Vasile Ernu: Suntem ființe sociale și izolarea ne desocializează. Condamnarea la ”spațiu privat” este dezumanizantă

Vasile Ernu: Suntem ființe sociale și izolarea ne desocializează. Condamnarea la ”spațiu privat” este dezumanizantă

Avem nevoie de spațiu public, de spațiu social în care să ne intersectăm, să ne vedem, să interacționăm. Desocializarea e dezumanizantă, spune scriitorul Vasile Ernu. Și chiar dacă erau de presupus toate acestea, trăirea experimentului ne pune față în față cu mai multe întrebări. Cum ne schimbă pandemia - personal, dar și colectiv? Ce e de învățat din această criză, care sunt efectele ei în societate?

Partea dură în pandemie ține de tipul de organizare a muncii și consumului. Aceste lucruri afectează enorm de mult păturile sărace și precare. Adică bogații cîștigă mai mult, iar săracii pierd și ce au. Oamenii cu venituri mici și contracte instabilie sunt primii care cad pradă. Ei nu-și pot permite să stea în casă. A sta în casă e pentru ei un lux, un privilegiu, spune Vasile Ernu

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar


Comentarii

Calota Rodica
acum 4 ani
Din pacate, viitorul va fi numeric sau nu va fi deloc, ca sa ne exprimam "europeneste", pentru ca izolarea asta e policroma si ajunge pana la ADN.E asa cum spuneti, dle Ernu, toti ne spalam pe maini, si inainte, si dupa masa, dar nu toti mancam, iar unii au si uitat sa manance, din cauza repartizarii, politic corecte, a hranei si a celorlalte resurse materiale sau spirituale.Si nicio putere politica din lume nu poate corija dezastrul decat prin educatie. Iar aceasta corectie s-ar putea realiza, daca ar exista vointa.


Branded


Related