Marcom Hub a demarat productia de “Infirmiere Virtuale” - retea de avataruri medicale interconectate care contribuie la reducerea expunerii cadrelor medicale la infectarea cu Coronavirus.
Infirmiera virtuala vine in ajutorul cadrelor medicale printr-o solutie de comunicare si avertizare bazata pe tehnologie pentru limitarea expunerii la infectare a cadrelor medicale in contactul cu pacientii afectati de COVID-19.
Sute de cadre medicale din linia intai au fost infectate in contactul cu pacientii sau in timpul procedurilor de echipare/dezechipare a costumului de protectie. Ca o consecinta, acestea sunt carantinate, izolate sau spitalizate la randul lor, uneori conduc la abandon, alegand siguranta in locul profesiei. Avem nevoie de ei acolo unde s-au pregatit sa fie.
Limitarea contactelor si a expunerii
Solutia noastra faciliteaza filtrarea nevoii reale a pacientului permitand cadrelor medicale sa decida ce vizita este relevanta pentru situatia medicala a pacientului sau cand este necesara prezenta la patul pacientului, in salon sau in zonele improvizate. Solutia este potrivita pentru cazurile usoare si medii si nu reprezinta o substituire a actului medical.
Cum facem
Am construit o retea de avataruri cu aspect de cadru medical, fiecare avand integrata o tableta. Am alocat roluri tabletelor, tableta “doctor” fiind administrator are acces la toate tabelete “asistenta/infirmiera”, iar acestea din urma avand acces individual doar la tableta doctor.
Medicii, asistentele medicale si infirmierele pot filtra prin comunicare video nevoile pacientilor fara a intra in salon sau a se prezenta langa patul bolnavilor. Optional, se poate implementa un sistem de avertizari de tip pop-up pentru tablete selectate.
Avatarurile nu se infecteaza, nu obosesc, nu consuma echipamente de protectie. Singura nevoie certa este mentinerea alimentarii electrice.
Impact la 2 luni - evaluat pentru functionarea unui avatar
Echipa de asistenta virtuala
Avatarurile au nume si forme diferite pentru identificare usoara. GDPR? Avatarurile sunt anonimizate prin nick-name-uri, ele nu vor fi inregistrate in tablete cu numele pacientilor. Convorbirile nu se inregistreaza.
Implementare
Primele doua retele a cate 6 avataruri (un doctor + 5 asistente/infirmiere) vor fi gata de implementare in saptamana 3 a lunii Aprilie.
“Ne-am gasit inspiratia intr-un proiect de asistenta medicala cu ajutorul tehnologiei in cadrul spitalului Circolo din Varese, regiunea Lombardia, Italia. O flota de sase roboti a fost folosita la monitorizare date vitale si la comunicarea cu pacientii. Analizand situatia pentru Romania, gradul de urgenta si dificultatea implementarii ne-au facut sa gandim pragmatic. Am cules feedback-ul ca cea mai mare parte dintre contactele cu pacientii (in stare usoara sau medie) sunt generate de anxietate si incertitudine, tinand mai mult de nevoia de contact/comunicare. In plus, solutia cu tablete este scalabila si sustenabila din punct de vedere costuri, in comparatie cu o flota de roboti. Reactiile medicilor din Italia si beneficiile expuse de acestia, ne-au impins la brainstorming. ” , Dragos Balan (co-fondator Marcom Hub)
Pentru cei care vor sa crestem numarul de asistente/infirmiere virtuale
Va puteti alatura proiectului. Pentru livrarea acestei solutii avem nevoie de tablete cu slot SIM si cartele de date. Resursele financiare sunt binevenite, cu cat mai multe cu atat mai multe asistente-infirmiere virtuale la treaba in spitale. Ne puteti scrie pe [email protected] pentru a creste impactul.
Proiectul este initiat de Marcom Hub, show-room de tehnologie pentru industriile Marcom & HR si spatiu neconventional de evenimente bazate pe experiente tehnologice.