Revista Atelierul lansează pe 20 august 2020, de la ora 21.00, proiectul online Creative Night Talks – o serie de conferinţe online recurente, dedicate industriilor creative şi culturale româneşti.
Conferinţele Creative Night Talks doresc să reactiveze comunitatea creativă coagulată în jurul Revistei Atelierul şi a tuturor stakeholderilor din domeniu. Proiectul își propune să ofere un punct de pornire pentru noi colaborări și abordări în cadrul industriilor creative. Mai mult ca niciodată, aceste nișe sunt afectate de efectele pandemiei, de aceea aceste conferinţe propun subiecte multidisciplinare şi transdisciplinare abordate de speakeri cu experienţă. Fiecare conferinţă, moderată de Mihaela Ion, va pune accentul pe modul în care speakerul s-a adaptat la schimbările din ultimele luni și la cum şi-a regândit afacerea creativă.
“Aceste conferinţe sunt gândite pentru un public dornic să afle mai multe detalii despre statusul industriilor creative de la profesionişti. Industriile creative naţionale şi internaţionale sunt în plină schimbare, mai ales în contextul actual, unele branduri apar, altele dispar din lipsa de adaptabilitate. Această perioadă pandemică propune noi idei de afaceri, noi moduri de promovare creativă, noi strategii de marketing şi PR. Conferinţele Creative Night Talks vor aborda aceste subiecte şi, bineînţeles, vor încerca să ofere posibile traiectorii pentru creativii activi, dar şi pentru cei la început de drum. În fiecare zi de joi, cu câteva excepţii, de la ora 21.00 la 22.00, vă invităm să participaţi la Creative Night Talks, si astfel seara să fie rezervată ideilor şi industriilor creative.” Mihaela Ion, moderatoare a Conferinţelor Creative Night Talks.
Agenda conferinţelor pentru lunile august - septembrie 2020
Pe 20 august, Angela Ciobanu, arhitect şi designer de bijuterie, deschide serile de joi dedicate proiectului Creative Night Talks iar pe 27 august reprezentanța România Messe Frankfurt, prin Mircea Stoica, va povesti despre târgurile internaţionale realizate de Messe Frankfurt, cu predilecţie despre Christmasworld.
Luna septembrie începe cu arh. Mihaela Zamfir, şef de lucrări la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu şi fondatoare a studio-ului de arhitectura M.M.Z. Pe 10 septembrie, arh. Cristiana Zgricea va povesti despre modul în care studoul său de arhitectură s-a adaptat la schimbări şi care sunt cele mai recente proiecte ale sale. David Sandu ne va povesti pe 24 septembrie despre Romanian Jewelry Week, un proiect internaţional aflat la prima sa ediţie.
Conferinţele online Creative Night Talks propun o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici, în domeniul creativ şi cel conex. Speakerii sunt invitaţi să ne vorbească direct din atelierul lor sau din birou, pentru a transmite acel sentiment de familiaritate cu care suntem obişnuiti în această perioadă. Prin prisma desfăşurării lui online, proiectul contribuie la facilitarea accesului la cultură și anume facilitează accesul la ideile prezentate pentru categoriile de public ce locuiesc în zona dinafara centrelor urbanistice de cultură şi care nu ar avea acces la astfel de evenimente cu speakeri cu un know-how pluridisciplinar.
Conferinţele online sunt parte dintr-un proiect amplu de dezvoltare a industriilor creative, în luna septembrie Revista Atelierul va începe şi cursuri personalizate dedicate creativilor.
Parteneri media: AGERPRES, The Institute, Radio Romania Cultural, Magmob, Modernism.ro, IQads, Feeder, Munteanu, PRwave, Bookblog, Iqool.
Revista Atelierul este o platformă activă de promovare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi din străinătate.
Revista Atelierul s-a poziţionat de la data fondării, în 2010, ca un promotor activ al industriilor creative naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, în cei 10 ani de activitate a realizat un content de peste 3000 de articole, a promovat peste 1.500 de artişti și designeri de produs și este partener media viabil la peste 600 de evenimente de profil naţionale şi internaţionale.
Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 12 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa.
Mihaela Ion a co-fondat, în 2010, respectiv în 2012 proiectele “Revista Atelierul”, “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs” (expoziţie pop-up desfăşurată la nivel naţional în Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi şi Timişoara) realizând astfel printre cele mai importante proiecte româneşti destinate promovării comunităţilor creative şi culturale din România.
Activează în diferite galerii de artă din Bucureşti, iar din 2015 şi-a început activitatea curatorială.