[Obsesii part-time] Georgiana Nitu: Sunt la început și nu voi face doar lucruri frumoase, dar așa arată parcursul în artă

[Obsesii part-time] Georgiana Nitu: Sunt la început și nu voi face doar lucruri frumoase, dar așa arată parcursul în artă

Orice ar spune motivaționalele de pe pereții virtuali, pasiunile nu sunt o prioritate. Asta e realitatea. Multe vise de scriitori, pictori sau muzicieni își așteaptă rândul cuminți în spatele joburilor. Și, uneori, reușesc să își facă loc lângă ele. Despre multe dintre astfel de pasiuni am scris în seria noastră Obsesii part-time. Si acum mai adaugam o poveste in aceasta tema. Georgiana Nitu lucreaza in marketing, dar nu a uitat niciodata de legatura ei cu arta si desenul (cateva din proiectele ei pot fi vazute si aici).

Am menținut pasiunea pentru artă și am îmbinat-o cu sustainable fashion – thrifting-ul. Am vrut să includ lucrurile pe care le iubeam – fie personaje din seriale, desene sau chiar arta clasică, în tot ceea ce purtam.

În momentul de față, job-ul are mare parte din timpul dintr-o zi, iar pictatul se întâmplă la final de zi, povestește Georgiana. Dar încearcă să le prioritizeze în mod echilibrat, pentru a-și găsi amândouă locul necesar. Cum se intersectează marketingul cu moda și pictura, povestește Georgiana după cum urmează:

 

În marketing

Marketing-ul nu a fost unul din planurile mele inițiale, însă viața m-a adus cumva acolo. Din copilărie am încercat să-mi urmez pasiunile (care nu erau multe la număr) și să mă axez pe ele pentru o carieră care atunci părea incertă și oportunitățile limitate dintr-un oraș mic. Așa că am mers pe ceva ce părea cea mai sigură cale atunci – domeniul economic. Deși se împarte în multe zone de interes, am ales-o pe cea mai apropiată de zona artistică pe care o făceam din pasiune.

Așa am ajuns să studiez marketing-ul și să am oportunitatea să lucrez pentru unul din cele mai challenging branduri din FMCG – Pepsi. De 3 ani sunt aici și pot spune sincer că fiecare zi vine cu ceva nou. 

 

Context & inspirație

 Nu aveam mai mult de 7 ani când o persoană foarte apropiată m-a inspirat să desenez, și o perioadă mai lungă de timp a fost doar un hobby, o activitate pe care o făceam în timpul liber sau atunci când simțeam nevoia să mă exprim. Nu am studiat activ teoria din spatele pasiunii, am mers mai mult pe ceea ce simțeam că ar trebui să fac.

 

Ce a urmat  

Provenind dintr-un mediu în care arta nu era încurajată, pasiunea nu a fost o prioritate – însă m-am regăsit în diferite contexte în care am putut reveni asupra ei și am integrat-o în viața mea complet prin graphic design, make-up sau fashion.

Uitându-mă înapoi ar fi trebuit să nu iau în considerare părerile celor din jur, și să investesc mai mult în ceea ce îmi doream eu să fac, dar niciodată nu e prea târziu. 

 

Transformări 

Am menținut pasiunea pentru artă și am îmbinat-o cu sustainable fashion – thrifting-ul.

Am vrut să includ lucrurile pe care le iubeam – fie personaje din seriale, desene sau chiar arta clasică, în tot ceea ce purtam.

Având în vedere că nu am pornit gândindu-mă la ce ar prinde, sau care sunt ultimele tendințe, ci pur și simplu am făcut lucruri pe care oamenii ar fi putut să le considere ieșite din comun sau „demodate”, nu mă așteptam ca reacțiile celor din jur să fie pozitive. Știu că sunt la început și nu voi face doar lucruri frumoase, dar așa arată parcursul în artă și trebuie să accept asta. 

Nu pot spune că am un plan pe termen lung, ci vreau în continuare să fac asta din pasiune. Însă dacă ar fi ceva ce aș putea spune că îmi doresc să se întâmple în viitor, ar fi să îmi pot împărtăși pasiunea cu ceilalți și să le ofer măcar o parte din sentimentul pe care îl am eu atunci când creez/port lucruri făcute exact așa cum îmi doresc, ca să mă reprezinte.

 

Timp & efort 

Guilty – nu am reușit să dedic foarte mult timp pentru că în paralel am fost și la job, si la facultate.  Însă mereu am găsit timp pentru realizarea diverselor proiecte de artă, indiferent de complexitate. (Puteau dura de la 2 ore, la o lună) 

Cred că toți am avut momente în care viața devenea supraaglomerată și am fost acaparați de stres, iar in acele momente un om normal și-ar găsit scăparea în pasiuni, în timp ce eu trebuie mereu să încep un proiect cu mintea limpede. De aici vine și cea mai grea parte în care nu trebuie să mă simt vinovată făcând ceea ce îmi place. 

Cea mai frumoasă parte a fost, și va fi, reacția oamenilor atunci când primesc ceva făcut special pentru ei.

 

De ce e nevoie 

Aș putea enumera o listă de materii prime necesare pentru a urma această pasiune, însă la finalul zilei, după părerea mea, este vorba de a găsi timp, inspiratie și dedicare.

Îmi place să fac totul cu pasiune, mai ales când este vorba de artă – iar atunci când încep un proiect nou nu îmi place să îl las în așteptare sau să încep altul în paralel.

 

Momente în care ai vrut să renunți 

Sunt de părere că la pasiuni nu renunți niciodată, doar le pui în pending.

 

Descoperiri 

Am descoperit că TikTok este o platformă foarte bună pentru sharing passions și feedback constructiv. Deși inițial am fost doar pe Instagram, am inceput să fac TikTok-uri cu procesul de creație care au dovedit că platforma este foarte utilă pentru a ajunge la foarte mulți oameni.

Drumul meu este abia la început și sunt sigură că vor mai apărea noi surprize pe parcurs. 

 

Punctul de intersecție

Spre norocul meu, se intersectează în anumite zone. Partea de social media si branding este prezentă atât în pasiune cât și la job și cea mai importantă parte este că îmi place mult să fac asta. Încerc totuși să le separ și să le prioritizez în mod egal – în momentul de față job-ul are mare parte din timpul dintr-o zi, iar pictatul se întâmplă la final de zi.

 

Izolarea

Starea de izolare a fost necesară și nu atât de rea pe cât mă așteptam. Poate la început a fost bulversant, dar pe parcus m-am adaptat la noua rutină. Am descoperit în acest timp că separarea spațiului de lucru de cel pentru hobby-uri/pasiuni este mai importantă decât credeam și poate afecta focus-ul foarte mult.

Lucratul de acasă m-a bulversat complet – am mixat zona în care mă ocupam doar de pictat, cu zona în care eram la job. Din acest motiv am încercat să mă rezum doar la pregătirea unor proiecte noi pentru atunci când ne întoarcem la ”normalitate”  - deci aș putea zice că inspirația și motivația s-a acumulat zilele acestea.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related