Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică aduce în prim plan cea de-a XI-a ediție a proiectului național, ITFest. Cea mai veche organizație din cadrul Academiei de Studii Economice din București, SiSC, se mândrește cu peste 200 de proiecte care au influențat în mod pozitiv viețile studenților în ultimii 21 de ani.
ITFest revine în această toamnă în atenția pasionaților de programare sau gaming. Fiind unul dintre cele mai longevive proiecte marca SiSC, acesta s-a remarcat prin prezența în cadrul evenimentelor a multor firme de renume în domeniul IT care și-au pus la dispoziție timpul și cunoștințele și a modelat parcursul profesional a sutelor de participanți.
ITFest este un proiect cu tradiție, aflat la ediția a XI-a, ce adună într-un singur loc elevi și studenți cu vârstele cuprinse între 16-24 de ani, pasionați de IT și le oferă oportunitatea de a lua contact cu firmele angajatoare, de a dobândi cunoștințe în acest domeniu și de a se dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal. Misiunea ITFest este de a descoperi și a promova tinerii talentați din domeniul IT-ului.
Proiectul se va desfășura în perioada 3-24 noiembrie 2018, în București și va fi împărțit în 5 evenimente: Algoritmică, Open Day, Workshopuri, Hackathon și LAN Party.
Pentru pasionații de C++, Algoritmica oferă un concurs de programare, logică și algoritmică, susținut de compania Ortec, pe data de 3 noiembrie. Aceasta este destinată atât începătorilor, cât și profesioniștilor și presupune rezolvarea a 10 probleme de diferite niveluri de dificultate. Concurenții pot participa individual sau în echipe de maxim 3 și vor fi aleși în urma unor interviuri. Câștigătorii vor fi premiați de către parteneri în funcție de eficiența rezolvării legată de soluția propusă și timpul în care se încadrează.
Pe data de 5 noiembrie va avea loc Open Day-ul care facilitează interacțiunea și comunicarea directă dintre companii și studenți. Evenimentul presupune organizarea unor standuri unde participanții vor avea ocazia de a afla informații pentru începerea unei cariere de succes, chiar de la sursă.
Urmează, în perioada 6-9 noiembrie, desfășurarea Workshopurilor cu firmele partenere în cadrul cărora se vor aborda subiecte atât teoretice, cât și practice, pe teme de actualitate din zona IT, cu scopul dezvoltării participanților în acest domeniu. Acestea vor intermedia calea dintre studenți și posibilii angajatori și vor oferi cunoștințe de bază acestora, atât pe partea tehnică, cât și pe cea de soft skills.
Pentru împătimiții în domeniu, data de 10 noiembrie le oferă un maraton al programării, și anume Hackathonul, în cadrul căruia echipe de maxim 3 oameni vor întâmpina diverse provocări. Acesta conține 3 categorii: Web, Mobile și Progressive Web și înseamnă 12 ore de codat intens prin care participanții vor înțelege noile tehnologii, urmând ca la sfârșit cele mai bune soluții să fie prezentate, iar mai apoi premiate.
Pe data de 24 noiembrie, pasionații de gaming și tehnologie vor avea o surpriză, și anume LAN Party-ul, eveniment ce cuprinde atât competiții, cât și zone free-to-play. Competițiile de League of Legends (LoL), FIFA 19, PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), Hearthstone, Clash Royale și Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) vor fi nelipsite și anul acesta, la care se vor adăuga cele mai cunoscute jocuri, noi sau clasice. Jucătorii cei mai buni vor fi premiați la sfârșit pe măsură.
Participarea este gratuită, singurele condiții fiind respectarea regulamentului și înscrierea în prealabil, pe site-ul itfest.sisc.ro, astfel:
15 octombrie – 29 octombrie, perioada înscrierilor pentru Concursul de Algoritmică
22 octombrie , start perioadă de depunere a CV-urilor și a înscrierilor pentru Workshopuri
15 octombrie – 4 noiembrie, perioada de înscriere pentru Hackathon
1 noiembrie – 23 noiembrie, perioada de înscriere pentru LAN Party
‚,Lasă-te descoperIT” alături de noi și anul acesta.