Românii sunt sensibili la cuvântul hoție. O întreagă lume își scoate capul hâd prin el. Hoție înseamnă lipsuri, privilegii pentru ceilalți, impostură și nedreptate. Hoție înseamnă politică. Pe acest cuvânt au mizat cei de la USR PLUS în sloganul pentru europarlamentare și apoi au continuat cu variante ale lui și în campania pentru locale și în cea de acum, pentru parlamentare. Până când, zilele trecute, PSD a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoţie” pe motiv de „defăimare” și ”discriminare”, iar Biroul Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa a admis această sesizare. Alianța USR PLUS a contestat această decizie, iar BEC a decis că sloganul poate fi folosit. În rândurile următoare vorbim cu Alexandra Jeles, managerul Departamentului de Comunicare USR, despre istoria acestui slogan, de la ideea lui Șerban Alexandrescu care a lucrat în toate campaniile Alianței USR PLUS, până la drumul birocratic al sesizărilor de discriminare.
Alexandra Jeles, USR: A fost o decizie dificilă să alegem sloganul ”O Românie fără hoție”, mulți experți ne-au spus că alegerile se câștigă cu mesaje pozitive
Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative: