Inspirația poate fi găsită oriunde, crede Oana Voicu, participantă la Uninterrupted GIF Festival by glo. Important e să privești atent în jur și să ai sensibilitatea contururilor ce te înconjoară. De exemplu, gif-ul pe care l-a creat pentru festival este inspirat de felul în care a ajuns să își ia doza de aer curat în perioada autoizolării, de la fereastră.
Am aflat de concurs de pe instagram înainte cu o zi de încheierea lui. După ce am citit brief-ul mi-am dat seama ca este un moment extraordinar să ies din zona de confort.
Pentru Oana, provocarea a fost să exprime un mesaj prin intermediul mișcării. A citit atent brieful, a testat, a experimentat și s-a înscris în competiție.
Uninterrupted GIF Festival by glo a intrat de vineri într-o noua etapa. Perioada înscrierilor s-a terminat, acum e rândul tău să participi la festival. Până pe 24 iunie poți vota aici cel mai art și mai fresh gif din competiție.
Scurtă biografie
Am 27 ani, de loc sunt din Călărași, am locuit în București până acum jumătate de an, în prezent locuiesc în Constanța.
Am terminat un liceu teoretic în orașul natal, înainte de anul terminal am decis că voi da la arhitectură pentru că mi se părea atunci că îmbină cel mai bine rigurozitatea și arta.
Așadar, sunt arhitect, însă nu pot afirma faptul că doar asta mă definește. Mă găsiți și pe Instagram sau Facebook.
Relația cu arta
Am avut mereu o înclinare către frumos și sunt conștientă că treaba asta a plecat din copilărie când o vedeam pe mama cum lucra cu o meticulozitate extraordinară, ea fiind croitoreasă aveam mereu tipare întinse prin casă și mi se părea fascinant. Apoi, când mergeam la mătușa mea și picta icoane îmi amintesc cum încercam să-i copiez gesturile.
Cred că așa a început totul, din dorința de a crea ceva cu ajutorul mâinilor. Apoi m-am format ca arhitect și treptat mi-am dat seama că îmi doresc să desenez din ce în ce mai mult și nu doar planuri și secțiuni. Mi-am luat viața în mâini și mi-am deschis o firmă, lucrez ca randator (realizez imagini fotorealistice ale clădirilor ce urmează a fi construite), și încerc să îmi fac un loc în această comunitate a ilustratorilor români pentru că desenul este parte din mine.
Provocarea Uninterrupted GIF Festival by glo
Am aflat de concurs de pe instagram înainte cu o zi de încheierea lui, după ce am citit brief-ul mi-am dat seama ca este un moment extraordinar să ies din zona de confort. Experimentez de puțin timp cu tehnicile digitale așa că nu am stat mult pe gânduri, am luat tableta și m-am apucat de schițat.
Înscrierea și procesul de creație
La începutul oricărui proiect citesc cu atenție cerințele tehnice și le notez alături de cuvintele cheie. Cuvintele cheie sunt foarte importante pentru că ele sunt uneltele pe care le utilizez în faza de concept, de schiță.
Inspirația vine de peste tot din viața cotidiană, iar această lucrare nu a fost cu mult diferită din acest punct de vedere. Propunerea aceasta s-a născut printr-un cumul de factori dar rolurile importante le-au jucat guide-ul de culori și trecutul recent, ea vorbește despre cum am ajuns să îmi iau doza de aer curat în perioada autoizolării, de la fereastră, pentru că afară purtam întotdeauna mască.
Elemente din brief care ți-au atras atenția
Culorile. Nu le-aș fi ales în această combinație niciodată. Și faptul că trebuie să comunici un mesaj prin intermediul mișcării, lucru pe care l-am experimentat în premieră.
Dificultăți
Ideea de a gândi în frame-uri.
Ce transmiți juriului și publicului
Am explicat deja povestea acestui mic proiecțel, dar, dacă ei văd altceva în lucrarea mea și îi atribuie propria lor poveste este cu atât mai bine, spre asta țintesc.
Intersecția artei cu digitalul
Intersecția celor două lumi mi se pare foarte potrivită pentru că ne împinge să încercăm tehnici noi, să învățăm, ne oferă noi oportunități de manifestare, și până la urmă și asta face parte din artă.
Procesul este același, modalitatea de exprimare este diferită.
Menirea gif-urilor
Sunt un instrument foarte la-ndemână pentru a transmite rapid diverse stări fără a mai fi nevoie de explicații verbale ulterioare, și da, le folosesc des.
Au devenit un limbaj în comunicarea digitală de astăzi.
[Toate lucrările înscrise în competiție le poți vedea și vota aici]