[Crafted Outfit] Craft pe-o uniforma, viziunea juratului Rares Mateescu (Cufir). "String art-ul e o provocare in partea vestimentara, insa nu imposibila"

[Crafted Outfit] Craft pe-o uniforma, viziunea juratului Rares Mateescu (Cufir). "String art-ul e o provocare in partea vestimentara, insa nu imposibila"

Despre uniforma rezultata din conceptul "crafted fashion", unul dintre juratii competitiei de design Leroy Merlin si IQads, Rares Mateescu (Co-fondator, Cufir), raspunde: ar trebui sa spuna o poveste. Si daca ne gandim la o poveste din universul Cufir, putem gasi inspiratie inclusiv din tehnica string art. Spre exemplu, spune Rares: 

Cand spui "craftsman", te poti gandi la o uniforma patata cu diverse culori si de aici as pleca eu; incorporand string art-ul, asa-zisele pete pot fi linii de culoare din fire groase cusute pe materiale in diverse directii,

Reamintim: in urma unui proiect de evaluare interna, Leroy Merlin Romania a descoperit o serie de nemultumiri ale consultantilor de vanzari cu privire la uniformele din prezent. Motiv pentru care creativi din toate colturile online-ului sunt chemati pe platforma TheCreator pentru a-si imagina primul lor proiect de bricolaj vestimentar - o uniforma moderna si adaptata nevoilor specificate de catre consultantii de vanzari.

Iar acesti creativi ar trebui sa citeasca atent brieful si regulamentul competitiei, apoi sa inceapa lucrul plecand de la kitul de inscriere. La treaba! Pana pe 2 decembrie va asteptam propunerile.

 

Start la string art

Prima data cand am experimentat ceva asemanator a fost in anul I de facultate, unde am avut o materie intitulata Studiul Formei (Stufo); primele lucrari la Cufir au fost mai mult obiecte de test, pana am gasit cuiele potrivite; am recreat initial modele pe care le-am gasit pe internet, pentru a ne familiariza cu tehnica si, astfel, sa avem un punct de plecare pentru a putea evolua.

Din punctul meu de vedere, nimic nu este greu, e necesar sa ai vointa si sa iti placa ceea ce creezi; ulterior, vine si indemanarea.

Partea de arhitectura m-a ajutat foarte mult; eu, de mic, am fost preocupat de latura de crafting, mesteream tot felul de lucruri, iar facultatea mi-a format indemanarea, prin machetele proiectelor pe care le-am creat, si mi-a deschis orizontul catre diverse tehnici, unelte, si sa am de asemenea contact cu mai multi crafteri.

 

Cele mai complexe obiecte

Inspiratia vine in mare parte din mediul inconjurator, din mediul online (Pinterest); in toate proiectele noastre, facem tot posibilul pentru a le aduce la alt nivel, mai avansat.

Cele mai complexe minunatii au fost cele doua portrete, ale lui Brancusi si Caragiale. Insa Brancusi este de suflet, pentru ca povestea din spate este una cu totul aparte. Durata de lucru a fost in total de 3 saptamani, am inceput la Hobita, am batut cuie langa Masa Tacerii, am legat firele la Poarta Sarutului si l-am finalizat la Coloana Infinitului. 

 

Clientii Cufir

Clientul este cel caruia ii plac handmade-urile, apreciaza arta, vrea sa se diferentieze, sa aiba ceva unic. Noi spunem ca fiecare cufir creat este, de fapt, o extensie a fiecaruia. In proportie de 90%, comenzile noastre sunt personalizate.

Comunicam mult cu clientii despre ceea ce urmeaza sa le cream, nu aratam fotografii de pe parcurs (ne place sa le cream o experienta, sa ii surprindem). Bineinteles, daca ne place ce-a iesit, atunci trimitem clientului.

In momentul de fata, majoritatea comenzilor vin din mediul online - dar, la inceput, balanta era invers, comenzile veneau offline, lumea ne-a vazut la targuri, unde au inteles despre ce e vorba, au pus mana si au vazut exact ce si cum. multi n-aveau habar cum arata fizic o lucrare de string art si nu aveau incredere sa cumpere de pe internet asa ceva, dar usor-usor situatia s-a schimbat.

Pana acum ne-am axat doar pe Romania, urmeaza sa ne indreptam si spre international, dar facem totul etapizat; nu vrem sa mergem in foarte multe directii si sa pierdem controlul.

 

Businessul in timp

A crescut usor, organic. Scopul principal la inceput a fost sa intelegem cum functioneaza un business, sa vedem care sunt pasii. Avem doua directii de business: una este B2C, cu partea de tablouri personalizate, pentru designul spatiilor si partea de design interior, iar apoi avem partea B2B, in care organizam ateliere de string art in cadrul teambuildingurilor corporate sau la evenimente de tip nunta/botez/petreceri, unde acordam trofee, diplome si cadouri.

Cifra de afaceri a fost usor peste 20.000 euro in 2017; noi spunem ca a fost ok, avand in vedere ca am venit cu ceva nou pentru Romania, dar este loc de mai bine.

Obiectivele la final de 2018 sunt crearea unei echipe la Bucuresti, iar mai departe, lucram deja la o extindere in Marea Britanie.

 

Cum privesti ideea unei uniforme craft

In primul rand, o uniforma ar trebui sa fie confortabila, sa nu fie stramta sau fixa pe tine. String art-ul e o provocare ca element decorativ in partea vestimentara, insa nu o vad imposibila.

Cand spui uniforma de craftsman, te poti gandi la o uniforma patata cu diverse culori si de aici as pleca eu; incorporand string art-ul, asa-zisele pete pot fi linii de culoare din fire groase cusute pe materiale in diverse directii, pentru a inspira veselie si creativitate.

Doua potentiale referinte gasite de mine:


Sursa


Sursa

 

De tinut seama

Creatiile trebuie sa aiba o poveste, sa creeze o experienta atunci cand le privesti si observi elementele definitorii incluse.

 

Deci ce ai de facut pana pe 2 decembrie? Pe scurt, redesignul celor 4 elemente vestimentare care compun uniforma consultantului de vanzari Leroy Merlin - tricoul, hanoracul, geaca si pantalonii - in asa fel incat ea sa reprezinte, in mod creativ, universul Do-It-Yourself. Dar mai bine citesti brieful pe lung si pornesti, concret, de la kitul de inscriere.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune



Branded


Related