În perioada 24-28 septembrie 2019, Asociația Centrul Multimedia Teatru FiX organizează cea de-a doua ediție a proiectului Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative.
Principiile de direcție care stau la baza micro-festivalului sunt: independent, experimental și performativ.
Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative susține producția de noi conținuturi artistice și dezvoltarea publicului local, prin găzduirea, timp de 5 zile, în spațiul Teatru FiX, de spectacole independente, sesiuni performative de muzică experimentală, expoziții de artă vizuală. discuții cu publicul, workshopuri precum și a unei sesiuni de creație de 24 de ore.
Tema acestei ediții, Relate, chestionează legătura dintre noțiunile relație// corelație. Raportul creat între sensurile acestor termeni, atât cele din limba română cât și cele din limba engleză - a relata, a te raporta la, a relaționa cu, a corela, a avea o legătură interdependentă, etc - a ghidat selecția produselor artistice cu care vom relaționa (sau nu) între 24 și 28 septembrie.
Artele Spectacolului:
„PUTERE. Povești personale”, Asociatia Culturala Contrasens, Timișoara
„Ultimul Ceai Dansant. Reuniune transdisciplinară”, Cristina David și Paul Dunca, București, producție Colectiv A Cluj
„Singing Bodies' Trilogy”, Indie Box, București
„GLORIE”, REACTOR de creație și experiment, Cluj Napoca
Experiment în Muzică
„Live Electronic Music Performance”, Triste Ensemble, Budapesta
„Think Twice: Listen!”, Dragos Margineanu, București
Arte Vizuale
„Rochiță (2018)”, Andreea Cioară, Iași
„One-armed race against memory”, Malina Moncea, Iași
„Relațiile dintre mecanismele psihicului în contextul artei generative”, Andrei Botnaru, Iași
Pe scurt, 4 spectacole din cele 3 arii performative (teatru, dans, performance), 3 expoziții de artă vizuală, 2 tipuri de experiențe muzicale, 2 workshopuri, 1 sesiune de creație de 24 de ore și mai ales întâlnirea dintre aproximativ 30 de artiști și creatori, timp de 5 zile.
Înscrierile la cele două workshopuri, cel de scriere creativă și cel de introducere în videomapping, Inter-personale, coordonat de Petro Ionescu, Cluj respectiv Virtual space vs. Real space in video mapping. de la narativ la abstract coordonat de Andrei Cozlac, Iași , cât și la sesiunea de creație, Teatru din nimic. Ghid multidisciplinar - bootcamp de teatru aplicat: de la chiuvetă până la catharsis, coordonat de Mihai Pintilei, membru fondator Teatru FiX, se fac pe online.
Conferința de presă va avea loc în prima zi a festivalului, pe data de 24 septembrie, de la ora 11:00 la spațiul tranzit.ro/iași, pe strada Lăpușneanu nr 7-9, urmând ca de la ora 17:00 să deschidem festivalul la Teatru FiX, pe strada Bucium nr. 34 (în incintă complex Moldomobila) cu vernisajul celor 3 lucrări din secțiune arte vizuale, spațiu unde vor avea loc și restul activităților din cadrul Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative.
La toate evenimentele intrarea este liberă, pe baza achiziționării unui bilet cu valoare 0, tot de pe site-ul Teatru FiX .
Adresa: 24-28 septembrie 2019, Teatru FiX, str. Bucium nr. 34
Stay tuned! And Young! And Happy! And don't forget to Relate!
*Cofinanțat de AFCN.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri: WINK Public Multimedia, RADIO GUERRILLA, Bicycle Hostel Iasi, Casa Boierească - Livrări și Catering Evenimente, Acid Studios, Cuptorul Moldovencei, Glazurai, Ivan Gallery, REEA, Centrul Medical Consultmed, IQads, AltIasi.ro, Zile Si Nopti Iasi.