Cam știm că nu e totul în regulă pe Facebook, dar tot intrăm în fiecare zi aici, chiar și pentru a scrie că nu o să mai intrăm, sau preferăm o glumiță și un mers înainte, lăsând îngrijorările deoparte. Aici sunt informațiile de care avem nevoie la job, oricare ar fi acesta, aici sunt prietenii și familia, aici mai dăm peste o întrebare despre viață, o carte sau un film bun, o melodie care să ne treacă peste ziua de luni. Cam aici începe, mai nou, internetul.
Dar dincolo de dilemele personale și impactul lui la nivelul vieții domestice, care sunt efectele Facebook asupra democrației? Cât din marșul său sigur spre încununarea globală a lăsat urme în societate? Și care sunt acestea? Cum a influențat succesul acestei rețele sociale democrațiile din întreaga lume?
O investigație Frontline, în două părți, arată felul în care Facebook s-a transformat într-un imperiu global, în timp ce critici din ce în ce mai vocale acuză compania de proliferea știrilor false și a dezinformării și incapacitatea de a proteja datele utilizatorilor.
Acum 5 ani, un documentar Bloomberg arată drumul lui Mark Zuckerberg din dormitorul Harvard la miliardele de pe NASDAQ:
Acum un an, New York Times se întreba cum schimbă Facebook lumea: