Ar fi nevoie de-o preistorie, nu? Acum doi ani, o mână de tineri creativi, nemulțumiți de felul în care funcționează democrația în stat, de multele fărădelegi care s-au grămădit după ani buni de guvernare a unor partide oligarhice, au făcut echipă și au pornit o mișcare civică cu o denumire simpatică: Occupy Guguță. Mișcare formată din hipsteri, studenți, ong-iști, fotografi, jurnaliști, activiști civici etc - oameni diferiți, dar care aveau în comun o idee. După ce rezultatele alegerilor locale din Chișinău au fost anulate, în Piața Marii Adunări Naționale s-au auzit tobe. Tobe de protest. Muzică de protest. Pancarte desenate cu carioci colorate. Nu pentru că acești tineri ar fi susținut vreun anumit candidat, ci pentru că motivul invalidării alegerilor a fost... un live pe facebook, calificat drept agitație electorală.
Occupy Guguță, un laborator de proteste progresist & imprevizibil. „Protestul nu înseamnă obligatoriu strigat în megafon în faţa guvernului”
Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative: