[Spații alternative] Un mix de mare, pisici și good vibes

[Spații alternative] Un mix de mare, pisici și good vibes

Cum a început povestea. Prin anii 2000, Bogdan Voicu și-a cumpărat o casă foarte veche, pe care a transformat-o ca și cum ar fi avut o baghetă magică. Adică în ceva cum vezi prin basmele moderne despre design interior. Vorbim despre Ochișoru, un loc amenajat pentru evenimente discrete cu cafea, prosecco, pisici și hashtag: goodvibes.

Ochișoru este casa lui Bogdan, care se deschide, din când în când, și pentru alți oameni. Pentru cei care vor să socializeze un pic mai intim, ”locuind” pentru câteva ore într-un cămin atlfel. Ochișoru poate fi și un platou pentru poze instagramabile și fimări sau un loc pentru evenimente de lifestyle. Cu pisici adevărate, cum spuneam, care stau și la poze.

”Ochișoru e un mix de stiluri și obiecte de peste tot din lume, căutate, alese și create de Bogdan. E casa lui de vacanță de la mare naufragiată cât mai frumos posibil în Bucureștiul de toate zilele. Conceptul este cel al îndrăgostitului de mare care-și duce viața la câteva sute de kilometri de țărm”, spune Mădălina Georgescu, omul de comunicare al Ochișorului.

Și tot ea povestește mai multe în cele ce urmează despre un nou spațiu alternativ, pe care vi-l propunem spre cunoaștere. Liber la visare.

 

Echipa Ochișoru

Suntem patru în echipă și venim din domenii cât se poate de diferite:

Bogdan Voicu, creatorul și proprietarul Ochișorului, a fost dintotdeauna pasionat de transformat și însuflețit spații, iar casa lui rămâne cea mai convingătoare carte de vizită. Dar nu face doar asta, merge în fiecare zi la biroul de la ambasadă, e vorba de Ambasada Danemarcei în România.

Eu, Mădălina Georgescu, am preluat partea de comunicare și promovare a Ochișorului. Eu vin din zona de media și comunicare, așa că din start mi-am propus să scot oaza lui Bogdan mai mult în lume. Asta pentru că, de când l-am cunoscut, mi-am dat seama că face ceva unic cu lejeritatea și bucuria unui joc. Autenticitatea cu care Bogdan creează vine din faptul că el vrea în primul să se surprindă pe sine cu rezultatul, să facă lucrurile mereu diferit, cum n-ai mai văzut. De aici până la gestionarea proiectelor care au derivat din promovarea Ochișorului nu a mai fost decât un pas.

Alex Boghian este fotograf, iar meticulozitatea și perfecționismul lui legate de imagine și prezentare ne-au ajutat enorm în a ne face mai cunoscuți. Alex este cel care semnează toate imaginile și layout-ul blogului nostru Ochișoru. Mai nou ne surprinde și în video-uri și contribuie mult la partea tehnică (de proiectare și implementare) a proiectelor de amenajare care se tot înmulțesc.

Ștefan Leoveanu este asistentul fiecăruia dintre noi și cel care păstrează toate lucrurile de la Ochișoru și din proiectele în care ne agrenăm în perfectă ordine. Experiența lui în logistică și administrare ne salvează în mai toate situațiile.

Experiența fiecăruia dintre noi a fost pusă însă la încercare și completată de proiectele care au derivat din promovarea Ochișorului. Pe lângă ședințele foto, filmările pentru branduri de la noi și din afară inspirate de Ochișoru și micile evenimente ocazionale, în ultimii doi ani am prioritizat proiectele de amenajare.

 

Contextul

În niciun moment al amenajării oazei lui personale Bogdan nu s-a gândit să o deschidă pentru public. Cum nici acum nu pune asta pe primul loc. Motivul principal pentru care am făcut mai cunoscută casa a fost ca exemplu al transformării posibile - vorbim de o casă din anii ‘40 dintr-un cartier din nord-estul Bucureștiului, cu o grădină acum luxuriantă, dar care la începutul anilor 2000 era complet betonată. Am vrut să inspirăm și să arătăm câte se pot face acasă, așa cum a făcut-o el, fără bugete astronomice, dar cu multă atenție la detalii.

 

Ce a urmat

Odată descoperit Ochișoru, cererile pentru evenimente au început să apară. Recunoaștem că ne flatează, însă suntem departe de a deveni un spațiu dedicat evenimentelor - niciodată nu ne-am propus asta. Și credem sincer că asta ne și păstrează farmecul: rămânem un “secret oasis”, fără adresă și număr de telefon la vedere, care se mai deschide din când în când. În felul acesta nu dispar entuziasmul și surpriza descoperirii. Iar ritmul acesta ne lasă timp de îngrijt fiecare detaliu, de schimbări permanente în decor.

Credits: Alex Boghian

Am mai deschis și vom continua să deschidem pentru acele reuniuni restrânse și relaxate care sunt din filmul nostru și care caută tocmai detașarea și inspirația pe care ți-o imprimă fiecare colțișor: degustări speciale, lansări mai fancy de produs, team building-uri mai intime, mici workshop-uri, întâlniri casual ale unor departamente nu foarte numeroase ale companiilor, ședințe foto tematice, evenimente de lifestyle.

Credits: Alex Boghian

Vorbim de o nișă, de lăsat în urmă “activități de echipă” și mult entertainment, ele nu sunt oricum foarte numeroase, iar câteodată se întâmplă să fim noi locul cel mai potrivit.

 

Conceptul spațiului

Inspirația a venit din ADN-ul lui Bogdan de împătimit de frumos. Glumim (un pic) - Ochișoru e un mix de stiluri și obiecte de peste tot din lume, căutate, alese și create de Bogdan. E casa lui de vacanță de la mare naufragiată cât mai frumos posibil în Bucureștiul de toate zilele. Conceptul este cel al îndrăgostitului de mare care-și duce viața la câteva sute de kilometri de țărm.

Credits: Alex Boghian

 

Evenimente

La noi vin grupuri restrânse de oameni care vor să se rupă de oraș… în oraș, măcar câteva ore - pentru o întâlnire într-un alt fel de spațiu, un brainstorming cu vedere la grădină și lămpi-geamanduri, o activitate creativă, o degustare fină, un coffee&design, cum denumim noi generic capsulele de lifestyle pe care le găzduim.

Credits: Alex Boghian

În acest moment, de exemplu, până pe 23 decembrie găzduim Povești în familie, de Crăciun - ședințe foto mai speciale, care-i lasă pe cei care ne trec pragul să se relaxeze lângă un brad inspirat de anii ‘20 și altul inspirat de anii copilăriei, la șemineul în care ard (pe bune) lemne, îi îmbie să deschidă o carte de povești sau un album fain ilustrat, să bea un ceai, să “locuiască” în jur de o oră - o oră și jumătate într-o căsuță autentic decorată de sărbători, zicem noi una dintre cele mai frumoase din oraș.

Credits: Theo Manusaride

Nu vă imaginați însă că se perindă în fiecare zi zeci de oameni prin casă, nici vorbă. Vorbim de o experiență premium, nu de a bifa câteva fotografii la un fundal, și atunci lucrăm cu colaboratorii noștri vechi pe partea de fotografie și cu prietenii noștri, care știu foarte bine cum stau lucrurile la noi și cum să-i pregătească pe cei care-și doresc altceva, mai cu tihnă, empatie și descoperire, ah, și pisici incluse. Asta cu pisicile e opțională, să știți. Restul nu.

 

Ce caută clienții

Credem - mai bine zis știm - că își doresc să se simtă rupți de context, să descopere ceva ce nu credeau că e posibil în oraș, să ne cunoască, să avem timp să stăm de vorbă cu ei, să se simtă parte din poveste, ca într-o vizită care se lasă cu promisiunea unei întâlniri viitoare. Prezența și implicarea noastră totală în toate lucrurile mici care se întâmplă ne fac să selectăm cu grijă ca să avem timpul necesar să fie ca pentru noi. 

Credits: Alex Boghian

Provocarea cea mai mare e să rămână neconvențional. Dacă vrei business, nu ai cum - părerea noastră - să-l ții așa. Dacă vrei să faci doar ce-ți place, cu oameni din filmul tău, atunci am putea fi un exemplu. Pentru business însă, ne pare rău, vă putem face legătura în altă parte.

 

Promovarea

Recunoaștem că am ales intenționat să nu prea promovăm partea de mici evenimente. Asta pentru că, iată, în interviul tău atât de frumos trimis către noi legat de evenimente, ne încăpățânăm să o ținem în umbră. Dar nu o facem ca să părem mai speciali decât suntem, mai cu coada pe sus cum s-ar zice - o facem pentru că ni se pare mai sincer așa. Altfel, postăm constant update-urile de acasă și proiectele în care ne implicăm sau selecții de creații care ne plac pe pagina de Facebook & Instagram.

Credits: Alex Boghian

Cum spuneam mai sus, de aproape doi ani am prioritizat proiectele de amenajare, care ne solicită extrem de mult cât e ziua (chiar și de weekend) de lungă. Iar cum noi nu ne-am propus să devenim un spațiu de evenimente - Ochișoru va rămâne o casă privată, locuită - preferăm să ajungă la noi cei care ne știu și duc vorba mai departe despre cum funcționează lucrurile. Nu am putea susține oricum un altfel de ritm, iar plăcerea descoperirii unui loc neașteptat rămâne nealterată în felul acesta.

Credits: Alex Boghian

 

În viitor

Nu ținem să ne extindem pe partea de evenimente, poate doar să le diversificăm pe zona corporate. Vom rămâne în continuare mai ascunși și neconvenționali, dar vom deschide pentru micile reuniuni care caută altceva-ul, starea de la noi.

Am pomenit zona corporate, pentru că anul acesta am găzuit mai multe teambuilding-uri și întâlniri speciale ale unor departamente din companii și am cunoscut oameni extraordinari astfel.

Vrem, desigur, să continuăm degustările de finețuri cu designeri invitați care să completeze atmosfera Ochișorului - am inițiat seria Coffee&Design. Și știm că vom continua să colaborăm cu casele de producție & agențiile locale pentru ședințe foto și filmări.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related