesele pentru fiecare invitat în parte.
Ai planuri de a monetiza contentul?
Poate fi monetizabil din sponsorizări și parteneriate și sunt deschis la tot felul de colaborări.
Ce se mai aude de mișcarea Gipsy Tones?
Încă lucrăm la această mișcare și este în curs de dezvoltare, urmând să avem lansarea în următoarele luni.
Cum a fost pentru tine 2020?
Anul 2020 a fost un an al lecțiilor și am învățat o grămadă de lucruri despre mine, despre viață, despre familie, despre răbdare și mai ales despre cum să pot să fac față la lucruri și atunci când nu ies așa cum îmi doresc eu. Cu încredere am depășit lockdown-ul și cu o doză de răbdare, care m-au ajutat să trec prin acest proces de adaptare. Pentru anul acesta avem ceva confirmări și așa cum toată lumea așteaptă să participe la evenimente și noi așteptăm și sperăm la un viitor strălucit.