Melting Dice e unul din cazurile alea rare în care începi să faci muzică alături de niște oameni, iar 5 ani mai târziu, componența trupei e fix aceeași. Ne spune Bogdan Cotîrță:
Trupa s-a format în 2014 și de la bun început are în componență patru membri: Flavius Vutan, Sorin Ghiniță, Dani Șimon și Bogdan Cotîrță
Prima piesă a trupei a fost în format single și s-a numit Inert. Iar producția ei și a albumului a fost făcută de Alex Marton de la Firstline Studio. Băieții cântă rock alternativ și spun că tot ce încearcă este să fie autentici și purtători de mesaj.
I-am întrebat și cât de important li se pare rolul unui manager în viața unei trupe, iar Bogdan a răspuns că very. Și că de ei se ocupă oamenii de la Overground Music, ”cu care am fost în contact încă de când ne-am apucat de treaba asta, iar din 2018 am oficializat relația”.
În rest, pe partea de identitate vizuală, promo și grafică, Melting Dice colaborează cu studioul Synopsis. Detalii, în continuare.
Startul trupei
Trupa s-a format în 2014 și de la bun început are în componență patru membri: Flavius Vutan, Sorin Ghiniță, Dani Șimon și Bogdan Cotîrță. Background-ul este un melanj între muzicieni foarte experimentați și late bloomers.
De exemplu Sorin a cântat în Regal, o trupă din primul val de rock nou undeva prin anii 90 - 2000, Flavius are background mai progressiv și electro, fiind fondator în trupe ca Feedback și mai târziu, împreună cu Sorin au făcut trupa Prime's. Dani este fan de blues și a cântat în diverse formule de gen prin Timișoara și București.
Componența este aceeași de la început și ne dorim să rămână așa cât mai mult. Sorin este pasionat de mâțe, bere și tobe, el este și homo-tehnicus al trupei. Flavius preferă sezonul rece pentru compus și în ciuda vârstei are o viață zbuciumată, însă de cei doi copii, Cezar și Zaira.
Dani este bikerul care salvează imaginea rock 'n roll a trupei și când nu bagă banii în motoare, îi economisește pentru a construi sisteme audio. Bogdan este fost corporatist, actual operator cultural și viitor chitarist.
Prima piesă, primele amintiri
Prima piesă în format single a fost Inert, producția ei, ca de altfel a întregului albumul, a fost făcută de Alex Marton de la Firstline Studio. Piesa a beneficiat și de primul nostru clip realizat cu baieții de la Naiagram. De ajutat ne-au ajutat mulți prieteni la început: Natalia, Simona, Sergiu, apar toți pe disc la secțiunea mulțumiri.
Prima noastră cântare a fost la final de 2014 în Arad, după care a urmat un 2015 destul de plin, un rebranding în 2016 și un prim album în 2017 - Cord Cablu Creier.
2018 a fost anul în care am luat ceva mai în serios toată treaba asta cu muzica, iar 2019 sperăm să fie anul celui de-al doilea material, un EP cu șase piese frumoase cândva prin luna noiembrie.
Despre muzica voastră
Noi îi spunem rock alternativ și încercăm să fie cât mai autentică și purtătoare de mesaj. Piesele iau naștere în cele mai variate moduri, fiecare membru aducându-și aportul în procesul de creație, iar la final șlefuirea se face de către producătorul nostru.
Cui vă adresați cu ea?
Celor care au nevoie de ea, celor care mai au răbdare să asculte albume în 2019, celor care încă mai cred că pot descoperi trupe noi și celor care abia acum descoperă muzica.
Teme preferate în creație
Cântăm despre ce ni se întâmplă, ce simțim, ce credem. Doar așa reușim să fim autentici și, sperăm noi, să transmitem ceva celor care ascultă. Sperăm ca peste mulți ani, când se vor strânge deja câteva albume, să ascultăm retrospectiv și să vedem cât de mult ne-am răzgândit și schimbat în toți acești ani.
Piesa voastră preferată
Dani zice că a lui este Transcendent, Sorin că Scrisoare, Flavius votează cu Nu călcați pe soare, iar eu abia aștept să o auziți pe cea care va fi primul single de pe noul album - cândva spre final de martie.
Comunicarea în industrie
Teoretic ne dorim să fim originali și out of the box, practic suntem pe facebook, youtube și instagram. Din când în când mai facem acțiuni de genul acesta.
Încă ne căutăm vocea pe care să vorbim cu oamenii, fiin destul de greu să găsim una comună care să ne reprezinte pe toți patru.
Contribuția unui manager de trupă
Credem că este determinantă, am simțit-o pe propria agendă de cântări. De noi se ocupă echipa de la Overground Music cu care am fost în contact încă de când ne-am apucat de treaba asta, iar din 2018 am oficializat relația.
Cred că cel mai sănătos lucru pe care poți să îl faci este să găsești oameni cu care să rezonezi și care să fie profesioniști pe felia lor și să îi lași să își facă treaba.
Povestea numelui ”Melting Dice”
Numele încearcă să spună cât de diferiți suntem toți patru și totuși, cât de bine reușim să colaborăm împreună.
Identitate vizuală și promo
După ce la început am crezut că putem să facem noi toată treaba, ne-am revenit și am apelat la cei de la Synopsis: (Ovidiu Hrin) cu care am lucrat atât pentru identitate vizuală a trupei cât și pentru partea grafică a primului album.
Artiști cu brand solid
Am Fost la Munte și Mi-a Plăcut. Mi se par foarte autentici în ceea ce fac pe online. Sunt patru voci care se completează foarte bine. De pe dincolo probabil că Enter Shikari sau The Last International.
Cât job, cât hobby?
Cert e că am trecut de stadiul de hobby și începem să profesionalizăm tot mai mult activitatea. Facem cam tot ce putem și e nevoie pentru asta, de la alocarea unui timp tot mai mare pentru repetiții, înregistrări și concerte, la găsirea unor joburi care să ne permită fexibilitatea de care avem nevoie.
De ce au nevoie artiștii români?
Credem că fiecare are rețeta lui, dar probabil că răbdarea, munca și norocul sunt parte din mai toate rețetele.
Provocări în cazul vostru
Să scoatem un produs de care să fim mulțumiți, să găsim un echilibru cu viața personală în condițiile profesionalizării. Să fim relevanți pentru cei care ascultă.
Ce planuri aveți?
Să venim cu piese noi și să le strângem sub un EP undeva în luna noiembrie. Cât mai multe concerte în locuri și festivaluri noi. Întâlniri care să conteze cu publicul. Și în tot timpul ăsta să ne bucurăm de ce facem