Poezie și Instagram, la 23 de ani

Poezie și Instagram, la 23 de ani

Poezie, da, dar nu doar pe Instagram, fireste, caci Bianca are si Facebook, si blog pentru proiectul sau numit The Face of Silence. Insa pe Insta are cei mai multi followeri: vreo 10 mii. Daca PR-ul lumii ar decide ca, de maine, trebuie sa existe influenceri de poezie, Bianca ar face parte din breasla. Si apropo de Insta, se pare ca oamenii sunt mult mai receptivi acolo si mai deschsi ”spre conceptul artistic, deci un feedback mult mai bun [decat pe Facebook]”

Spune ca scrisul ei nu depinde foarte mult de inspiratie. Te asezi si scrii. Evident, trebuie sa mai si citesti, iar pentru asta, avem niste recomandari:

Marin Sorescu, iar daca vorbim de straini, Richard Brautigan sau Jacques Prevert. Si un poet pe care l-am descoperit de curand. Este vorba de Robert Serban.

Pentru Bianca, va urma, la un moment dat, o carte publicata, iar apoi, daca toate decurg bine, trecerea continului, a poemelor, din romana in engleza.

 

Cine scrie aici?

Numele meu este Bianca, am 23 de ani si momentan nu lucrez decat la niste idei pe care doresc sa le dezvolt in ceea ce priveste latura mea creativa.

 

Poezia

Am inceput in octombrie 2016. Mi-am creat blogul, dar postam destul de rar. La momentul respectiv, nu conta foarte mult pentru mine. Nu am pornit cu niciun fel de asteptare si sincer nici nu credeam ca poemele mele vor fi citite de un numar atat de mare de persoane. Nu stiam in ce masura oamenii vor dori sa auda ceea ce aveam de spus, mai ales ca hotarasem sa o fac prin poezie, ceea ce din perspectiva mea e o nisa destul de izolata.

Nu a fost niciun context grandios. Efectiv m-am asezat in fata laptopului si in cateva ore am „incropit" fundamentul a tot ceea ce vedeti acum. 

Am stiut ca imi place sa scriu si asta am facut, asta fac si acum, iar daca o sa ma intrebati peste 30 de ani, probabil asta o sa fac si atunci. Presupun ca o te gandesti „Bine, bine, dar de ce nu ai ramas la scrisul clasic, pix si hartie?" Pentru ca imi place aspectul poemelor in virtual. Cred ca asta denota inca de atunci si o pasiune pentru design, dar acesta e firul altei povesti.

 

 

 

Cititorii

E adevarat ca am ales sa pun in lumina lucrurile pe care le scriu, dar oamenii trebuie sa stie ca in mare masura o fac pentru mine. Daca acest fapt poate sa bucure, sa intristeze sau sa schimbe perspectiva altor ochi, nu pot decat sa fiu multumita. Oricat de neserios ar suna, am pornit spre asta intr-un fel de joaca. 

Planuiesc sa public o carte. Deoarece multe persoane mi-au spus ca ar dori si varianta poeziilor in limba engleza, m-am gandit sa scriu si in limba engleza. Ar mai fi cateva idei despre care o sa vorbesc cand acestea vor fi in plan real. In principiu, planuiesc sa scriu. Ceva destul de evident.

 

 

 

Prima scriere

A fost, desigur, o poezie. Reactiile au fost putine, dar pozitive. Privind acum, dupa aproape doi ani, nu pot sa spun ca ceea ce scriam era grozav. Probabil la fel voi zice si peste doi ani, dar in asta consta farmecul evolutiei.

 

Numele ales. The face of silence

Sa spunem doar ca cele mai zgomotoase cugetari si framantari ale unui om sunt in momentele de liniste, cand nu exista nimic care sa il distraga si sa il plaseze departe de el. Din acest gand a prins forma „The Face of Silence".

 

Insta vs Facebook

Am fost mult mai activa pe Instagram, iar dat fiind faptul ca postarile sunt cam aceleasi pe toate cele trei platforme, probabil oamenii nu au considerat necesar sa ma urmareasca in numar la fel de mare si pe Facebook. 

Am inceput pe blog, pe Instagram dupa jumatate de an si abia la cateva luni mai tarziu pe pagina de Facebook, nefiind sigura nici in ziua de azi daca cea din urma a fost intr-adevar necesara. Pe Instagram oamenii sunt mult mai receptivi, mult mai deschisi spre conceptul artistic, deci un feedback mult mai bun.

 

Cine te citeste?

Nu exista neaparat o limita de varsta in ceea ce priveste persoanele care ma citesc, lucru care ma surprinde in mod placut. Nu pot spune foarte multe despre publicul  meu, pentru ca vreau sa ii privesc pe toti in mod individual, fara sa ii implic intr-un amestec de subiectivitate care poate in realitate nu spune nimic despre ei.

 

Inspiratia

Provine din lucrurile de care devii constient, din experiente, din orice e static sau pus in miscare. Ma poate inspira la fel de bine un scaun sau suferinta unei persoane. Poate nici macar nu e nevoie de lucruri exterioare. Pur si simplu te asezi si scrii. Nu te gandesti prea mult la inspiratie. Daca o ai sau nu. E important sa te asezi si sa scrii. Daca nu, pur si simplu faci altceva.

Imi place sa scriu despre orice, atata timp cat acel lucru spune ceva. In general, scriu despre lucruri pe care lumea in mod normal le-ar cataloga drept triste. Tristetea mereu spune ceva.

Nu ma consider inca o poeta, nu stiu exact ce presupune asta. Sunt o persoana care scrie poezie cum stie si cum simte. Am tabieturi de om care nu merita mentionate. E posibil ca ceilalti sa aiba niste idei preconcepute despre cei ce scriu. Cum ca ar sta in natura, intr-un cadru idilic sau intr-o camera obscura cu o lumina difuza, facand ceva deosebit, plini de romantism si tot soiul. Nu e deloc asa. In cazul meu nu e deloc asa.

Poezia cu cel mai mare succes a fost "Dualitate". Uite-o aici:

Sunt zile in care
Te supara o bricheta
Ce nu se aprinde
Sau un gandac
Pe care ai calcat
Si dupa l-ai privit
Murind pentru nimic.

Apoi,
Urmeaza acele zile in care
Nu te misca nici macar
Vuietul sugrumat
Al lumii.

Initial nu ma asteptam la astfel de reactii. Dupa parerea mea si dupa cum e normal de banuit, oamenii s-au vazut inea pe ei insisi.

      

Promovarea poemelor

Nu pot spune ca fac eforturi pentru asta. Poate singurul ar fi timpul pe care trebuie sa fii dispus sa il oferi. Efortul considerabil de a avea rabdarea necesara ca lucrurile sa se intample. Nu am folosit nicio metoda de promovare pana acum, ceea ce nu stiu daca e bine sau nu.

 

Poeti preferati

Sigur ca as putea sa recomand cativa poeti. Imi vine in minte Marin Sorescu, iar daca vorbim de straini, Richard Brautigan sau Jacques Prevert. In cele din urma as vrea sa mentionez un poet pe care l-am descoperit de curand. Este vorba de Robert Serban. Cred ca lumea ar trebui sa-l citeasca si sa-l admire cat inca e in viata.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related