Exercitiu de optimism. Intreaga fatada a unui bloc devine ecran de proiectie pentru sport cu personaje imaginare

Exercitiu de optimism. Intreaga fatada a unui bloc devine ecran de proiectie pentru sport cu personaje imaginare

In seara asta orasul face miscare. Nu e vorba de jocul de glezne pe care l-am observat in supermarketuri si la cozile de la Obor, ci efectiv despre sport. Desi e un proiect participativ, distantarea sociala se respecta. One Night Gallery, Aural Eye, Urban Monkey si Alina Bohoru au pus la cale un work out session in care isi propun sa ne ridice moralul, sa ne flexeze muschiul optimismului si sa ne puna la treaba. Fiecare la saltea lui, programul incepe la 21:00 fix. 

Nu e o sedinta de yoga obisnuita sau un curs online de fitness pe instagram sau pe zoom. One Night Gallery iti propune o ora de miscare inedita. Intreaga fatada a unui bloc devine ecran pentru proiectie, asa ca cei care locuiesc vis-a-vis sau in zona vor putea vedea in marime reala personajele imaginate de artista Alina Bohoru si mai ales miscarile pe care va propun sa le faceti impreuna. Ceilalti le pot urmari live pe paginile de Facebook One Night Gallery  si Urban Monkey.
Artista Alina Bohoru si Mihai Semciuc, de la Urban Monkey, povestesc mai multe despre acest proiect. 

 

O doza de optimism si energizare de la distanta

Alina Bohoru: Initial pornisem de la ideea de a crea un singur personaj care sa treaca prin toate miscarile, insa avand mai multe tipologii cred ca e mai usor ca privitorii sa se identifice cu animatiile, fie ei femei, barbati sau copii. In acelasi timp, succesiunea lor este si mai dinamica si eye-catchy din punct de vedere vizual.

Cred ca este o surpriza placuta pentru cei care vor putea urmari videoproiectia live de la propriul geam, in acest context in care evenimentele de orice fel sunt interzise. De asemenea, online-ul este un tool care ar trebui exploatat in diverse feluri in aceasta perioada, astfel ca acest eveniment mi se pare o combinatie buna intre toti acesti factori, avand ca scop ridicarea moralului colectiv prin mijloace creative. 

 

Mihai Semciuc: Am zis ca daca tot stau oamenii prin case si moralul nu e la cele mai inalte cote, sa aducem un pic de optimism si sa ii energizam chiar daca de la distanta. Miscarea face foarte bine la corp, dar si la cap, asa ca vom avea niste animatii colorate ce vor invita la miscare si voie buna si vor provoca oamenii sa li se alature de la ei din sufragerie, dormitor, bucatarie, cu copii, cu catei, cu purcei.

 

Descoperiri din izolare

Alina Bohoru: Personal o vad ca pe o ocazie ideala de grija de sine si de a face tot ce nu apucasem sa fac pana acum. Avand - de voie, de nevoie - mai mult timp de reflectie mi-am dat seama ca inainte de carantina, viata de zi cu zi era mai mult o cursa haotica, in care din impulsul de a face cat mai mult, cat mai repede, pierdusem echilibrul atat de necesar intre toate activitatile din timpul unei zile.

Acum profit de aceasta perioada pentru a lua lucrurile mai usor, pentru a ma intreba ce imi face placere cu adevarat, pentru a studia si alte lucruri pe care le amanasem de o viata, pentru o rutina constanta de activitate fizica si stretching, pentru somn si relaxare (muzica, citit, filme, seriale). Cu siguranta este o ocazie buna pentru toata lumea de a-si reprioritiza ceva in rutina personala.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related