Ipostaze dramatice la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București

Ipostaze dramatice la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București

Expoziție de pictură și sculptură, vernisaj 28 ianuarie 2020

Avem deosebita plăcere de a anunța că marți, 28 ianuarie 2020, ora 19:00, în sala Rotonda a Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, va avea loc vernisajul expoziției de pictură și sculptură „Ipostaze dramatice”. Expoziția „Ipostaze dramatice”, organizată în cadrul Proiectului Cultural Contemporanii, reunește un fond de 50 de lucrări de pictură, sculptură și metal semnate de artiștii Eugen Ilina, Bogdan Hojbotă, Laurențiu Midvichi și Vasile Soponariu.

Impresionantă prin formele sculpturale pe care le propune, plină de culoare și dramatism, narativă, descriptivă, abstractă, incendiară, explozivă, dinamizatoare, violentă, expoziția încântă și copleșește prezentând spectatorului lumi provenite din imaginația artistului, surprinse de la sublim la grotesc. Lucrările propuse de cei patru artiști sunt realizate în mai multe etape de consum creativ al vieții lor și sunt izvorâte dintr-un demers de a realiza o sinteză a imediatului, a cotidianului. Astfel, expoziția „Ipostaze dramatice” poate fi socotită un preambul de intrare în atmosfera pieselor puse în scena Sălii Mici a TNB, sau poate că piesele de teatru jucate sunt un preambul pentru înțelegerea lucrărilor expuse în sala Rotonda?...

În deschiderea expoziției, vor lua cuvântul Adriana Popescu, director de comunicare și relații internaționale al TNB, și Maria Pașc, Proiectul Cultural Contemporanii.

Expoziția „Ipostaze dramatice” va fi deschisă pentru public timp de o lună, în perioada 28 ianuarie-28 februarie 2020, și va putea fi vizitată zilnic între orele 14.00 și 19.00, cu excepția zilelor de luni. Accesul publicului în Rotonda expozițională se face pe la intrarea la Sala Mică a TNB, dinspre bd. Carol. Intrarea este liberă.

Proiectul Cultural Contemporanii, inițiat și derulat de Asociația Făuritori, își propune valorizarea culturii românești actuale, prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectiva unitară cu creatorul. Proiectul are ca obiectiv organizarea și susținerea de activități artistice și social-culturale, pentru educarea sensibilității estetice a publicului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related