O să rămâi singur(ă). Nu o să fii șef(ă) niciodată. N-o să poți slăbi, încerci degeaba. Dacă aveți nevoie de un discurs demotivațional ținut în mod corect, George Bonea este omul vostru. Un om care și-a clădit încă o carieră - paralelă cu cea de publicitar și comediant. Și a început de jos, așa cum se face, oameni buni! Demotivând mai întâi studenții și uluind corporațiile.
Iată-l în 2019 producând conținut video prin care dă o șansă sincerității. Lol, n-o să-ți meargă, George. Proiectul tău este sortit eșecului, irosești timpul tuturor!
În 2019 mi-am propus să fac mai puține chestii și mai bine. Speakerul Demotivațional e pe short-list și am găsit o echipă (MăBucur.ro) alături de care să fac treabă bună din toate punctele de vedere.
Până acum, George a scris și filmat circa 10 episoade, iar în lucru se află alte 20. Cum spuneam, temele variază, fix așa cum v-ați aștepta de la un speaker care te vrea lucid(ă), nu visând promovări verzi pe pereți: creativitatea în publicitate, cum n-o să te bucuri niciodată cu adevărat de casa luată în rate sau, preferata mea și cea mai dură: faptul că machiajul ăla nu-ți scoate în evidență naturalețea.
Un proiect care deprimă și animă. Luați cu ciocolată și huzur.
Cu efecte demotivaționale de mic
Demotivam oamenii cu mult timp înainte să scot clipurile pe net. Live. Și nu mă refer la stand up (ha). Acum mai mult de un an am fost invitat de o asociație studențească să le vorbesc tinerilor despre muncă, publicitate, stand up, viață. Am întrebat dacă pot să fiu sincer și au zis „da". Așa că am pus toată sinceritatea de care sunt capabil într-un PowerPoint. Studenții au fost încântați de ce le-am zis.
Oficialii unor companii prezente la eveniment nu prea, că doar striveam corola de min(ci)uni a joboholismului. „Vine ăsta să spună că nu suntem o familie și nu avem o misiune comună...". Așa că studenții m-au invitat la un al doilea eveniment. M-am dus cu altă prezentare, dar același vibe demotivațional.
Apoi am descoperit că există o adevărată industrie de speakeri motivaționali. Se spun truisme într-un ritm amețitor și mulți oameni sunt prostiți să creadă tot felul de lucruri imposibile. Precum că pot. Nu. Nu pot toți, nu pot oricând, nu pot oricum. Pututul ăsta nu-i așa ușor.
În 2019 mi-am propus să fac mai puține chestii și mai bine. Speakerul Demotivațional e pe short-list și am găsit o echipă (MăBucur.ro) alături de care să fac treabă bună din toate punctele de vedere. Cred că mi-am găsit menirea: să fiu sincer cu ceilalți.
Care-s așteptările de la proiect?
Mă aștept ca lumea să se uite și să vorbească despre subiectele ridicate de mine. Poate zic ceva adevărat. Poate greșesc. Cert e că vreau să-i stârnesc pe oameni să vorbească despre subiecte pe care le „înghit" pe nemestecate. Și evident că-mi doresc să ajung celebru și să trăiesc în lux și opulență din banii primiți de la cei care vor să audă sinceritate. Dar asta n-o să se întâmple. Poate. Dar sigur nu.
Până acum am scris și filmat aproximativ 10 episoade și lucrez la alte 20. Temele variază: de la cât și cum e creativitatea în publicitate, cum n-o să te bucuri niciodată cu adevărat de casa luată în rate, machiajul nu-ți scoate în evidență „naturalețea", nu ți-ai pus silicoane că așa ai vrut tu și de ce n-o să treci peste fosta/fostul. Încerc să mă țin departe de politică și religie, cu toate că e incredibil de tentant.
Conținutul video
Ocazional transform textele de pe blog în înregistrări de podcast, dar am vrut ceva mai mult de la Speaker Demotivațional. Cred că pot exprima mai bine mesajul în format video. Planul e ca pe viitor speakerul demotivațional să fie peste tot, în toate formatele. Poate trecem și granițele cu el. În câțiva ani deschid și o televiziune: Demotivațional TV, unde n-o să difuzez nimic. Nu se poate content TV mai bun.
Cum alegi temele?
Inspirația vine din cărți, filme, muzică, societate. Aș putea spune că totul mă inspiră. Inclusiv trendul ăsta inofensiv de a purta brățări de fitness.
Colaborări
Proiectul ăsta nu arăta și suna așa bine fără băieții de la MăBucur.Ro pe care îi apreciez enorm pentru curaj și implicare. Într-un online plin de challenge-uri virale și chestii „crazy" ei și-au pornit camerele și luminile pentru un monolog la perete.
Cu idei de episoade au început să contribuie din ce în ce mai mulți oameni din online și pe multe le notez. Inițiativa mă bucură, înseamnă că e foame de sinceritate. Proiectul va crește organic.
Recomandări pentru antreprenorul de agenție
Nu spune truisme. Nu spune evidentul. Ne-am plictisit să auzim evidentul, precum „scriem cu pasiune". Serios? Cât de mare e pasiunea? Și cât e sictir? Și cât durează pasiunea? Pasiune pentru oricine și orice? Nimeni nu mai crede poveștile astea (or n-ar trebui să mai creadă).
Știu că-i greu să spui motivația sinceră, dar n-ai idee cât de apreciată e. Și rămâi cu picioarele pe pământ, e posibil să nu-ți iasă. Piața e plină și trece printr-o schimbare. E posibil să nu supraviețuiești, cel puțin nu fără sacrificii. Sânge rece, tată, sânge rece.
Feedbackul de până acum
99% din mesaje au fost pozitive. De la inimioare la „ce bine le zice". Cel mai măgulitor e să te sune cineva și să-ți spună că le zici bine dar nu pot da share că „unii se simt". Știi că e foarte bine când doare puțin (nu e neapărat valabil și la sex). Cel mai rău feedback e indiferența. Nimeni n-a zis nimic de rău. Asta îmi dă speranțe. Aproape că mă motivează... groaznic!
Câteva cifre
Până acum a mers foarte bine și organic. Media primelor clipuri stă undeva pe la 15-20.000 de vizualizări. Mai bine pe Facebook, mai greu pe Youtube, mai fancy pe Instagram. Dacă o ținem tot așa o să depășim audiența Eurovision România în mai puțin de o lună.
Monetizare și alte proiecte
Dacă e cineva dispus să se asocieze cu un Speaker Demotivațional sunt foarte deschis la discuții. În curând mi se termină colecția de papioane și bretelele vor ceda de la prea multe vizualizări. Ca să nu mai spun că la filmări ni se face foame, sete, lene...
Vrem să extindem formatul și pe partea de interviuri demotivaționale. Căutăm niște triști potriviți.
Vloggeri care-ți plac
De ceva timp l-am descoperit pe Vali Dobrogeanu (Rezumatul Zilei). Foarte bun. Finuț, relaxat, cu umor. Îl urmăresc și pe Joe Rogan, TED-urile sunt nelipsite și vlogurile de știință, psihologie, istorie.