Ti-ai ascultat vreodata orasul? Uneori iti vorbeste pe un ton relaxat. Cu bun-gust. Alteori tipa la tine prin claxoane si bannere cu fonturi prea mari. Uneori iti schimba starea in bine, alteori te enerveaza. Recunoaste, esti intr-o relatie cu orasul tau. Dar acum, nu sunteti in cea mai buna perioada. Ce-i de facut?
Razvan Dumitru mizeaza pe optimism. Spune ca stam bine la creativitate, de aceea s-a si inscris la "A New Now" Street Art Challenge by George. Ca sa vina cu un update personal in spiritul orasului. Ii sunt suficienti 170 mp pentru asta. Pentru ca publicul este un oras intreg.
”Arta stradala imbogateste semnificatiile spatiului in care apare, ii face pe trecatorii sa fie mai constienti de arta in spatiul urban. Cred ca are puterea să dea un glas unei comunității.”
Pentru el, Bucurestiul e un oras perfect imperfect. Si a tinut sa-si reprezinte in lucrarea cu acelasi nume suma experientelor sale aici - de la venirea din Ploiesti, pana la izolarea din prezent. Brieful competitiei noastre de street art te poate inspira si pe tine sa iti reinnoiesti relatia cu orasul. Ce mai astepti?
Scurt bio
Salut, sunt Razvan, am 31 de ani, am pornit din Ploiești și am ajuns de foarte mult timp în București. Background-ul meu pe scurt ar fi cam așa: liceu de artă, desen, anii 90, desene animate, internet (dial-up), desen. Mai târziu niște arhitectură, 3D, desen digital, animație și iarăși desen.
Relatia ta cu arta stradala
Am fost dintotdeauna atras de tot ce inseamna arta si imi place sa o experimentez in orice forma. Cu arta stradala am interactionat prima data acum cativa ani la un festival de Street Art din Bucuresti.
"A New Now" Street Art Challenge by George
Am dat intamplator peste concurs, in timp ce rasfoiam internetul. Am citit brief-ul si am spus "Hmm, ce oportunitate!" Imediat ce am spus asta, m-am apucat de schitat.
Inspiratie
Am pornit de la experientele pe care le-am trait in Bucuresti, din momentul in care am calcat prima data in Gara de Nord si pana in perioada de "lockdown". Conceptul se leaga de toate schimbarile care se intampla constant in jurul nostru si de momentele neasteptate in care oamenii redescopera orasul.
De ce arta stradala?
Cred ca scara lucrarii, amplasarea ei in oras si faptul ca publicul este un oras intreg sunt niste factori de care trebuie sa tii cont. Arta stradala imbogateste semnificatiile spatiului in care apare, ii face pe trecatori sa fie mai constienti de arta in spatiul urban. Cred ca are puterea să dea un glas unei comunității.
Elemente atractive din brief
Am ales optimismul. Oricat de complicat si imprevizibil ne este viitorul, in aceasta perioada de incercare ne-am intors cu totii catre oras, ne-am refugiat in el si am descoperit energia si culoarea vibranta pe care o radiaza.
In lucrarea “Perfect Imperfect” am incercat sa redau energia zonei printr-o cromatica plina de viata si prin personaje, actiuni si forme in care sa se poata regasi oricine.
Ce ai vrea sa stie publicul si juriul
Ca Bucurestiul este un oras Perfect Imperfect.
Vibe-ul orasului tau
Faptul ca apar tot mai multe lucrari prin oras inseamna ca lumea incepe sa constientizeze rolul artei si al culturii in dezvoltarea urbana.
Update-uri in spiritul unui oras
De creativitate nu ducem lipsa, cred ca este nevoie doar de optimism.
[Citeste brieful si inscrie-te aici la "A New Now" Street Art Challenge by George]